

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، ارائه مقالههای علمی علاوهبر اینکه در ارتقای دانش بشری مؤثر است، سطح علمی کشور را نیز بالا برده و علاوهبراین، انتشار آنها در سطح بینالمللی، این امکان را به دیگر دانشمندان دنیا میدهد تا هم از این علم استفاده کنند و هم در تداوم و گسترش آن بکوشند. ارجاع دیگر محققان و دانشمندان به مقالات علمی دیگر، آن مقالات را مستندتر و پراستنادتر میکند. در ادامه معرفی پراستنادترین استادان دانشگاهها، اینبار بهسراغ پراستنادهای دانشگاه آزاد رفتهایم تا بهبهانه روز معلم، پرتلاشترین آنها را معرفی و از تلاشهای آنها تقدیر و تشکر کنیم. در اینجا 10 استاد پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی را براساس ردهبندی گوگل اسکار معرفی میکنیم.
محمد کیانی/ واحد ایذه
محمد کیانی، عضو هیأتعلمی در گروه علوم پایه دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایذه مشغول فعالیت است و مطالعات او بیشتر در زمینههای کامپیوتر، برق و علمخاک بوده است. او طبق رتبهبندی گوگل اسکار، با کسب 36 هزار و 486 استناد، شاخص اچ ایندکس 74 و شاخص i10 حدود 83 در فهرست پراستنادترین استادان دانشگاه آزاد، رتبه نخست را از آن خود کرده است. او در سال 2000 مقالهای با عنوان «دستگاه پردازش سیگنال» منتشر کرد که تاکنون 1059 بار مورد استناد محققان قرار گرفته است. در این مقاله به اختراعی اشاره شده است که در آن از دستگاه و روشی جدید برای تجزیهوتحلیل دو سیگنال اندازهگیری شده استفاده میشود. ضرایب بهدست آمده، دو سیگنال را طبق الگوی تعریف شده مطابق با این اختراع بههم مرتبط میکنند. درواقع، در این اختراع از نوعی دگرگونی برای پیدا کردن ضرایب مناسب استفاده میشود تا تعداد ضرایب سیگنال را اندازهگیری کنند.
محمد کریمی/ واحد پارسآباد مغان
محــمــــــــد کــــریمی، دانشآموخته رشته برق است و درحالحاضر هم بهعنوان عضو هیأتعلمی در گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد پارسآباد مغان، مشغول تدریس است. او در زمینه سیستمهای توزیع برق و الگوریتمهای هوشمند فعالیت میکند. طبق ردهبندی گوگل اسکالر، او با کسب استناد 16975، شاخص اچ ایندکس 57 و شاخص i10 حدود 414 دومین استاد پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی شناخته میشود. از او در سال 2016 مقالهای با عنوان «نانو/میکروذرات هوشمند در داروهای محرک واکنش دهنده یا سیستمهای ارائه ژن» منتشر شده که تاکنون 591 مرتبه مورد استناد محققان قرار گرفته است. دستاوردهای جدید در حوزه علم نانو و فناوریهای مبتکرانه نانوپزشکی، نانو/میکروذرات را بهنقطهای رسانده که برای استفاده در آیندهای نزدیک بهصورت کاربردی درمیآید. تفاوتهای مختلف میان محیطهای درون و خارج سلولی در سلولهای معمولی و سرطانی و ویژگیهای تومورها در طراحی این مدلهای هوشمند تأثیرگذارند.
مجتبی احمدی/ واحد شهرکرد
مجتبی احمدی، کارشناسی ارشد خود را در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گذرانده و در گروه کامپیوتر همین دانشگاه مشغول فعالیت است. او با استناد 10349، شاخص اچ ایندکس 41 و شاخص i10 حدود 274، سومین استاد پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی شده است. مقاله منتشرشده از او در سال 2005 تاکنون 445 مرتبه مورد استناد قرار گرفته است. این مقاله درباره «کاربرد طرح مرکب مرکزی و واکنش روش سطحی به تصفیه پیشرفته و فرآوری روغن زیتون با استفاده از پراکسیداسیون فتون» است. طبق این مقاله، در طرح مرکب مرکزی برای بررسی اثر پراکسیداسیون فتون بر حذف آلایندههای ارگانیک از پسماند روغن زیتون استفاده شده است. شرایط ایدهآل برای تصفیه پسماندهای روغن زیتون طبق عملکرد پراکسیداسیون فتون بهگونهای است که نسبت PH و پسمانده 4 و 70 درصد باشد. متغیرهایی چون رنگ و معطر بودن هم در این فرآیند تأثیرگذار بوده و باید حتما مورد ارزیابی قرار گیرند.
روناک عزیزبیگی/ واحد سنندج
روناک عزیزبیگی تا مقطع دکترای تخصصی دامپزشکی تحصیل کرده و درحالحاضر بهعنوان استادیار در گروه علوم پایه و دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج مشغول فعالیت است. او از سوی گوگل اسکالر با کسب 9074 ، شاخص اچ ایندکس 42 و شاخص i10 حدود 197، چهارمین استاد پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی است. او در سال 2004 مقالهای باعنوان « GlyR α3: هدفی اساسی برای حساسیت دردهای التهابی با واسطه PGE2 نخاعی» منتشر کرد که تاکنون 562 مرتبه به آن استناد شده است. پروستاگلاندین E2 یک واسط حیاتی برای حساسیت دردهای التهابی است. در این مقاله نشان داده شده که مهار یک زیرگروه گیرنده خاص کلیسین توسط PGE2 باعث میشود گیرنده فسفوریلاسیون، حساسیت درد التهابی مرکزی را مبنا قرار دهد. محققان در این مقاله عنوان کردهاند که GlyR α3 در لایههای سطحی نخاع بهطور متمایزی قرار میگیرند. از این ماده میتوان بهعنوان یک هدف مولکولی در درمان دردها استفاده کرد.
داود طغرایی/ واحد خمینیشهر
داود طغرایی در رشته مهندسی مکانیک تحصیل کرده و درحالحاضر هم استادیار گروه مهندسی مکانیک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینیشهر اصفهان است. بیشترین فعالیتهای علمی او در زمینه انتقال حرارت، شبیهسازیهای دینامیک مولکولی و مکانیک مایعات است. او با کسب استناد 8444، شاخص اچ ایندکس 61 و شاخص i10 حدود 130 از سوی گوگل اسکالر بهعنوان پنجمین استاد پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی شناخته شده است. او در سال 2014 مقالهای باعنوان «ترکیب همرفتی نانوسیال آب و مس در یک محفظه کمعمق دردار با استفاده از روش شبکه بولتزمن» منتشر کرد که تا به امروز 237 مرتبه به آن استناد شده است. هدف از این مقاله، مطالعه ترکیب همرفتی چند لایه نانوسیال آب و مس در شرایط ذکر شده است. این آزمایش در شرایطی انجام شد که درب قسمت بالایی محفظه با سرعت ثابت حرکت کرده و دمای آن بالاتر از دیواره پایینی است و نیز دیواره های کناری، آدیاباتیک بهنظر میرسند.
مسعود افرند/ واحد نجفآباد
مسعود افرند در رشته مهندسی مکانیک تحصیل کرده و درحالحاضر هم عضو هیأتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد در گروه مهندسی مکانیک مشغول تدریس است. او تاکنون با استناد 7841، شاخص اچ ایندکس 55 و شاخص i10 حدود 139، ششمین استاد پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی طبق ردهبندی گوکل اسکالر است. او در سال 2016 مقالهای با موضوع «اندازهگیری رسانایی حرارتی اکسیدروی و دیاکسید تیتانیم/ بهعنوان نانوسیال هیبریدی EG» منتشر کرد که تاکنون 200 مرتبه به آن استناد شده است. نانوسیالات هیبریدی، نانوسیالات جدیدی هستند که میتوان آنها را با تعلیق انواع مختلف نانوذرات در مایع پایه آماده کرد. در این مقاله، مطالعات آزمایشی روی اثرات دما و تمرکز نانوذرات روی رسانایی حرارتی نانوسیالات هیبریدی EG/ اکسیدروی و دیاکسید تیتانیم انجام شده است. این آزمایشها در دمای میانگین بین 25 تا 50 درجه سانتیگراد و حد کسر حجم جامد 0 تا 3.5 درصد انجام شده است.
آذر احمدی/ واحد فلاورجان
آذر احـــــــــمدی، دانشآموخته رشته پرستاری است و درحالحاضر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان در گروه پرستاری مشغول فعالیت و تدریس است. او با کسب استناد 7145، شاخص اچ ایندکس 37 و شاخص i10 حدود 165، هفتمین استاد پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی است. پراستنادترین مقاله او به سال 1999 با موضوع «توانایی بارورسازی اسپرماتوزا که DNA آن آسیب دیده» برمیگردد که تاکنون 569 مرتبه مورد استناد قرار گرفته است. در این مقاله، برای بررسی توانایی بارورسازی اسپرمی با DNA آسیبدیده، محققان پیش از عمل لقاح، اسپرم را در معرض اشعه گاما قرار دادند. وجود شکستهایی در رشته DNA، از طریق آزمایش TUNEL تشخیص داده شد. نرخ باروری در اسپرمهایی که در معرض 5، 10، 50 و 100 گری اشعه گاما قرار داشتند، حدود 64.3، 59.9، 58.5 و61.1 درصد اعلام شد. این مقدار، در گروه کنترل که هیچ اشعهای دریافت نکرده بودند، 53.2 درصد بود.
فرهاد حسینزادهلطفی/ واحد علوموتحقیقات
فرهـــــــــــــــــاد حسینزادهلطفی، دانشآموخته رشته ریاضیکاربردی است و درحالحاضر هم بهعنوان استاد و عضو هیأتعلمی تحقیقات عملیاتی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوموتحقیقات مشغول فعالیت است. زمینه کاری او بیشتر در حوزه ریاضیات، تحقیقات عملیاتی و تجزیهوتحلیل داده است. او با کسب استناد 6925، شاخص اچ ایندکس 41 و شاخص i10 حدود 134، هشتمین استاد پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی بهروایت گوگل اسکالر شده است. مقاله منتشرشده او در سال 2006 باعنوان «یک روش الگوریتمی برای توسعه TOPSIS در تصمیمگیری برای حل مشکلات با دادههای ارائه شده» با 591 مرتبه مورد استناد قرار گرفتن، پراستنادترین مقاله او بهشمار میرود. در این مقاله، از روشهای چند معیاری در تصمیمگیریهای پیچیده و مدلهایی با چند ویژگی برای انتخاب بهترین گزینه استفاده شده است که با عنوان «روشی برای انتخاب اولویت با کمک شباهت راهحل ایدهآل» مطرح میشود.
آرش کریمپور/ واحد نجفآباد
آرش کریمپور در رشته مهندسی مکانیک تحصیل کرده و درحالحاضر نیز بهعنوان عضو هیأتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد اصفهان در گروه مهندسی مکانیک و رشته فنی و مهندسی مشغول فعالیت است. او با کسب استناد 6870، شاخص اچ ایندکس 52 و شاخص i10 حدود 105، نهمین استاد پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی از سوی گوگل اسکالر است. او در سال 2014 مقالهای مشترک با داود طغرایی باعنوان «ترکیب همرفتی نانوسیال آب و مس در یک محفظه کمعمق دردار با استفاده از روش شبکه بولتزمن» منتشر کردند که تاکنون 237 مرتبه مورد استناد قرار گرفته است. محققان در این مقاله به مطالعه ترکیب همرفتی چند لایه نانوسیال آب و مس در شرایط ذکر شده پرداختند. این آزمایش در شرایطی انجام شد که درب قسمت بالایی محفظه با سرعت ثابت حرکت کرده و دمای آن بالاتر از دیواره پایینی است و نیز دیواره های کناری، آدیاباتیک بهنظر میرسند.
عبدالحسین رستمیان/ واحد علوموتحقیقات
عبدالـــــــحسین رستمیان در رشته شیمی فعالیت میکند و درحالحاضر عضو هیأتعلمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوموتحقیقات است که در گروه شیمی تدریس میکند. بیشترین حوزه فعالیت او در زمینه گیاهان طبی، فوتوشیمی، مالاریا و روغنهای پایه است. او با کسب استناد 6562، شاخص اچ ایندکس 40 و شاخص i10 حدود 207، دهمین استاد پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی از نظر گوگل اسکالر است. پراستنادترین مقاله او مربوط به سال 2012 میشود که باعنوان «بیوسنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از استخراج پوست ساقه کالیکارپا» توانسته تاکنون 169بار مورد استناد قرار گیرد. از روشهای بیولوژیکی مختلف برای تولید نانوذرات نقره استفاده میشود که کاربردهای مختلفی دارند. استفاده از گیاهان در سنتز سبز نانوذرات، روشی مؤثر اما گرانقیمت و نیز دوستدار محیطزیست است. در این روش منحصربهفرد، از عصاره ساقه کالیکارپا استفاده شده است.
* نویسنده : مترجم: ندا اظهری
