• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۸-۱۲-۰۶ - ۱۲:۰۸
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
در مراسم افتتاح منطقه یک آزادراه تهران-شمال عنوان شد

روحانی: ما به دشمن التماس نمی‌کنیم

رئیس جمهور با بیان اینکه پروژه مهم منطقه یک آزادراه تهران-شمال، در دوره تحریم ساخته شد و به مهندسان ، کارگران و مدیران ایرانی افتخار می کنیم، تاکید کرد: مردم ایران به دشمن التماس نخواهند کرد و تسلیم نمی شوند و تحریم نتوانست بر اراده مهندسان، کارگران و مدیران ایرانی برای تکمیل پروژه مهم آزاد راه شمال تاثیر بگذارد.

روحانی: ما به دشمن التماس نمی‌کنیم

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، حسن روحانی روز سه شنبه با حضور در محل احداث منطقه یک آزادراه تهران-شمال، در جمع مهندسان و دست اندرکاران اجرای این طرح ، ضمن قدردانی از همه دست اندرکاران اجرای این طرح عظیم گفت: همه درآمدهای کسب شده از قطعه یک این بزرگراه، صرف ساخت قطعه دوم خواهد شد و قرار شده تا پایان دولت دوازدهم یک مسیر از قطعه دوم این بزرگراه افتتاح شود.

منطقه یک آزادراه تهران-شمال به طول 32 کیلومتر و ارزش مالی ۱۰ هزار میلیارد تومان، طی مراسمی به طور رسمی و با دستور رئیس جمهور مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

متن سخنان رئیس جمهور به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی سیدنا و نبینا محمد و آله الطاهرین و صحبه المنتجبین

اَللَّهُمَّ أَهِلَّهُ عَلَیْنَا بِالْأَمْنِ وَ اَلْإِیمَانِ وَ اَلسَّلاَمَةِ وَ اَلْإِسْلاَمِ

مبارک باشد ماه پربرکت رجب که ما در موقع هلال این ماه و آغاز این ماه این دعا را می‌خوانیم" أَهِلَّهُ عَلَیْنَا بِالْأَمْنِ وَ اَلْإِیمَانِ وَ اَلسَّلاَمَةِ وَ اَلْإِسْلاَمِ" اولاً چقدر زیباست که ایمان را در کنار امنیت می‌گذارد و چقدر زیباست، اسلام را در کنار سلامت می‌گذارد.

اسلام دین سلامت است سلام روح و جسم انسان. هدف اسلام همان سلامت است و اگر ما اسلام را مراعات کنیم جسم، روح، زندگی مادی و معنوی توأم با رضای حق خواهد بود و با کمال خودمان و ایمان هم با امنیت است. آدم مؤمن هر کجا هست کنارش امنیت و امن است و هر کجا ایمان نیست، امنیت هم زیر سوال قرار می‌گیرد.

شما از یک آدم مسلمان، متدین، خوش‌زبان و مؤدب هیچ‌وقت نمی‌ترسید. برای اینکه شری به شما نمی‌رسد و از او همیشه خیر به شما می‌رسد. اما آدم از فردی که ایمان کامل ندارد، همیشه باید بترسد.

از حذر و سفرش در حضور و غیاب با او یا با زبان نیش می‌زند یا با غیبت، تهمت و بدگمانی. با کسی که مومن نیست هیچ‌وقت امنیت نیست. پس ایمان ما مایه امنیت ماست که بزرگترین نعمت الهی است و اسلام ما مایه سلامت جسم و جان ماست.

ماه رجب ماه بسیار مبارکی است ما ترجیح داشتیم این افتتاح را دیروز بگذاریم یا امروز. دیروز روز مهندس بود که ویژگی خاص خود را داشت و احترام به همه مهندسین، کارگران و تلاشگران در این پروژه بسیار مهم  ضروری است و در ضمن دیروز هواشناسی به ما می‌گفت باران نیست و امروز باران است.

دیدیم هم باران رحمت خداوند است و هم ماه رجب ماه  رحمت و مولای ما امیر المؤمنین(ع) است و هم روز میلاد با سعادت امام باقر(ع) است. همه این رحمت‌ها را کنار هم دیدیم. باران رحمت الهی، رحمت ماه رجب و میلاد با سعادت امام باقر(ع) و همه میلادهایی که در این ماه مقدس و مبارک رجب و بعد ماه شعبان خواهیم داشت .

این 2 ماه  ما را به رمضان می‌رساند. "اللهم بلغ من رجب و شعبان الی رمضان"، رجب و شعبان برای این است که خودمان را آماده کنیم برای ماه رمضان؛ ماه  پاکی و عبادت .

امروز برای ملت بزرگ ایران روز بسیار خوشحال‌ کننده ‌ای است. عملاً این پروژه را در دوران تحریم ساختیم و افتخار می‌کنیم به اینکه تحریم نتوانست بر اراده مهندسین، کارگران و مدیران ما و همه بخش‌های مختلف وزارت راه، بنیاد مستضعفان و همه آنهایی که دست‌اندرکار بودند، برای تکمیل این پروژه بسیار مهم تأثیر بگذارد.

البته تحریم ممکن است در زمان‌بندی با یک تأخیرهایی ما را به طور طبیعی مواجه کند، اما هیچ‌وقت  پروژه‌های مهم متوقف نشد.

ببینید وقتی دولت ما شروع شد که ما در تحریم بودیم، در تحریم شدید بودیم تحریمی که از سال 90، 91 شروع شده بود، 92 که آمدیم در شدت تحریم بودیم.

از همان روزهای اولیه ریاست جمهوری، آقای فروزنده را که آن زمان مسئول بنیاد مستضعفان بود، صدا زدم و به او گفتم که نقشه همین آزاد راه شمال را بیاورد. ایشان نقشه را آورد و بحث کردیم که کجا هستیم و چرا اینقدر عقب هستیم و باید چه کنیم؟ همانطور که آقای مهندس فتاح اعلام کردند آن روز 17 درصد از این پروژه انجام گرفته بود و باید برای 83 درصد این پروژه تصمیم می گرفتیم لذا از همان روز گفتم که دولت با تمام کوشش دنبال این طرح خواهد بود.

از سال  75 با این پروژه سر و کار داشتم. خدا رحمت کند آیت الله هاشمی رفسنجانی را که برای این پروژه تصمیم گرفت. ابتدا طرح دیگری مطرح بود بعد جناب آقای رفیق‌دوست طرحی به آقای هاشمی دادند و ایشان مرا صدا زد و مفصل با من صحبت کرد.

این طرح به بنیاد واگذار شد و زحماتی را از همان روزهای اولیه آقای مهندس فروزنده و بعد آقای سعیدی‌کیا با همه وجود برای تکمیل طرح به صحنه آمد. آقای مهندس فتاح هم که هر کجا بوده با همه توان و قدرت در کار خودش فعال است و ما در کارهای قبلی هم ایشان را دیدیم.

وزارت راه و شهرسازی هم البته در زمان آقای دکتر آخوندی برای این پروژه، ایشان خیلی زحمت کشید. چند بار هم با هم قرار گذاشتیم از این پروژه بازدید کنیم که نشد و جای ایشان امروز که این پروژه افتتاح شده خالی است.

آقای مهندس اسلامی هم از روز اول عنصر بسیار پرکار و خستگی‌ناپذیر و جزو وزرایی است که واقعاً خستگی ناپذیر است. هر ساعتی هم زنگ می‌زنیم ایشان سر کار است و فعال است و تا حالا موفق نشدیم ایشان را در خواب پیدا کنیم. هر ساعتی زنگ زدیم بیدار بوده است.

تشکر می‌کنم از همه آنهایی که بار مسئولیت را بر دوش گرفتند این کار خیلی ارزشمندی است. شما همه بیان کردید و درست هم بیان کردید که با افتتاح این پروژه چقدر در سوخت و در راه صرفه‌جویی می‌شود.

همه ما توجه داریم که عمر مردم و ساعات زندگی مردم چقدر مهم است. اینکه این جاده جدید، یک ساعت و نیم زمان را کوتاه می‌کند، نمی‌شود برای آن ارزش گذاشت. در این جاده، به طور متوسط مثلاً در 24 ساعت، 18 ، 16 هزار ماشین عبور می‌کند و در هر ماشین 2، 3 نفر است اگر اینرا بر 1.5 ساعت ضرب و تقسیم کنیم، ببینید چقدر در عمر و زندگی مردم تأثیر گذار است.

همه شما تجربه دارید وقتی آدم یک مسافرت 2 الی 3 روزه می‌رود، زمانی که بر می‌گردد اگر در یک راه‌بندان بزرگ گرفتار ‌شود، لذت آن سفر از بین می رود. یک وقتی در این تعطیلات از چالوس به تهران می‌آمدم، 15 ساعت در راه بودیم، شاید شما زمان بیشتر از این را هم تجربه کرده باشید. همه راه بسته بود و ماشین‌ها میلیمتری حرکت می‌کردند. ما نسبت به مردم، عمر و لذت و شادی مردم متعهدیم.

خداوند انسان‌ها را آفریده برای اینکه یک زندگی خوب، سالم و شادمانه داشته باشد. همه‌اش نباید در غم و غصه باشیم. دشمنان ما همیشه می‌خواهند برای ما فشار، مشکلات باشد. بعضی از حوادث است که در اختیار ما نیست و پیش می‌آید مانند سال 98 سال سیل بوده است که از آغاز سال با سیل شروع کردیم.

وقوع زلزله را کاری نمی‌شود کرد. باید کاری کنیم که آثار سوء این حوادث را در زندگی مردم کم کنیم. اصل‌اش را نمی‌شود به طور کامل جلوگیری کرد. حوادث مختلف در زندگی مردم است، امسال هم غم و مشکلات زیادی داشتیم، از شهادت سردار بسیار عزیز ما، سردار سلیمانی گرفته تا حادثه مردم عزیز کرمان  تا مردم عزیزی که در هواپیما جان به جان آفرین سپردند برای همه ما بسیار مایه تأسف بود و سال سختی بود.

مردم ما در همه جا با شهامت به میدان آمدند. یعنی در برابر تحریم خم نشدند، التماس نکردند. ما به دشمنان التماس نخواهیم کرد. ملت ما التماس نخواهد کرد. ملت ما تسلیم هم نخواهد کرد و سختی را تحمل می‌کند تا دشمن را پشیمان کند. در برابر حوادث طبیعی غیرمترقبه‌ای هم که پیش می‌آید باز هم مردم ما آزمایش خوبی دادند و همه به هم کمک کردند.

اصلاً خداوند اساس زندگی را این قرار می‌دهد. "لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا " همه زندگی این است. خداوند می‌گوید ما زمین را آفریدیم همه آیت‌ها را آفریدیم،  انتهای آن برای چیست؟ برای اینکه معلوم شود که در این مسابقه چه کسی بهتر عمل می‌کند، همه‌اش این است. هیچ چیز دیگر نیست.

شادی و غم مهم نیست. مهم این است که در شادی و غم چگونه عکس‌العمل نشان دهیم و چطوری کمک می‌کنیم. حادثه‌ای پیش می‌آید از یک کشوری یک مصیبتی پیش آمده و ویروسی آمده و الان هم حدود 40 کشور دنیا را مبتلا کرده و همه جا را مبتلا می‌کند، این جوری است که به همه کشورها می‌رود.

یعنی یک مسافر بی‌دعوت و نامیمون برای خودش سفر می‌کند و هر جایی می‌رود. باید از این مشکل عبور کنیم.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار