• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۰۲-۰۶ - ۰۳:۳۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
4 منتخب مجلس جدید در گفت‌وگو با «فرهیختگان» درباره سناریوهای سیاسی دولت و اصلاح‌طلبان توضیح دادند

فراکسیون امید به اختلافات مجلس یازدهم

اصلاح‌طلبان در این روزها تمام تلاش خود را می‌کنند تا بگویند یک درگیری و چالش بزرگ سیاسی در جریان انتخاب رئیس مجلس شکل خواهد گرفت و لاجرم با رویارویی چهره‌ها و طیف‌های مختلف شکاف عمیقی میان نمایندگان مجلس یازدهم ایجاد خواهد شد.

فراکسیون امید به اختلافات مجلس یازدهم

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، برای ورود به موضوع امروز لازم است که به چند ماه پیش برگردیم زمانی که فرآیند ثبت‌نام در انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز شده بود. صرف‌نظر از اینکه بعدا شورای نگهبان چه مواجهه‌ای با ثبت‌نام‌کنندگان در انتخابات داشت، تا روز شنبه 16 آذرماه 98 که آخرین فرصت ثبت‌نام بود جمع قابل‌توجهی از چهره‌های مشهور جریان اصلاح‌طلب که در مورد آنها توضیح خواهیم داد، از حضور در انتخابات صرف‌نظر کردند و نه شورای عالی اصلاحات و نه حتی شخص سیدمحمد خاتمی نتوانستند آنها را مجاب به ثبت‌نام کنند.

یکشنبه بعد از پایان مهلت ثبت‌نام در انتخابات مجلس روزنامه سازندگی ارگان اطلاع‌رسانی حزب کارگزاران منتقدانه شورای عالی اصلاحات را هدف گرفت و اعتراض کرد که چرا این شورا نتوانسته به وظایف خود عمل کند و اصلاح‌طلبان را برای ثبت‌نام در انتخابات مجاب کند. این روزنامه حتی به این هم اشاره کرد که سیدمحمد خاتمی روز آخر نام‌نویسی دست به تلفن شده و شخصا بسیاری از فعالان اصلاح‌طلب را برای ثبت‌نام دعوت کرده است. البته بعدها مجید انصاری نفر اول فهرست‌های انتخاباتی این جریان در تهران توضیحات بیشتری ارائه داد و گفت که سیدمحمد خاتمی از بیش از یکصد تن از چهره‌های مشهور اصلاح‌طلب شخصا برای ثبت‌نام در انتخابات دعوت کرده ولی تنها پنج تن از آنها حاضر به نام‌نویسی شدند. ناگفته نماند در آن روزها اظهارات زیادی از شخصیت‌های منسوب به این جریان در رسانه‌ها منتشر می‌شد با این وجه‌اشتراک که همگی تایید می‌کردند اصلاح‌طلبان بعد از ناکامی دولت در عمل به وعده‌ها و عدم ارائه یک کارنامه قابل‌دفاع از سوی فراکسیون امید، از ریزش بدنه اجتماعی خود به خوبی اطلاع دارند و از ترس عدم کسب رای از حضور در میدان سرباز زده‌اند. در این‌باره سیدمحمد خاتمی هم گفته بود که دیگر با «تکرار می‌کنم» کسی پای صندوق نمی‌آید. در این میان اما خیلی از فعالان اصلاح‌طلب و حتی نزدیک به دولت تلاش کردند ماجرا را وارونه جلوه دهند و بگویند اصلاح‌طلبان از آنجایی که می‌دانند مجلس دیگر درراس امور نیست، کارایی خود را از دست داده و نهادهایی چون مجمع تشخیص و شورای نگهبان اجازه نقش‌آفرینی نمی‌دهند تمایلی به ادامه فعالیت سیاسی خود ندارند، اظهارنظری که البته حتی بعد از اعلام نظر شورای نگهبان درباره صلاحیت ثبت‌نام‌کنندگان با فعالیت گسترده احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب نفی شد، چنان که آنها در تهران با لیست‌های متعددی به میدان رقابت پا گذاشتند و یک رقابت تمام‌عیار را ساماندهی کردند.

درهرحال ترفندهای رسانه‌ای این جریان برای توجیه ریزش بدنه اجتماعی ادامه داشت و عدم اقبال عمومی در انتخابات به آنها نیز مزید بر علت شد تا هرچه توان‌شان هست برای بازسازی خود به‌کار گیرند، ولو اینکه در این مسیر ابزارهایی چون تخریب چهره رقیب و یا حتی تخریب جایگاه مجلس هم مورد استفاده قرار گیرد. تاکید مداوم و مکرر بر اینکه منتخبان مجلس آینده صرفا از یک جریان تند سیاسی هستند تنها یکی از این ابزارهاست. اصلاح‌طلبان در این روزها همچنین تمام تلاش خود را می‌کنند تا بگویند یک درگیری و چالش بزرگ سیاسی در جریان انتخاب رئیس مجلس شکل خواهد گرفت و لاجرم با رویارویی چهره‌ها و طیف‌های مختلف شکاف عمیقی میان نمایندگان مجلس یازدهم ایجاد خواهد شد. آنها البته فرصت را غنیمت شمرده‌اند تا به مردم القا کنند سایه محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور سابق بر مجلس یازدهم افکنده شده است. این تاکتیک همان چیزی است که در سال‌های گذشته به ویژه در ایام انتخابات مورد استفاده قرار گرفت تا با زدن برچسب احمدی‌نژادیسم به همه فعالان جریان رقیب به تخریب آنها بپردازند.

در این میان البته نباید این را هم نادیده گرفت که به‌هرحال تهدید‌هایی که الزاما از جنس عملیات سیاسی و رسانه‌ای رقیب نیستند مقابل مجلس آینده وجود دارد و به سادگی می‌تواند عملکرد آن را تحت‌الشعاع قرار دهد و حتی آنها را از مسیر اصلی خارج سازد. شاید عدم تدوین یک طرح اولویت‌بندی شده برای فعالیت‌های مجلس اولین آن باشد، سرگرم شدن به مسائل دست‌چندم و مصروف کردن تمام زمان به حوزه‌های انتخابیه مورد بعدی و چندین و چند مساله دیگر که خود می‌طلبد در جایی به تفصیل، مورد بحث قرار گیرد.

محسن پیرهادی، منتخب مردم تهران:

مجلس یازدهم مباحث سیاسی را به احزاب واگذار کند و از حاشیه‌سازی بپرهیزد

محسن پیرهادی، منتخب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یازدهم به تحلیل فضای مجلس آینده و تلاش‌های برخی افراد و جریانات برای تخریب وجهه مجلس جدید پرداخت و اظهار داشت: «جریانات رقیب از ابتدای زمان انتخابات و پس از آن نقدهایی به نمایندگان جدید وارد کردند اما تاکنون این نقدها سازماندهی شده نبوده و صرفا نقدهای معمولی و مصداقی است که یک نفر یا رسانه‌های اصلاح‌طلب دنبال کرده‌اند.»

پیرهادی با بیان اینکه بنای مجلس بعدی تعامل با دولت و نه تقابل است، در عین حال گفت: «مجلس یازدهم حتما نظارت خود را بر دولت تقویت و مطالبات برحق مردم را به‌صورت جدی‌تر از دولتمردان پیگیری می‌کند، اما بنای تقابل نیز نداریم.»

منتخب مجلس یازدهم اضافه کرد: «ما حتما از دولت مطالبه خواهیم کرد که این برای پیش‌بردن مطالبات مردم کمک‌کننده است اما از این ناحیه که بگوییم بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات، هجمه سنگینی به مجلس آینده شد، چنین نیست و جای نگرانی نیز وجود ندارد هرچند ممکن است مصادیقی مبنی‌بر نقدهای تندتر هم وجود داشته باشد.»

وی درباره اینکه چه گسل‌ها و تفاوت‌هایی، پتانسیل فعال‌شدن از سوی جریان رقیب در مجلس آتی را دارد، تاکید کرد: «مجلس یازدهم بیش از آنکه نگاه سیاسی داشته باشد به‌دنبال کار، فعالیت و گره‌گشایی در حوزه اقتصادی است لذا اگر ما یا دولت صرفا نگاه سیاسی داشته باشیم منجر به تقابل می‌شود.»

به گفته پیرهادی، اگر نمایندگان مجلس یازدهم به‌دنبال پیگیری مطالبات خواسته‌های مردم باشند هم کار به نحواحسن پیش می‌رود و هم مجلس و دولت کمتر دچار اختلاف شده و در این صورت مردم نیز راضی‌تر خواهند بود.

منتخب مجلس یازدهم همچنین گفت: «مردم از درگیری و تنش‌های سیاسی خسته‌ شده‌اند و بیشتر درصدد هستند ببینند چه افراد و گروه‌هایی با تعامل مناسب، قادر به حل مشکلات حقیقی آنها هستند.»

باید نگاه سیاسی خود را کمتر در مجلس دخالت دهیم

وی یادآور شد: «اگر ما از ماموریت‌های اصلی خود در مجلس که شامل قانون‌گذاری و نظارت صحیح است، فاصله بگیریم این اختلافات بیشتر بروز می‌کند از این‌رو باید سعی کنیم نگاه سیاسی خود را کمتر در مجلس دخالت دهیم.»

پیرهادی با تاکید بر اینکه ما نباید به‌دنبال رقابت سیاسی در جایگاه و با استفاده از ابزار مجلس باشیم، گفت: «می‌توان مباحث سیاسی را به بیرون از خانه ملت و به احزاب و گروه‌ها واگذار کرد تا نمایندگان تمرکز خود را روی مشکلات معیشتی، اجتماعی و حوزه سلامت و امثالهم بگذارند.»

منتخب مجلس یازدهم در پاسخ به این سوال که آیا دخالت ندادن امور سیاسی در مجلس انتزاعی نیست و نمایندگان قادر به پیشبرد چنین رویکردی هستند، گفت: «به‌نظر بنده این امر انتزاعی نخواهد بود، چراکه از زمان برگزاری انتخابات تاکنون دیده‌ایم که شیب مباحث سیاسی کمتر شده و مباحث اجتماعی و حوزه سلامت در مرکز توجه قرار داشته است.»

وی بر همین اساس دخالت ندادن امور سیاسی در کار نمایندگان را شدنی و منوط به اراده و تصمیم نمایندگان به‌عنوان کنشگر سیاسی دانست و گفت: «اینکه نمایندگان تصمیم بگیرند چقدر حرف سیاسی بزنند مبتنی‌بر یک درایت است که تا امروز وجود داشته و باید آن را ادامه دهیم.»

به گفته پیرهادی، این اقدام کار همه جناح‌ها و افراد اعم از دولت و مجلس و احزاب است، چراکه خواسته مردم فاصله‌گذاری از نزاع سیاسی است.

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم درباره اینکه پروسه انتخاب رئیس مجلس چگونه از آسیب‌های سیاسی‌کاری مصون خواهد ماند، گفت: «به هرحال انتخاب رئیس مجلس با میزانی از رقابت سیاسی همراه است که طبیعی و از لوازم امر سیاسی است که قابل اجتناب نیست، اما باید سعی کنیم این اختلافات عمیق نشود.»

وی ادامه داد: «ما نباید اجازه دهیم اختلافات سیاسی برای کشور هزینه‌سازی کند اما اینکه برخی در رقابت برنامه یکدیگر را نقد کنند طبیعی و منجر به آگاهی در انتخاب افراد می‌شود، چراکه مجلس یک مرکز سیاسی است.»

پیرهادی همچنین اظهار داشت: «باید در حوزه انتخاب رئیس مجلس آینده نقاط ضعف‌وقوت را شناسایی کرد و اجازه نداد هزینه درست شود، باید دانست طبیعت سیاست‌ورزی همین است و یک بازیگر سیاسی این موضوعات را بدیهی می‌داند البته تا جایی که منجر به قفل‌شدن کارها نشود.»

سیدمحمود نبویان، منتخب مردم تهران:

می‌خواهند ناکارآمدی خود را با حاشیه‌سازی برای مجلس برطرف کنند

سیدمحمود نبویان، نماینده ادوار مجلس و منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفت: «آنچه از مجلس آینده انتظار می‌رود این است که نسبت به دغدغه‌های مردم گوش شنوا داشته باشد و نسبت‌ به برخی حاشیه‌سازی‌ها پنبه در گوش کند. مجلس باید واکنش نسبت به بحث‌های سیاسی حاشیه‌ای یا مسائل جناحی که برخی بیان می‌کنند را کنار بگذارد. آنچه برای این مجلس مهم است مسائل کلان مردم ماست. امروز مردم ما در فشار و سختی هستند و بخش عمده آن  به تدبیر دولت مستقر برمی‌گردد. دولتی که برآمده از جریان اصلاحات است. تیمی که متاسفانه تمام همت‌شان این است که بگویند ما هیچ‌عرضه‌ای نداریم و برای اینکه مشکلات کشور حل شود باید برجام تصویب شود، FATF تصویب شود و... عملکرد اصلاح‌طلبان نشان داده رسیدن به قدرت برای آنها در اولویت است. لذا آنچه از مجلس آینده انتظار می‌رود این است که اصلا توجه به حاشیه‌سازی‌های اصلاح‌طلبان نکنند. وضعیت امروز مردم نتیجه همین سیاسی‌بازی‌های چند سال اخیر است، ببینید الان چه بر سر مردم آمده است. گرانی‌ها، تورم، بیکاری و... .»

وی با بیان اینکه عده‌ای تلاش می‌کنند برای انحراف اذهان از ناکارآمدی خود هر روز یک پروژه جدید برای افکار عمومی بتراشند، گفت: «جریان نزدیک به دولت تلاش می‌کند بگوید علت ناکارآمدی، ما نیستیم، تحریم است! خب چند درصد از مشکلات برای تحریم است؟ نهایتا 20،30 درصد، در حالی که 70، 80درصد مربوط به ناکارآمدی دولت است. در سال گذشته میزان صادرات ما بدون نفت نزدیک به 40 میلیارد دلار بود که با میزان واردات حجم تجارت خارجی معادل حدودا دوبرابر این میزان است. علاوه بر این سالانه حدود 20 میلیارد دلار هم قاچاق می‌شود. این حجم نشان‌دهنده فرآیند انتقال پول و امکانی است که با وجود تحریم‌های بانکی برای کشور فراهم است. خب واقعا اگر مسائل تحریمی و بانکی لاینحل بود این همه واردات چه‌طور رخ می‌دهد؟ لذا معتقدم جریان اصلاحات به فکر حل مشکلات اساسی مردم نیست و صرفا به‌دنبال حاشیه‌سازی است.»

 نبویان با اشاره به اینکه جمعی از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب به‌دلیل ریزش بدنه از ثبت‌نام در انتخابات خودداری کردند، گفت: «مابقی چهره‌های این جریان که کم هم نبودند در انتخابات ثبت‌نام کرده و باختند و همین مساله ریشه فشارهایی است که تلاش می‌شود با حاشیه‌سازی برای مجلس آتی ایجاد شود.»

منتخب مردم تهران افزود: «این جریان به دنبال مجلسی است که برای مردم نباشد، بلکه مجلس، دولتی باشد. می‌خواهند وکیل‌الدوله در پارلمان باشد، نه وکیل‌المله. مثل چهار سال گذشته که در موارد بسیاری، این مساله صدق می‌کند. علاوه‌بر این نیاز دارند که نمایندگان مثل خودشان متمایل به غرب باشند از این‌رو با مجلس یازدهم مشکل دارند و خواهند داشت.»

نماینده ادوار مجلس در ادامه با اشاره به اینکه برخی تلاش می‌کنند از همین امروز تنور خودشان را برای انتخابات آینده گرم کنند، گفت: «ما باید تلاش کنیم طی یک سال آینده مجلس درگیر خدمت‌رسانی به مردم، ریل‌گذاری صحیح برای کشور و تلاش برای ساماندهی به وضعیت اقتصادی و حل مشکلات این حوزه باشد و در این صورت  است که نقشه کسانی که روی ناکارآمدی مجلس حساب کرده‌اند از بین خواهد رفت. مردم فهیم هستند و اگر مجلس کار کند آنها می‌بینند و متوجه خواهند شد.»

سیدمحمود نبویان در پایان با تاکید بر اینکه این جریان روی صف‌آرایی نمایندگان مقابل یکدیگر در مجلس یازدهم حساب ویژه‌ای باز کرده، گفت: «تمام همت نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی این است که با هماهنگی کامل عمل کنند و از هرگونه جناح‌بندی سیاسی و رویارویی در مجلس پرهیز کنند. تمام تلاش ما این است که در مجلس آتی اختلاف سیاسی و حاشیه‌ای وجود نداشته باشد تا نمایندگان با تمام توان بتوانند به فرآیند حل مشکلات مردم کمک کنند.»

رضا تقی‌پور، منتخب مردم تهران:

عقلانیت انقلابی مانع صف‌آرایی سیاسی در مجلس خواهد شد

تقی‌پور، منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دهم در گفت‌وگو با «فرهیختگان» به‌‌تلاش‌های برخی جریان‌های سیاسی برای اثرگذاری بر مجلس یازدهم اشاره کرد و گفت: «امروز این مساله روشن است که مجلس دهم از نظر مردم عملکرد قابل قبولی نداشت. نماد این مساله هم در نحوه و میزان حضور مردم در انتخابات اسفندماه بود که از نظر میزان مشارکت و الگوی رایی که به صندوق ریختند، به‌جریان حاکم بر مجلس دهم، یک نه بزرگ گفتند. بنابراین این روشن است که همین افراد تلاش کنند برای مجلس آینده حاشیه ایجاد کنند یا آن را تحت‌تاثیر قرار دهند و هیچ بعید نیست که این صحبت‌ها ادامه‌دار باشد. نباید این موضوع را هم نادیده گرفت که هدف دیگر این جریان‌سازی، درکنار مباحث دیگر، تلاش برای شکستن وحدتی است که در جریان انتخابات حاصل شد و هم‌اکنون نیز ادامه دارد. این جریان تلاش می‌کند رقابت‌های درون‌گروهی و اختلاف‌افکن را میان منتخبان مجلس آینده ایجاد کند‌.»

منتخب مردم تهران افزود: «مردم امید خیلی زیادی به مجلس یازدهم دارند که البته به‌حق هم هست. باید مطالبات مردم تامین شده و مجلس به‌جایگاه اصلی خود برگردد. از این‌رو تلاش‌های این جریانی که اشاره کردم می‌تواند سبب شود این موضوع کم‌رنگ شده و نهایتا کارآمدی مجلس یازدهم تحت‌تاثیر قرار گیرد و نتیجه چنین اتفاقی حتما ایجاد یک شباهت میان مجلس آینده با مجلس کنونی و مشخص نشدن  توانمندی و کارایی مجلس یازدهم در اذهان و افکار عمومی است.»

تقی‌پور با توضیح اینکه درگذشته مجالسی در کشور شکل‌گرفته که قرابت زیادی به تفکر نزدیک به دولت کنونی داشته است، گفت: «مجلس ششم مجلس مطلوب جریان اصلاحات است، مجلسی که در آن برخی نمایندگان تلاش می‌کردند خواسته‌های خود را به جبهه انقلاب و مردم تحمیل کنند. البته مردم ما هم حافظه خوبی دارند و اینها را فراموش نکرده‌اند؛ مساله‌ای که در نوع رای مردم در انتخابات گذشته مشخص بود.»

عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران با توضیح اینکه تلاش برای برهم‌زدن کار مجلس یازدهم و تضعیف عملکرد آن، درواقع تلاش برای انتقام از رایی است که مردم در انتخابات هفتم اسفند سال گذشته به صندوق ریختند، گفت: «انتقام‌گیری از مردم و تلاش برای اینکه نشان دهند مردم اشتباه کرده‌اند یکی از محورهای عملیاتی و اهداف این‌گونه اقدامات است. تلاش برای تضعیف مجلس یازدهم یعنی اینکه این جریان درحال تخلیه عصبانیت خود از نتیجه انتخابات مجلس است، البته می‌دانیم که شروع هجمه‌ها علیه مجلس یازدهم کلید خورده و ادامه هم خواهد داشت.»

تقی‌پور در ادامه از اهداف پشت‌پرده تضعیف مجلس یازدهم برای موفقیت در انتخابات ریاست‌جمهوری 1400 هم نام برد و تاکید کرد: «طبیعی است جریانی که در انتخابات گذشته متحمل شکست شده، با جریان‌سازی رسانه‌ای از هم‌اکنون به‌دنبال تخریب و تضعیف مجلس به امید پیروزی و موفقیت خود در انتخابات سال 1400 باشد. این درحالی است که ناکارآمدی این طیف در مجلس دهم و دولت‌های یازدهم و دوازدهم شرایط زندگی مردم را سخت کرد و همین هم باعث تغییر نظر مردم شد.»

وزیر ارتباطات در دولت دهم در پایان این گفت‌و‌گو به فرایند انتخاب رئیس و هیات‌رئیسه مجلس یازدهم هم اشاره کرد و گفت: «با عقلانیت جریان انقلابی در مجلس آتی نه‌تنها  صف‌آرایی سیاسی شکل نمی‌گیرد و دربحث تعیین رئیس و مدیریت کارآمد برای مجلس یازدهم مشکل و چالشی ایجاد نخواهد شد، بلکه درسایه وفاقی که امروز تاکید همه ما بر حفظ‌وتقویت آن است، کارآمدی سرلوحه کار نمایندگان خواهد بود و تلاش خواهند کرد ظرف همان یک‌سال اول نشان دهند به‌دنبال رفع مشکلات مردم و ساماندهی به وضعیت اقتصادی هستند. ما معتقدیم این اتفاق شدنی است و درمسیر خدمت به مردم می‌توانیم از حاشیه‌ها دوری کنیم و به‌کار بپردازیم.»

احد آزادیخواه، منتخب مردم ملایر:

نمایندگان ردصلاحیت‌شده به‌دنبال تضعیف مجلس آینده هستند

احد آزادیخواه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس دهم و منتخب مردم ملایر در مجلس یازدهم در گفت‌وگو با «فرهیختگان» به بررسی کنش احتمالی دولت و اصلاح‌طلبان برای اثرگذاری بر وضعیت مجلس جدید پرداخت و اظهار داشت: «مجلس یازدهم درشرایطی تشکیل می‌شود که وظایف مهمی درجهت جلب اعتماد مجدد مردم و تحقق مطالبات آنها برعهده دارد.»

آزادیخواه با بیان اینکه فاصله گرفتن مجلس دهم از مطالبات مردم و نزدیک‌شدن آنها به دولت، باعث استحاله مجلس فعلی و به محاق بردن مجلس یازدهم شد، ادامه داد: «مجموع این اتفاقات باعث شد مردم دیگر امیدی به مجلس نداشته باشند و میزان مشارکت آنها نیز پایین بیاید.»

مردم از مجلس دهم خیری ندیده‌اند

منتخب مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه مردم از مجلس دهم به‌جز همراهی با دولت خیری ندیده‌اند، گفت: «بنابراین طبیعی است که آنها در زمان انتخابات انگیزه شرکت نیز نداشتند و آن ۴۵درصدی که پای صندوق‌های رای آمدند، به‌خاطر وظیفه‌شناسی بود.»

وی با بیان اینکه مجلس یازدهم با چنین مقدمه‌ و عقبه‌ای تشکیل شد، افزود: «‌۷۵ نفر از نمایندگان فعلی، نتوانستند به‌هردلیلی وارد مجلس یازدهم شوند که متاسفانه برخی از این نمایندگان نیز تلاش و هم‌و‌غم خود را معطوف به تضعیف مجلس آینده کرده‌اند.» آزادیخواه ادامه داد: «برخی از این افراد از اولین جلسه بعد از انتخابات یعنی در سوم اسفند 98 شروع به سخره‌گرفتن مجلس یازدهم کردند تاجایی‌که افرادی مانند آقای مطهری که سال‌ها در مقام نایب‌رئیسی مجلس بودند، علیه مجلس اظهار نظر کرد.»

انتقادات مطهری از مجلس با وجود تصمیمات اشتباه هیأت‌رئیسه در حوزه دلار، ارز و بنزین قابل قبول نیست

به گفته این نماینده مجلس، داشتن چنین نگاهی به مجلس عادلانه نیست و سوال ما این است که چرا آقای مطهری این انتقادات به مجلس را زمانی که صدرنشین بود، مطرح نکرد؛ درحالی‌که بروز چنین مشکلات و وضعیتی در کشور به‌خاطر تصمیمات اشتباه امثال آقای مطهری در هیأت رئیسه در حوزه دلار، ارز و بنزین بوده است.

منتسب کردن مجلس یازدهم به جریان احمدی‌نژاد اشتباه سیاسی است

وی همچنین با اشاره به‌‌تلاش برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب برای انتساب مجلس یازدهم به احمدی‌نژاد نیز گفت: «منتسب کردن مجلس آینده به یک جریان سوخته در کشور اشتباهی سیاسی است چراکه چهره‌های اصلاح‌طلب نیز به مجلس یازدهم راه یافته‌اند.»

همه جریانات سیاسی در مجلس یازدهم حضور دارند

آزادیخواه به‌حضور ۲۵ نفر از نمایندگان اصلاح‌طلب در مجلس یازدهم اشاره کرد و ادامه داد: «این حضور نشان می‌دهد از همه جریانات سیاسی در مجلس آتی حضور دارند، هرچند برخی از چهره‌های جدید لیست امید نتوانستند رای مردم را به‌دست آورند.»

این نماینده مجلس دهم اکثریت مجلس یازدهم را متشکل از افراد و جریانات انقلابی دانست و اظهار داشت: «اینکه برخی سعی دارند چنین مجلسی را به جریان سوخته احمدی‌نژاد منتسب کنند، ایجاد انحراف در ذهن مردم است.»

آزادیخواه همچنین حضور ۶۰ نفر از منتخبان مردم را در مجلس یازدهم که متشکل از افراد زیر ۴۵سال هستند، سرمایه کشور برای آینده عنوان کرد.

این نماینده مجلس در ادامه درباره این نکته که چه برون‌دادی از مجلس جدید می‌تواند به‌تکمیل پازل سیاسی اصلاح‌طلبان کمک کند، به‌موضوع عدم وفاق و وحدت در بین نیروهای انقلابی اشاره کرد.

وی در همین زمینه بیان داشت: «آنچه می‌تواند شعارهای مجلس یازدهم درباره جبران عقب‌ماندگی‌های قبلی را جبران کند، یک تفکر بیشتر نیست و آن‌هم وحدت و تعامل بین نیروهای مجلس است.»

وفاق حداکثری در مجلس یازدهم  از برچسب‌زنی سیاسی جلوگیری می‌کند

آزادیخواه یادآور شد: «در جلسه‌ای که اخیرا در حزب موتلفه و با حضور فعالان حزبی و برخی نمایندگان مجلس برگزار شده بود، بنده گفتم اگر بزرگان مجلس آینده بتوانند در سایه تعامل با یکدیگر پیش بروند، اثبات خواهند کرد با وفاق حداکثری می‌توانند از برچسب‌زنی سیاسی نیز جلوگیری کنند.»

وی یادآور شد: «در مجلس یازدهم می‌توان با وحدت‌رویه به‌سمت تشکیل یک فراکسیون واحد رفت که خروجی آن رئیس‌مجلس، نواب‌رئیس و نمایندگان مرکز پژوهش‌ها باشد.»

آزادیخواه همچنین گفت: «تمرکز و ریل اصلی تصمیم‌گیری فراکسیون اصلی مجلس آتی باید به‌سمت حل‌مشکلات اقتصادی‌ومعیشتی مردم باشد.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار