• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۹-۰۱-۱۷ - ۱۷:۴۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

معرفی ۶ کتاب درباره حضرت علی‌اکبر(ع)

به بهانه میلاد حضرت علی اکبر(ع) به سراغ کتاب‌هایی رفتیم که درباره علی‌اکبر(ع) نوشته شده است.

معرفی ۶ کتاب درباره حضرت علی‌اکبر(ع)

  به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، حضرت علی اکبر(ع) فرزند بزرگ اباعبدالله الحسین(ع) یازدهم شعبان سال ۴۳ قمری در مدینه به دنیا آمد. به بهانه این روز به سراغ کتاب‌هایی رفتیم که درباره علی‌اکبر(ع) نوشته شده است.


 پدر، عشق و پسر

اثری از سیدمهدی شجاعی است که در آن فراز‌هایی از زندگی حضرت علی‌اکبر(ع) به تصویر کشیده می‌شود. وقایع از زاویه اول شخص و از زبان اسب آن حضرت «عقاب» روایت می‌شود و مخاطب راوی در داستان، لیلی بنت ابی‌مره مادر گرامی حضرت علی‌اکبر(ع) است. فصول کتاب با عنوان «مجلس» نامگذاری شده و داستان متشکل از ۱۰ بخش است که در هر مجلس، عقاب با زبانی عاطفی و دلنشین، صحنه‌ای از زندگی آن حضرت را روایت می‌کند و مجالس پایانی، به شهادت حضرتش در کربلا اختصاص دارد.

هر برش از زندگی حضرت که در مجالس ده‌گانه نمایانده می‌شود، در انتهای هر مجلس به گونه‌ای به واقعه کربلا مربوط و منتسب می‌شود و بدین ترتیب، تمام مجالس رنگ عاشورایی خود را حفظ می‌کند. داستان از چگونگی رسیدن عقاب به حضرت علی‌اکبر(ع) شروع می‌شود و مجلس دوم تصویری از ولادت آن حضرت ارائه می‌دهد. مجالس بعدی به ماجرا‌های پیشنهاد امان از سوی سپاه عمر سعد به حضرت، سقایت ایشان برای اهل خیام قبل از حضرت عباس، صحنه‌های پوشاندن لباس رزم و راهی کردنشان به میدان از سوی امام و … در انتهای کتاب، منابعی که نکات تاریخی از آن‌ها استخراج و در متن داستان پرورانده شده، آمده است.

این کتاب که به همت انتشارات کتاب نیستان روانه بازار نشر شده، مخاطب با خواندن آن لحظاتی زیبا و عاشورایی را تجربه خواهد کرد.


 بدرقه جان

کتاب «بدرقه جان، سیری در زندگانی حضرت علی اکبر علیه السلام» از سوی واحد پژوهش انتشارات مسجد مقدس جمکران در ۹۴ صفحه گردآوری و در شمارگان دو هزار جلد، از سوی این انتشارات منتشر شده است. این اثر به واکاوی ولادت تا فضایل و کرامات حضرت علی اکبر(ع) در قالبی ساده و شیوا می‌پردازد. مباحثی مانند ولادت حضرت علی اکبر(ع)، کنیه‌های و القاب حضرت(ع)، دیدگاه‌های مورخان درباره مادر حضرت علی اکبر، پسر امام حسین(ع) در جریان واقعه کربلا و همچنین شباهت‌های حضرت علی اکبر(ع) به رسول خدا(ص) در این اثر بررسی شده‌اند. یکی از مباحث مهم این کتاب درباره واقعه روز عاشورا است، همچنین فصاحت و بلاغت آن حضرت در روز عاشورا در این کتاب بررسی و تشریح شده است.


 یوسف لیلی

این کتاب را که با زیر عنوان «مروری بر احوالات حضرت علی اکبر» منتشر شده، محمدرضا راضی به رشته تحریر درآورده و انتشارات «سپید برگ» نیز آن را در ۱۲۸ صفحه منتشر کرده است. این کتاب از ولادت حضرت علی اکبر(ع) شروع می‌شود و پس از شرح شهادت و مدفن وی به ویژگی‌های شخصیتی ایشان می‌رسد. بخش اعظمی از کتاب هم به شرح واقعه کربلا و ماجرا‌های مربوط به ایشان اختصاص دارد.


 حضرت علی‌اکبر از ولادت تا شهادت

این کتاب که اثر مشترک آقایان «سعید و لطیف راشدی» است، شامل ۳۵ موضوع از زندگانی سراسر برکت حضرت علی اکبر(ع) است که نشر «پیام علمدار» آن را روانه بازار کرده است. این اثر مروری بر زندگانی، فضایل و کرامات «علی‏ اکبر (ع)» و شهادت اوست. در این نوشتار ابتدا گوشه‌‏هایی از زندگانی، القاب، کنیه‏‌ها، نسب و فضایل اخلاقی علی‌‏اکبر مطرح شده و پس از آن برخی از ویژگی‌های آن حضرت مانند بلاغت، شجاعت، بخشندگی، تواضع، صبر، علم، فضیلت زیارت و مدایح و مراثی مربوط به علی‏‌اکبر بیان شده است. در بخش دیگری از کتاب، نگارنده به رشادت‌های علی‏اکبر در «کربلا» اشاره کرده و نحوه شهادت و جنگ کردن ایشان را توصیف می‌کند و حالات و مقامات وی را در شب و روز عاشورا به تصویر می‌‏کشد.


 علی‌اکبر (ع)؛ بهترین الگوی جوانان

کتاب «علی اکبر(ع)؛ الگوی جوانان» نوشته حجت الاسلام جواد محدثی است که از سوی مؤسسه «بوستان کتاب» منتشر و روانه بازار نشر شد. این اثر که یازدهمین کتاب از مجموعه کتاب‌های «آشنایی با اسوه ها» به حساب می‌آید، درصدد است با معرفی چهره‌های برجسته تاریخ صدر اسلام، جوانان را با الگو‌های کمال و خودسازی آشنا کند. در این اثر، با چهره با صلابت و ایمان حضرت علی اکبر (ع) آشنا می‌شویم که صحنه کربلا جلوه گاه رشادت و فداکاری او در راه حق و جهاد و شهادت در راه دین خدا بود و از آن شهید رشید، اسوه‌ای برای همه جوانان مسلمان به وجود آورد. جوان و الگو، فرزند یقین، دودمان پاک، فضایل و مکارم، در کنار پدر، در شب عاشورا، عاشورا؛ روز حماسه، شهادت، مدفن و مزار، از زبان شاعران، عناوین سرفصل‌های کتاب حاضر را تشکیل می‌دهند.


 آینه محمد(ص)

بر اساس روایات معتبر حضرت علی اکبر(ع) شبیه‌ترین مردم به رسول خدا(ص) بوده است. مجموعه حاضر فراز‌هایی از زندگی این بزرگوار را از میلاد تا شهادت در کربلا را بیان می‌دارد. این زندگینامه مختصر در ۴۰ عنوان تقسیم شده و تقریباً هر صفحه با عنوان جدید آغاز می‌شود. غالب مطالب مربوط به حضور در کربلا و واقعه عاشوراست.

گاه رشادت و فداکاری او در راه حق و جهاد و شهادت در راه دین خدا بود و از آن شهید رشید، اسوه‌ای برای همه جوانان مسلمان به وجود آورد. جوان و الگو، فرزند یقین، دودمان پاک، فضایل و مکارم، در کنار پدر، در شب عاشورا، عاشورا؛ روز حماسه، شهادت، مدفن و مزار، از زبان شاعران، عناوین سرفصل‌های کتاب حاضر را تشکیل می‌دهند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سهم طبقۀ متوسط از صنعت سریال‌سازی؛

«افعی تهران» از چه کسی انتقام گرفت؟

فرصتی برای تجدید ظهور «خوبی مردم ایران»؛

مفهوم ملت را زنده کردند

فیلم پرحاشیه «بیبدن» با قصه‌‌ای به‌اندازه از ایده‌ای مهم دفاع کرد؛

سینمای اجتماعی زنده است

درباره فیلم «بی‌بدن»؛

قصه‌گویی شرافتمندانه درباره قصاص

مصطفی قاسمیان، خبرنگار:

یک درامدی خوب و تماشاگرپسند

اهل ملت عشق باش؛

عشق و دیگر هیچ...

آقای کارگردان! چه داری می‌کنی با خودت؟!

آنتی ‌کانسپچوآل آرت ترک و کُرک و پَر ریخته حسن فتحی

مریم فضائلی، خبرنگار:

چشم‌هایمان گناه داشتند!

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

رویاهای شخصی‌ات را نفروش!

سریال پرطرفدار «حشاشین» چه می‌گوید؛

علیه شیعه یا علیه اخوان؟

راضیه مهرابی‌کوشکی، عضو هیات‌‌علمی پژوهشکده مطالعات فناوری:

فیلم «اوپنهایمر» به مثابه یک متن سیاستی

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ:

از شما بعید بود آقای جیرانی

ایمان‌ عظیمی، خبرنگار:

دیکته نانوشته غلط ندارد

درباره هزینه‌ای که می‌شد صرف «هفت سر اژدها» نشود؛

چرخ را از نو اختراع نکنیم

فرزاد حسنی بعد از سال‌ها، به قاب تلویزیون آمد؛

بازگشت امیدوارکننده

در نقد بهره کشی «علی ضیا» از شهرت؛

از موج ابتذال پیاده شو

محمد زعیم‌زاده، سردبیر فرهیختگان:

در عصر پساواقعیت به احمد خطر حرجی نیست اما...

سیامک خاجی، دبیر گروه ورزش:

برای خداحافظی زود بود آقای جملات قصار!

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین:

عجایب آماری دیدم در این دشت!

محمدامین نوروزی، مستندساز:

از این طرف که منم راه کاروان باز است...

فاطمه دیندار، خبرنگار:

برای درخشش سیمرغ‌های بلورین

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

کدام سینما؟کدام نقد؟

حامد عسکری، شاعر و نویسنده:

فیلم دیدن با چشم‌های تار...

چهل و دومین جشنواره فیلم فجر؛

چند نقد بر فیلم سینمایی «آپاراتچی»

«صبحانه با زرافه‌ها»؛

یک وس اندرسون ایرانی تمام‌عیار

ویژه‌نامه جشنواره فیلم فجر؛

«صبحانه با زرافه‌ها»؛ معنازدایی از جهان

«صبحانه با زرافه‌‌ها»؛

تهش هیچی نیست، پس لذت ببر!

درباره فیلم جدید سروش صحت؛

قرار صبحانه با خودمان

هومن جعفری، خبرنگار:

مردی که سازش نمی‌کرد

در روزگار بی‌مایگی حضور قاف غنیمتی است؛

برای «قاف» و عمو اکبر

تولد قاف به میزبانی اکبر نبوی با همکاری «فرهیختگان»؛

«قاف» نمی‌خواهد متکلم‌ وحده باشد

میلاد جلیل‌زاده، خبرنگار گروه فرهنگ؛

هنوزم نقش بازی می کنی آقای فرخ نژاد؟

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار