به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، حمید منتظرقائم در گفتوگو با ایسکانیوز در خصوص لزوم همکاری و مشارکت دانشگاهها و بهویژه واحدهای دانشگاه آزاد به عنوان یک دانشگاه مسئله محور در جهت رفع مشکلات جامعه و مردم در مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: اقداماتی در حوزههای فناوری در واحد نجف آباد انجام و در حال پیگیری است که از آن جمله میتوان به ساخت دستگاه ضدعفونیکننده لباس کادر درمانی، طراحی و ساخت دستگاه ضدعفونیکننده دست اشاره کرد.
وی افزود: دستگاه ضدعفونی کننده لباس در یکی از واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد ساخت تجهیزات پزشکی این دانشگاه طراحی و ساخته شده است. با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و نیاز به پیشگیری از انتشار بیشتر و ابتلا به این بیماری، این طرح در حال پیگیری از طریق اتاق بازرگانی اصفهان و هماهنگی با بیمارستانها و نقاهتگاههای علوم پزشکی جهت اجرا و نصب در محلهای لازم است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد بیان کرد: امید است با حمایت وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی تولید انبوه این محصول بهزودی آغاز شود. این دستگاه در کمترین زمان ممکن با مصرف کمترین مواد ضدعفونی کننده و بدون نیاز به تماس فیزیکی فقط با قرارگرفتن مقابل دستگاه، قادر به ضدعفونی کردن البسه است.
منتظرقائم در تشریح این دستگاه ادامه داد: عملکرد سریع پاشش مواد ضدعفونی و راحتی استفاده از این دستگاه و علاوه بر آن، عملکرد اتوماتیک، بیصدابودن، مصرف مناسب مواد ضدعفونی کننده بدون هیچگونه تماس فیزیکی از ویژگیهای این محصول فناورانه است. دستگاه حاضر با استفاده از یک سنسور تشخیص مانع، حضور فرد را تشخیص داده و بلافاصله شروع به پاشش مواد ضدعفونیکننده میکند و کافی است افراد در فاصله ۵۰ تا ۹۰ سانتی متری از دستگاه (متناسب با قد خود که مواد بر روی صورت پاشیده نشود) به مدت پنج ثانیه قرار گیرند و یک چرخش ۳۶۰ درجه به دور خود داشته باشند تا تمام بدن آنان از ذرات ریز مواد ضدعفونیکننده پوشیده شود (تا ضمن خیس نشدن البسه زیر فرد) کاملاً ضدعفونی شوند.
وی همت فناوران دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد را در مواجهه با پدیده ویروس کرونا ستودنی خواند و گفت: طرح دیگر که به منظور ضدعفونیکردن دست طراحی و ساخته شده، دستگاه ضدعفونیکننده دست با همکاری مرکز تحقیقات فناوریهای نوین ساخت وتولید و مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی واحد نجفآباد طراحی و ساخته شده است، این دستگاه میتواند در ورودی مکانهایی که امکان تعطیلی آنها در شرایط کنونی نیست و از طرفی تردد افراد زیاد است؛ مانند بانکها، فروشگاههای زنجیرهای یا حتی جایگاههای پمپ بنزین نصب و بهرهبرداری شود. با تأکید بر لزوم رعایت بهداشت عمومی و فردی در شرایط کنونی برای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا، دستگاه ضدعفونیکننده دست علاوه بر استفاده در مکانهای عمومی در منزل نیز قابل استفاده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد درباره ویژگیهای منحصربهفرد این محصول نیز بیان کرد: از ویژگی عملکرد دستگاه ضدعفونیکننده عدم نیاز به تماس فیزیکی با دستگاه است که با قرارگرفتن دست زیر دستگاه ضدعفونیکننده و فعال شدن سنسور تشخیص، دستگاه پس از اسپری کردن دست با جریان هوای گرم موجب تثبیت ماده ضدعفونی روی دست میشود.
وی افزود: دستگاه ضدعفونیکننده دست دارای دو مخزن ۲۵۰ میلیلیتری بوده که میتواند پاشیدن روی هر دو دست را به صورت همزمان انجام دهد و پس از اتمام مخزن، تعویض آن به سادگی قابل انجام است. هر مخزن به طور متوسط میتواند حدود ۳ هزار مرتبه عمل ضدعفونی را انجام دهد که برای محیطهای شلوغ و پررفتوآمد مانند بانکها یا فروشگاههای زنجیرهای بسیار مناسب است. وزن دستگاه ضدعفونیکننده بسیار پایین بوده و بهترین مکان برای نصب آن به دیوار ورودی ساختمان است، اما امکان تعبیه پایه برای آن نیز وجود دارد تا در هر قسمت از محل موردنظر که لازم است قرار داده شود.
منتظرقائم تصریح کرد: از فعالیت های دیگر مربوط به جلوگیری از شیوع و انتشار ویروس کرونا ایجاد سامانه مراقبت از راه دور برای بیماران بهبود یافته در دوران قرنطینه است که این طرح به دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و ستاد مرکزی مبارزه با ویروس کرونا ارسال و در حال بررسی است. این سامانه با همکاری مرکز تحقیقاتی علوم پرستاری و مرکز تحقیقات این واحد دانشگاهی در حال طراحی و انجام است.