به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا جزء نخستین تورنمنتهای مهم ورزشی بود که بهدلیل شیوع کرونا به تعویق افتاد و تکلیف ادامه این مسابقات همچنان نامعلوم است. آغاز روند این بیماری در چین بهسرعت روی تیمهای این کشور و همچنین مسابقات آسیایی تاثیر گذاشته و درحالیکه دو هفته نخست مرحله گروهی این رقابتها تاکنون برگزار شده، اما از بین چهار تیم چینی حاضر در این مسابقات تنها بیجینگ گوان توانسته یکی از مسابقاتش را انجام دهد و سه تیم دیگر هنوز بازیهای خود را آغاز نکردهاند. در چنین شرایطی قرار بود ادامه مسابقات از اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشتماه پیگیری شود، اما بهتدریج مشخص شد که شرایط بسیار وخیمتر از برآوردهای اولیه است و فعلا امکان ازسرگیری هیچمسابقه ورزشیای وجود ندارد.
دلایل مالی یا ورزشی؟
حالا مهمترین دغدغه کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزاری ادامه دیدارهای لیگ قهرمانان است که بخش زیادی از آن باقی مانده و برخلاف نمونه اروپایی حتی مرحله گروهی نیز به پایان نرسیده است. البته باتوجه به اینکه AFC این مسابقات را در اواخر سال میلادی به پایان میرساند، برای برگزاری مسابقات فرصت کافی در اختیار دارد، اما هنوز مشخص نیست چه زمانی خطر این بیماری کم خواهد شد و بازیکنان بدون نگرانی خواهند توانست در زمین بازی حاضر شوند.
از سوی دیگر ضرر مالی حاصل از تعطیلی بازیها باعث شده تا کنفدراسیون آسیا به هرنحو ممکن بهدنبال برگزاری مسابقات باشد. در آخرین اظهارنظر رسمی از سوی مقامات AFC برگزاری این رقابتها پشت درهای بسته و بدون حضور تماشاگر مهمترین تصمیمی است که در این زمینه گرفته شده و اگر شرایط مهیا شود در اوایل تابستان شاهد پیگیری مسابقات خواهیم بود. ویندسور جان، دبیرکل AFC با اطمینان گفت که رقابتهای این فصل لیگ قهرمانان و همچنین AFC کاپ قطعا به پایان خواهد رسید و برنامهای برای تعطیلی و لغو آن وجود ندارد. هر دو تورنمنت قطعا تا آخر خرداد پیگیری نخواهند شد و تصمیمات بعدی نیز منوط به مهار ویروس کووید-19 خواهد بود. جان در مصاحبهای گفت: «ما هنوز زمان کافی داریم و قطعا این دوجام در سال جاری میلادی برگزار خواهند شد. اگر برای سلامت بازیکنان و مسئولان برگزاری مسابقات نیاز باشد حتی بازیها را بدون تماشاگر برگزار خواهیم کرد. برگزاری این دیدارها بهدلیل ورزشی و همچنین تعهدات مالی و قراردادهایی که داریم انجام خواهد شد.» البته مسلما بحث مالی و تجاری موضوع بیش از بعد ورزشی برای AFC اهمیت دارد و آنها مجبورند به هر طریقی این مسابقات را به اتمام برسانند تا درآمدهایشان بیش از این دچار افت نشود. در AFC کاپ هم تیمها هنوز مشغول برگزاری دیدارهای گروهی هستند و تعداد زیادی مسابقه باقیمانده که باید تا ماه نوامبر (آبانماه) به پایان رسیده و تکلیف قهرمان این مسابقات نیز مشخص شود.
میزبانی متمرکز
دیگر گزینه AFC برای انجام این مسابقات انتخاب دوکشور در شرق و غرب آسیاست تا دیدارهای مراحل گروهی بهصورت متمرکز برگزار شود که هم تعداد سفرها کاهش یابد و هم امکان انجام بازیها بهصورت فشرده و در کمترین زمان محقق شود. به این ترتیب دیدارهای چهار گروه غرب در یکی از کشورهای بحرین، عمان، قطر یا امارات برگزار خواهد شد و کشورهایی نظیر مالزی، سنگاپور یا اندونزی نیز میزبان چهار گروه شرقآسیا باشند. فدراسیون فوتبال بحرین روز گذشته شایعه انتخابش بهعنوان میزبان این تورنمنت در مرحله گروهی را تکذیب کرد و گفت که کنفدراسیون فوتبال آسیا تاکنون درخواستی برای این موضوع به آنها نداده است.
با توجه به اینکه دوکشور قطر و امارات چند نماینده در لیگ قهرمانان دارند و برگزاری بازیها در این دوکشور امتیاز خوبی در اختیار تیمهای آنها قرار میدهد،AFC بیشتر تمایل دارد تا بین بحرین یا عمان یکی را بهعنوان میزبان انتخاب کند. AFC قرار است طی دو هفته آینده جلسهای را در این خصوص برگزار کند و گفته میشود در این جلسه تصمیم نهایی درمورد شرایط برگزاری بازیها و همچنین تاریخ انجام آن اتخاذ خواهد شد. آنچه مشخص شده تصمیم اولیه بر این است که مسابقات از آگوست (مردادماه) ازسر گرفته شود و با توجه به فرصت کمی که برای برگزاری ادامه مسابقات وجود دارد، حداقل مرحله فعلی بهصورت متمرکز برگزار و پس از آن درباره مراحل بالاتر تصمیمگیری خواهد شد.
در چنین شرایطی بهنظر میرسد تیمهای ایرانی که نتایج خوبی در دوهفته اول مسابقات نگرفتهاند، حداقل در مرحله گروهی همچون دور رفت این مسابقات که شانس میزبانی از آنها گرفته شد، در خانه بهمصاف رقبا نخواهند رفت و کارشان برای صعود بهمراتب دشوارتر خواهد شد.
* نویسنده: سیامک خاجی، روزنامهنگار