به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، اشکان ممبینی کارشناس امور رسانه در گفتوگویی درباره کارکردهای علوم شناختی در حوزه رسانه گفت: علوم شناختی یک مبحث نوین است که با ذهن مخاطب درگیر است و میتواند از طریق شناخت ذهنی که از مخاطب به عمل میآورد در تحقق اهداف رسانهای که مورد نظر آن بخش است بهره بگیرد.
* پردازش ذهن با علوم شناختی
وی افزود: علوم شناختی به شکل یک پرتاب دهنده است و تفکر ذهنی را پردازش میکند. اگر شخصی به صورت آگاهانه در معرض رسانه قرار بگیرد میتواند شخصیت خود را شکل دهد و تفکر ذهنی را پردازش کند. اگر یک شخص به صورت آگاهانه در معرض رسانه قرار گیرد میتواند شخصیت خود را شکل دهد و به نوعی مدیریت کند.
* چگونگی مواجه با رسانه از طریق علوم شناختی
این کارشناس امور رسانه ادامه داد: اگر شخصی به صورت ناآگاهانه در معرض رسانه قرار گیرد با توجه به اینکه شناخت ذهنی از رسانه ندارد و شخص منفعل عمل میکند باعث میشود رسانه برای او تصمیم بگیرد و کاری انجام دهد که رسانه به شخصیت او شکل دهد. علوم شناختی به ما کمک میکند چطور و چگونه با رسانه مواجه شویم.
ممبینی خاطرنشان کرد: کاری که در حال حاضر رسانههای آمریکا انجام میدهند و در بازتاب خبرهایشان با توجه به شناختی از ذهن مخاطب دارند میدانند چطور باید از این امر استفاده کنند و هدفشان را به ذهن مخاطب و تمام دنیا برسانند.
وی گفت: رسانهها میتوانند در شناخت علم جدید که یک علم نوین است به تمام سطوح مدیریتی در کشور کمک شایانی داشته باشند. / فارس