

به گزارش روابط عمومیدانشگاه آزاد اسلامی، در این جلسه که عصر دیروز با حضور علی اکبر ولایتی رئیسهیات موسس و هیات امنا، سید حسن خمینی، حمید میرزاده، عبدالله جاسبی، محمد محمدیان، فریدون عزیزی، بهمن صمدی یزدی، نمایندگان وزارتین علوم و بهداشت برگزار شد، مقرر شد از مهر 96 شهریه ثابت دانشجویان رشتههای غیر پزشکی ورودی سال 1395 به ماقبل بدون تغییر و شهریه متغیرآنها نسبت به سال ٩٥، 10 درصد افزایش یابد. همچنین شهریه ثابت و متغیر دانشجویان رشتههای غیرپزشکی که از مهر 96 وارد دانشگاه میشوند نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش مییابد.
شهریه ثابت دانشجویان رشتههای پزشکی که قبل از مهر 96 وارد دانشگاه شدهاند افزایش نمییابد، اما شهریه متغیر آنها تابع نرخ شهریه وزارت بهداشت برای رشتههای خودگردان است که متعاقبا اعلام میشود. همچنین شهریه ثابت دانشجویان رشتههای پزشکی که از سال 96 وارد دانشگاه میشوند 10درصد نسبت به سال گذشته افزایش مییابد و شهریه متغیر آنها تابع نرخ شهریه وزارت بهداشت برای رشتههای خودگردان است.
در این جلسه با توجه به تایید کمیته حسابرسی دانشگاه و کمیسیون دائمیهیات امنا، بودجه دانشگاه آزاد اسلامیدر سال 96 از حیث درآمد 6 هزار و 784 میلیارد و 500 میلیون تومان و از حیث منابع و مصارف 9 هزار 884 میلیارد تومان تصویب شد.
در شأن دانشگاه آزاد اسلامی نیست که یک استاد با درجه استادیاری بازنشسته شود
علیاکبر ولایتی دیروز همچنین با روسای مراکز استانی دانشگاه آزاد اسلامی دیدار کرد. او در این نشست تاکید کرد:« در سال آینده موضوع پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی، بیش از گذشته مورد توجه قرار خواهد گرفت به گونهای که بیش از 10 درصد از بودجه دانشگاه برای توسعه امور پژوهشی اختصاص مییابد.»
به گزارش روابط عمومیدانشگاه آزاد اسلامی، رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامیدر این دیدار و پس از استماع نظرات روسای مراکز استان دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: «امیدوارم در این دوره جدید دانشگاه آزاد اسلامی، با توجه به حس همکاری که در میان تمامیبخشها و مدیران آن وجود دارد بتوانیم در مدت کوتاهی به اهداف تعیین شده دست یابیم.»
ولایتی، علت تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی را پاسخ به یک مطالبه عمومیخانوادهها برای ورود جوانان به دانشگاه ارزیابی وتصریح کرد: «این دانشگاه در پاسخ به نیاز روزافزون به آموزش عالی در کشور تاسیس شد.پیش از انقلاب تعداد دانشجویان ما کمتر از 200 هزار نفر بود، در حالی که پس از دو برابر شدن جمعیت طی این سالها، تعداد دانشجویان به 4 میلیون نفر رسید که نسبتی بسیار بالاتر از افزایش جمعیت را نشان میدهد. این حس علمجویی ایرانیان از ریشه تاریخی و فرهنگی آنان سرچشمه میگیرد. بیش از 50 درصد از آثار علمی و کتب منتشرشده و تاثیرگذار در فرهنگ و تمدن اسلامی، متعلق به ایرانیان است که این حس علمجویی در حال حاضر نیز در میان جوانان ما وجود دارد و به لحاظ تعداد دانشجو، دارای رتبه سوم یا چهارم است.»
ولایتی با بیان اینکه ایران از لحاظ سرعت رشد مقالات علمیدر دنیا نیز مقام اول را کسب کرده است، تاکید کرد: «طی دو سه سال گذشته کشور از لحاظ تولیدات علمیدچار رکود شده بود که این موضوع نگرانی مقام معظم رهبری را به دنبال داشت و بر ضرورت توجه به این مهم تاکید داشته اند. بسیاری از تحصیلکردگان کشورهای غربی از کشورهای اسلامی و جهان سوم هستند و این پدیده از نظر ما فرار مغزها و از نگاه آنها جذب نخبگان نامیده میشود. باید شرایطی در دانشگاه آزاد اسلامیفراهم شود تا به جذب نخبگان و کاهش خروج فرهیختگان از کشور بینجامد.»
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، پرداختن به فرهنگ اسلامی و ایرانی را یکی از سیاستهای مهم و اصولی دانشگاه آزاد اسلامیبرشمرد و گفت: «همانگونه که در آیات قرآنی نیز آمده، در اغلب موارد، تزکیه مقدم بر تعلیم است که امیدواریم با کمک مدیران و روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامیبتوانیم این موضوع را عملیاتی کنیم و اهمیت ویژه ای برای ترویج فرهنگ اسلامیو ایرانی در دانشگاه آزاد اسلامیقائل هستم.» ولایتی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: «یکی از برنامههای جدی دانشگاه آزاد اسلامی در سال آتی، جذب نخبگان برای امور آموزشی و پژوهشی است و جذب این افراد نخبه در درجه اول از بین دانشجویان این مجموعه و بعد از میان نخبگان سایر دانشگاههای کشور در جهت کادرسازی و امور آموزشی و پژوهشی خواهد بود.» او همچنین از اعضای هیات ممیزه دانشگاه آزاد اسلامی خواست برای ارتقای جایگاه اعضای هیات علمی برنامهریزی بهتر و دقیقتری را به عمل آورند. وی تصریح کرد:«این در شأن دانشگاه آزاد اسلامی نیست که یک استاد با درجه استادیاری بازنشسته شود. اساتید دانشگاههای ما، ظرفیت ارتقای درجه را دارند و ما نیز باید تسهیلات لازم فراهم کنیم.» عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به پتانسیل و ظرفیتهای این دانشگاه در جذب و ارتقای اعضای هیات علمیگفت: «غیردولتی بودن این دانشگاه، زمینه فعالیت بیشتر در امور آموزشی و پژوهشی را برای ما فراهم کرده است.» وی ضمن تقدیر از فعالیتهای انجام شده در این دوره مدیریتی خطاب به روسای واحدها و مراکز استان دانشگاه آزاد اسلامیگفت: «اگر هریک از روسای واحدها برای ارتقا و توسعه فعالیتهای علمی و آموزشی خود نیاز به پشتیبانی بیشتری از مرکز داشته باشد، این اطمینان خاطر را به آنها میدهم که از هیچ پشتیبانی دریغ نخواهم کرد. با همکاری با یکدیگر باید دانشگاه آزاد اسلامیرا به نقطه ای برسانیم که انتخاب اول متقاضیان ورود به دانشگاهها باشد.» رئیس هیات موسس دانشگاه آزاداسلامی همچنین از روسای مراکز استانها خواست تا فهرست نخبگان خود را با دلایل کافی تدوین کرده و برای وی ارسال نمایند. ولایتی در ادامه تاکید کرد: «سرمایه اصلی هر نظام، افرادی با نبوغ خوب و تحصیلات عالیه است و قطعاً سرمایههایی مانند منابع طبیعی تا چند دهه آینده به اتمام میرسد. به همین خاطر باید روی کشف استعدادها و به کارگیری آنها در امور مختلف جامعه از هم اینک سرمایه گذاری کنیم. دانشگاه آزاد اسلامی متعلق به نظام جمهوری اسلامیایران است و هزینه آن توسط مردم پرداخت شده و میشود و دانشگاه ملک خصوصی کسی نیست و باید در جهت خدمت به نظام و مردم و تبلور آرمانها و فرهنگ اسلامی و ایرانی قرار داشته باشد.» او در پایان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درخصوص دانشگاه آزاد اسلامی، تصریح کرد: «ایشان امر کردند که بنده برای دانشگاه آزاد اسلامی وقت بیشتری بگذارم. امر ایشان برای من مطاع است و تمام تلاش را در این زمینه به کار خواهیم برد.»
