رئیس کمیته ملی المپیک در تحلیل اتفاقات ماههای اخیر، از سناریویی پرده برداشت که هدفش سوق دادن ورزش ایران به سمت تعلیق با برنامه ریزی و توطئه برخی عوامل خارجی است.
  • ۱۳۹۸-۱۱-۱۹ - ۱۳:۵۰
  • 00
صالحی‌امیری: ماجرای سعید ملایی گروگانگیری بود
صالحی‌امیری: ماجرای سعید ملایی گروگانگیری بود

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، حواشی اخیری که ورزش ایران در سطح بین المللی و گسترده با آن مواجه شد در کنار بسیاری از چالش‌های داخلی این حوزه و به خصوص نزدیک بودن بزرگترین رویداد ورزشی جهان یعنی «المپیک» بهانه‌های کافی و وافی بود برای گفتگو با سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک.

البته در فرصت کوتاه کمتر از یک ساعت، وی تنها پاسخگوی بخشی از سوالات بود. او در لابلای صحبت‌های خود به مواردی اشاره کرد; مانند فشار حداکثری برای تعلیق ورزش ایران، گروگان گیری سعید مولایی، تاکید بر کاهش شکاف میان ایران و عربستان، اعلام پیش بینی عملکرد کاروان المپیک تا پایان سال، حذف فوتبال از کاروان ایران برای المپیک بعد، عدم پشیمانی از ورود به ورزش و...

فشار حداکثری برای تعلیق ورزش ایران
سیدرضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک در آغاز گفتگو در مورد ماجرای جودو که به برخی رشته‌های دیگر مانند شطرنج هم کشیده شد و اینگونه به یک سناریو برای ورزش ایران تبدیل شد توضیح داد.

وی گفت: در چند سال اخیر با پدیده‌ای مواجه هستیم که به اعتقاد من بخشی از استکبار جهانی برای فشار به انقلاب است. در حوزه اقتصادی تحریم حداکثری را نشانه گرفتند، در حوزه سیاسی فشار حداکثری برای انزوای سیاسی ایران اعمال شد. در حوزه اجتماعی ناامیدی و سرخوردگی ملی را اشاعه دادند و در حوزه ورزش هم حداکثر فشار برای «تعلیق» را دنبال می‌کنند.

نقش پررنگ «ویزر» در تعلیق جودوی ایران
صالحی امیری با بیان اینکه استکبار جهانی با این چهار پازل پروژه تعریف شده و جهت گیری خود را در رابطه با ایران و انقلاب آن دنبال می‌کند، خاطرنشان کرد: به اعتقاد من «ویزر» رئیس فدراسیون جهانی جودو بخشی از پازل و هدف گذاری تعیین شده در تعلیق ورزش ایران است. تلاش حداکثری ما این بود که مانع تعلیق شویم. اگرچه جودو فعلاً در تعلیق موقت به سر می‌برد.

۲۰ فروردین تاریخ دادگاه رسیدگی به شکایت ایران است
رئیس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه ایران و فدراسیون جهانی جودو شکایت‌هایی از یکدیگر و در رابطه با مسائل اخیر داشته‌اند خاطرنشان کرد: از طریق وکلای معتبر دادخواستی علیه فدراسیون جهانی جودو تهیه کرده و در آن دلایل و مواضع خود را روشن و شفاف بیان کرده‌ایم. این موارد را در سفر اخیر به لوزان خطاب به «توماس باخ» رئیس کمیته بین المللی المپیک نیز مطرح کردیم. در هر صورت پرونده شکایت ایران به دادگاه بین المللی حکمیت ورزش (CAS) رفته و قرار است ۲۰ فروردین ماه مورد بررسی و رسیدگی قرار بگیرد.

سعید مولایی را گروگان گرفتند
«وی در واکنش به اینکه محور شکایت ایران از فدراسیون جهانی شامل چه مواردی بود؟»، گفت: آنچه در شکایت خود عنوان کردیم و امروز هم به آن تاکید می‌کنم این است که پروژه اصلی برای گروگان گیری سعید مولایی بود. رئیس فدراسیون جهانی جودو با برنامه از پیش تعیین شده به دنبال اجرای این پروژه بود. آنچه در جریان مسابقات جهانی (ژاپن) اتفاق افتاد نیز در همین راستا بود.

مقصر جدایی مولایی از جودوی ایران «ویزر» است
صالحی امیری در این رابطه ادامه داد: رئیس فدراسیون جهانی جودو با اقدامی غیراخلاقی و با ایجاد گارد برای سعید مولایی، او را متقاعد کرد از تیم ملی ایران انصراف دهد. در ادامه هم با اخذ ویزا و تهیه بلیت مسیر حضورش در کشورهای اروپایی را فراهم کرد. در تداوم این پروژه هم جودوکار ایران را به مغولستان اعزام کردند.

مولایی مشکلی برای بازگشت ندارد
رئیس کمیته ملی المپیک تاکید کرد: در کل آنچه اتفاق افتاد فضاسازی سیاسی و انتقام جویانه «ویزر» از جودوی ایران بود. معتقدم سعید مولایی باید به ایران و تیم ملی بازگردد. برای این بازگشت او مشکلی ندارد.

سه پروژه دیگر برای تعلیق ورزش ایران
صالحی امیری همچنین به دیگر پروژه‌ها در راستای هدفگذاری استکبار جهانی برای تعلیق ورزش ایران اشاره کرد و گفت: بعد از جودو، پروژه کشتی شروع شد که در قزاقستان با آن مواجه شدیم اما با تدابیر لازم از چالش آن عبور کردیم. پروژه سوم شطرنج است در حالی که ما ۱۰ هزار شطرنج باز داریم که به صورت آزاد در مسابقات مختلف شرکت می‌کنند و می‌توانند برای هر رقابت تصمیمی برای خود داشته باشند. کاراته هم پروژه بعدی بود که آن هم با تدابیر لازم ناکام ماند. در کل اینکه استکبار جهانی هر جا بتواند فشار به ورزش ایران را وارد می‌کند.

کاهش تهدیدات و افزایش فرصت‌ها
وی افزود: البته ما در مجموعه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک با استفاده از ظرفیت نخبگان و پیشکسوتان تلاش می‌کنیم با وجود همه این فشارها تدابیر لازم برای کاهش تهدیدها و افزایش فرصت‌ها را بیندیشیم.

با کشورهای عربی بر سر فوتبال مناقشه نکنیم
«قطعا مشکلات اخیر فوتبال و سلب حق میزبانی ایران در لیگ قهرمانان آسیا بی ارتباط با این مسائل نیست. در کل دیدگاه شما در این زمینه و دیپلماسی ورزشی برای آن چیست؟»

پاسخ صالحی امیری به این پرسش خبرنگار مهر این بود: باید تلاش داشته باشیم از طریق گسترش روابط و دیپلماسی ورزشی، ارتباط با کشورهای اسلامی همسایه را تقویت کنیم. در حقیقت دیپلماسی ورزشی مقوله‌ای برای دیپلماسی سیاسی کشورهای منطقه به حساب می‌آید. نمی‌توانیم با کشورهای عربی در مناظره و مناقشه باشیم. باید در نظر داشت به هر میزان که «ایران هراسی» توسط استکبار جهانی در منطقه تقویت شود به همان میزان شکاف میان ایران و کشورهای منطقه بیشتر خواهد شد.

تاکید بر بهره گیری از دیپلماسی ورزشی

وی تصریح کرد: می‌توانیم با دیپلماسی ورزشی شکاف دولت‌ها و کشورها را کاهش دهیم از این منظر تلاش وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک تبیین استراتژی تعامل حداکثری، تبادل تیم‌ها، همکاری برای اردوی مشترک و مسابقات دوستانه با کشورهای منطقه است و البته همگرایی میان کمیته‌های المپیک و نهادهای ورزشی این کشورها.

شکاف میان ایران و عربستان کم شود
صالحی امیری همچنین در پاسخ به اینکه «در رابطه با دیدارهای فوتبال میان تیم‌های ایران و عربستان چه پیشنهادی دارید؟»، گفت: حتماً باید از طریق دیپلماسی ورزشی و تبادل تیم‌ها شکاف میان دو کشور ایران و عربستان کاهش پیدا کند.

نداشتن پیش بینی از عملکرد کاروان المپیک صحت ندارد
سیدرضا صالحی امیری در ادامه پاسخگوی سوالاتی پیرامون المپیک توکیو و شرایط کاروان ایران برای این رویداد بود.

در آغاز این بخش سوالی مطرح شد مبنی بر اینکه «اخیرا برخی سایت‌های خارجی از عملکرد ورزش ایران در توکیو پیش بینی‌هایی در رابطه با مدال آوری ورزشکاران مان و جایگاه کاروان اعزامی در جدول رده بندی داشته‌اند، چرا خود مسئولان ایران تا به امروز چنین پیش بینی و تحلیلی نداشته‌اند؟»

وی در پاسخ به این پرسش گفت: روزانه در کمیته ملی المپیک توسط سرپرست کاروان و همچنین به صورت هفتگی در ستاد عالی به ریاست وزیر ورزش، شرایط کاروان ایران برای المپیک بررسی می‌شود. جلساتی که در کمیته داریم به ارزیابی برنامه‌ها و آمادگی فدراسیون‌ها برای المپیک اختصاص دارد. در ستاد عالی هم این ارزیابی‌ها بر مبنای وضعیت موجود، وضعیت مطلوب و مورد نظر یعنی پیش بینی‌ها و نقاط ضعف موجود و اقدامات لازم برای رفع آن انجام می‌شود. بنابراین اینکه ما پیش بینی نداریم درست نیست، شما می‌توانید بپرسید چرا این موضوع رسانه‌ای نمی‌شود.

پاسخ به چرایی رسانه‌ای نشدن پیش بینی‌ها
«چرا تا به امروز پیش بینی‌هایی که از آن یاد می‌کنید، مطرح نشده است؟»، وی در پاسخ به این سوال گفت: برای اعلام ارزیابی دقیق نیازمند این هستیم از نظر زمانی جلوتر برویم تا اول وضعیت مان در کسب سهمیه مشخص شود، دوم مشخص شود رقبای ورزشکاران مان چه کسانی هستند و سوم اینکه بتوانیم تحلیل واقع بینانه ای از شرایط داشته باشیم.

سهراب مرادی و حسن یزدانی؛ فاکتورهای تعیین کننده در پیش بینی
رئیس کمیته ملی المپیک در این بخش از صحبت‌های خود از سهراب مرادی و حسن یزدانی به عنوان دو فاکتور تعیین کننده در تحلیل‌ها و پیش بینی عملکرد کاروان ایران یاد کرد.

وی در این رابطه تاکید کرد: در چند ماه اخیر در سه حوزه دچار چالش شدیم که یکی از آنها جودو بود. ما در وزنه برداری با مصدومیت سهراب مرادی رو به رو شدیم که پیش بینی قطعی مدال طلا به حساب می‌آمد. اگر چه این روزها سهراب مرادی آماده‌تر شده و شخصاً امید زیادی به او دارم. در کشتی هم با معضل مربوط به حسن یزدانی مواجه ایم؛ اینها متغیرهای ما در تحلیل‌ها هستند. در واقع با احتساب سهراب مرادی و حسن یزدانی یک نوع تحلیل خواهیم داشت اما این تحلیل بدون در نظر گرفتن آنها متفاوت می‌شود.

اعلام پیش بینی و ارزیابی عملکرد کاروان المپیک تا پایان سال
رئیس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه نصرالله سجادی سرپرست کاروان المپیک در حال تدوین ارزیابی عملکرد این کاروان در توکیو است، از اعلام نتایج آن تا پایان سال خبر داد و گفت: فعلاً ۴۱ سهمیه داریم اما باید وضعیت مان در سایر رشته‌ها به خصوص رشته‌های رزمی و رشته‌های امیدبخش مانند دو و میدانی مشخص شود. در کل اینکه وضعیت سهمیه، شرایط رقبا و امکانات و منابعی که ما می‌توانیم تعیین کنیم سه فاکتور تعیین کننده در تحلیل و پیش بینی‌ها هستند.

نسبت به عملکرد کاروان ایران در توکیو ناامید نیستیم
«مسئولان کمیته ملی المپیک اخیراً به منظور تقدیر از ورزشکاران صاحب سهمیه المپیک نشستی با آنها داشتند، در این نشست صحبت‌هایی توسط شما و دیگر مسئولان مرتبط با کاروان المپیک مطرح شد که بعضاً جای نقد داشت، این موضوعی بود که سیدرضا صالحی امیری در واکنش به مطرح شدن آن گفت: نه؛ اینگونه نیست. حوزه ورزش تحت تاثیر مسائل روانی و اجتماعی است معتقدم مدیران ورزش نباید ناامیدی را در حوزه قهرمانی پمپاژ کنند. ضعف‌ها باید در فضای کارشناسی بررسی و نسبت به رفع آن اقدام شود.

برای مطالبه از ورزشکاران در حق شان ظلم نکنیم
وی در این رابطه ادامه داد: دیگر اینکه ایجاد مطالبه و انتظارات غیرقابل جذب، ظلم بزرگی در حق ورزشکاران است. وقتی از ورزشکاری که پیش بینی ما از عملکرد او حداکثر مدال برنز است، مدال طلا مطالبه کنیم فقط او را در استرس قرار داده‌ایم. فشار غیرمنطقی نتیجه عکس خواهد داشت. شخصاً با این رویه مخالفم.

واکنش به صحبت‌های وزیر ورزش مبنی بر مطالبه مدال المپیک
رئیس کمیته ملی المپیک در واکنش به اینکه «این صحبت شما نقطه مقابل اقدام وزیر ورزش است که در بازدید از برخی اردوها مطالبه مدال المپیک از ورزشکاران و مربیان شان کرده بود»، تصریح کرد: شایسته است در مورد وزیر ورزش از خود او بپرسید اما قطعاً مسعود سلطانی فر از مدیران شایسته، باتجربه و قدیمی است که با نگرشی مبتنی بر مجموعه مشاهدات، تجربیات و شناخت از حوزه ورزش صحبت می‌کند. در مورد دیدگاه‌های او از خودش بپرسید.

تاکید بر برنامه‌های فرهنگی به خاطر احتمال عدم نتیجه گیری!؟
رضا صالحی امیری در ادامه گفتگو با اشاره‌ای مجموعه فعالیت‌های فرهنگی انجام شده و پیش بینی شده برای المپیک توکیو داشت. این صحبت‌ها در واکنش به این موضوع که «برای نخستین بار برنامه‌های فرهنگی المپیک در یک وزارتخانه دیگر پیگیری می‌شود آنکه با گستردگی قابل توجه؛ به نظر می‌رسد تاکید بر اجرای پررنگ این برنامه‌ها بی ارتباط با عملکرد کاروان ایران نیست و اینکه احتمال عدم نتیجه گیری دور از ذهن نمی‌باشد.» وی در واکنش به این مساله تاکید کرد: این تحلیل با واقعیت انطباق ندارد. به عنوان کسی که به حوزه فرهنگ علاقه مند بوده و هستم به این بخش از برنامه‌ها برای المپیک تاکید دارم.

کاستی تاریخی در حوزه ورزش قهرمانی رئیس کمیته ملی المپیک با تاکید بر اینکه عناصر فرهنگی، کاستی تاریخی در حوزه ورزش قهرمانی است، تصریح کرد: در کنار ورزش ظرفیت جدیدی در سطح ملی ایجاد کردیم که تاثیری از ظرفیت فرهنگی ایران اسلامی را در جهان به نمایش بگذاریم فراموش نکنیم سوم مرداد ماه سال آینده نمایندگان ۲۰۶ کشور جهان در افتتاحیه المپیک حضور خواهند داشت. این بازی‌ها ۴۰ میلیون گردشگر از کشورهای مختلف دارد. این فرصت و بستری برای معرفی فرهنگ و تمدن ایران اسلامی است.

پیش بینی برنامه‌های فرهنگی گسترده برای المپیک ۲۰۲۰
صالحی امیری تصریح کرد: مجموعه‌ای گسترده از برنامه‌های فرهنگی، هنری، نمایشگاه صنایع دستی، نمایش فیلم و… و. تعریف شده به گونه‌ای که بتوانیم ایرانیان مقیم ژاپن و دیگر افرادی که به خاطر المپیک به توکیو سفر می‌کنند را با فرهنگ ایران بیشتر آشنا کنیم.

گذر از مرحله شعار برای برنامه‌های فرهنگی المپیک
«پیش از این هم برای دوره‌های مختلف بازی‌های المپیک برنامه‌هایی ویژه فرهنگی پیش بینی می‌شد اما این برنامه‌ها در عمل نه خروجی داشت و نه تاثیرگذاری»؛ وی در واکنش به این موضوع گفت: برای این دوره از بازی‌های المپیک و برنامه‌های فرهنگی آن ساختارسازی شده و از مرحله شعاری عبور کرده‌ایم. به همین دلیل ستاد فرهنگی المپیک ۲۰۲۰ را تشکیل دادیم.

اجرای برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه توکیو
رئیس کمیته ملی المپیک در ادامه مروری بر فعالیت‌های مصوب فرهنگی برای المپیک توکیو داشت و گفت: دانشگاهی در توکیو اجاره شده که محل اجرای برنامه‌های فرهنگی است. در حوزه داخلی و توسط آقای جمالی نژاد در سازمان شهرداری به تمام استان‌ها ابلاغ شده که یک فرهنگ سازی و تولید شور و شعف المپیکی در سطح استانی خود داشته باشند. همچنین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در توکیو فعالیت‌هایی در رابطه با کاروان ایران خواهد داشت.

به زودی از لباس کاروان المپیک رونمایی می‌شود
وی همچنین یادآور شد: با همکاری ستاد مد و لباس در خصوص طراحی لباس کاروان المپیک اقدامات موثری انجام شده است. از مجموع نمونه‌های ارسالی چند نمونه به مرحله نهایی رسیده و به زودی با یک فعالیت رسانه‌ای از لباس نهایی کاروان رونمایی می‌کنیم.

فضای شهر المپیکی می‌شود
به گفته صالحی امیری و از طریق هماهنگی با شهرداری تهران فضای پایتخت به زودی حال و هوای المپیکی به خود می‌گیرد، همچنین با همکاری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری برای اعزام تور به توکیو و تشویق ورزشکاران مان در المپیک برنامه‌هایی اجرای خواهد شد.

اجرای برنامه‌های هفته المپیک در تپه‌های عباس آباد
وی خاطرنشان کرد: دیگر برنامه فرهنگی پیش بینی شده برای المپیک اجرای برنامه‌های ویژه هفته المپیک در تپه‌های عباس آباد است که با همکاری سازمان نوسازی عباس آباد انجام می‌شود. برای معرفی فرهنگ و تمدن ایران هم تولیدات فرهنگی در قالب سی دی و فلش تهیه شده است. در مجموع ظرفیتی گسترده درگیر مسائل مربوط به توکیو است تا در کنار این رویداد ورزشی یک رویداد فرهنگی هم شاهد باشیم اما این مسائل ارتباطی به آنچه شما گفتید-برجسته کردن مسائل فرهنگی برای کمرنگ شدن عدم نتیجه گیری احتمالی کاروان ایران- ندارد.

فاجعه کاروان ایران در پکن برای توکیو تکرار نمی‌شود
«عملکرد کاروان اعزامی ایران به المپیک ۲۰۰۸ پکن از حیث منفی بودن تاریخی شد، گمانه زنی‌ها اینگونه است که آن عملکرد برای المپیک توکیو هم تکرار می شود»، وی در واکنش به این موضوع گفت: خیر؛ راجع به المپیک توکیو ارزیابی منفی نداریم. ارزیابی ما واقعاً مثبت است. این را به نقل از سجادی سرپرست کاروان ایران می گویم که هم سهمیه‌ها و هم نتایج کمتر از قبل نخواهد شد.

تیم فوتبال امید اولویت فدراسیون نبود
«شما بر عملکرد مثبت کاروان ایران در توکیو تاکید دارید، در حالی که برای این دوره هم مانند ادوار گذشته تیم فوتبال امید از کسب سهمیه بازماند»؛ این مقام مسئول در ورزش ایران در این زمینه گفت: به نظر می‌رسد تیم امید اولویت فدراسیون نیست در حالی که استراتژیی فدراسیون باید در مسیر توسعه و گسترش حمایت حداکثری از تیم امید باشد به عنوان کانونی وابسته و نزدیک به نسل جوان.

واکنش به جدایی «کرانچار» به کارگیری استیلی
صالحی امیری همچنین در پاسخ به این پرسش که «در مجموع نسبت به تغییرات کادر فنی تیم فوتبال امید، جدایی کرانچار و به کارگیری حمید استیلی چه نظری داشتید؟»، گفت: در هیچ مقطعی در انتخاب اعضای کادر فنی امید مداخله نداشتیم، از ابتدا هم طی نامه‌ای مسئولیت هدایت و انتخاب اعضای کادرفنی امید را به فدراسیون واگذار کردیم روالی که در گذشته هم مرسوم بود اما در عین حال سیاست کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش حمایت حداکثری از تیم امید بود.

مربیان تیم فوتبال امید برای صعود تلاش داشتند اما...
وی ادامه داد: باید شهادت دهیم که هر سه مربی منتخب برای تیم فوتبال امید تلاش حداکثری در مسیر صعود به المپیک داشتند، اما در این مسیر همکاری باشگاه‌ها به میزان انتظار نبود. بازیکنان به اندازه کافی در اختیار تیم نبودند، موضوعی که حتی حمید استیلی هم به آن اشاره داشت این بود که بازیکنان حداکثر دو ماه باید کنار هم باشند تا به معنای واقعی تیم امید شکل بگیرد. اما مشکلاتی در این زمینه وجود داشت البته که باشگاه‌ها هم با موانعی رو به رو بودند. نکته مهم دیگر رقبا بودند و اینکه ازبکستان، چین و کره جنوبی رقیبان اصلی به حساب می‌آمدند.

پیشنهاد برای حضور فوتسال در المپیک
صالحی امیری همچنین در پاسخ به سوالی «پیرامون فوتسال، شرایط نامساعد تیم ملی برای جام ملت‌ها و حتی گله مندی بازیکنان از پرداخت نشدن کامل پاداش هایشان» پیشنهادی مطرح کرد مبنی بر اعزام فوتسال به المپیک.

وی گفت: پیشنهاد ما این است که پیگیری کنیم فوتسال به جای فوتبال در المپیک راه اندازی شود چون ما می‌توانیم از این طریق مدعی باشیم.

از فوتسال حمایت مادی و معنوی نمی‌شود
وی همچنین یادآور شد: فوتسال می‌تواند در آسیا و جهان کارنامه‌ای درخشان داشته باشد اما آنچنان که شایسته است از این تیم حمایت مادی و معنوی نمی‌شود. باید این موضوع را به صورت حداکثری داشته باشیم.

صالحی امیری افزود: تا به امروز در مورد فوتسال و شرایط تیم ملی ورودی نداشته‌ام اما در نظر دارم بعد از انتخابات فدراسیون فوتبال این موضوع را در گفتگوی دوجانبه دنبال کنم.

سیاست سکوت در مورد فوتبال
رئیس کمیته ملی المپیک از پاسخ به پرسش‌های مطرح پیرامون فدراسیون فوتبال و انتخابات آن امتناع و تاکید کرد: تصمیم گرفته‌ام در رابطه با این موضوع هیچ صحبتی نداشته باشم و سیاست سکوت را دنبال کنم.

نسخه صالحی امیری برای ورزش ایران
«برای ورزش ایران با تجربه‌ای که از مدیریت در این حوزه داریم چه نسخه‌ای تجویز می کنید»؛ وی در پاسخ به این پرسش گفت: داشتن برنامه استراتژیک با رویکرد ۲۰ ساله، برنامه کلان تحول فرهنگی و همچنین تحول در مدیریت سه فاکتور اساسی است که ورزش ایران به آن نیاز دارد.

دوری از روزمرگی در ورزش
وی در توضیح برنامه استراتژیک گفت: داشتن برنامه استراتژیک به این معناست که کلان نگری همه جانبه فکری و آینده نگری داشته باشیم. باید بدانیم در چه نقطه‌ای هستیم، وضع مطلوب چیست و مثلاً ۲۰ سال آینده باید کجا باشیم و در این مسیر چه اقداماتی باید انجام شود. در غیر این صورت ورزش دچار روزمرگی و تصمیمات سلیقه‌ای و احساسی می‌شود.

پروسه لازم برای داشتن برنامه استراتژیک
این مدیر ورزشی در پاسخ به اینکه «برنامه مورد نظر چگونه باید تدوین شود» گفت: مدیران فدراسیون‌ها باید پیش نویس لازم را تهیه کنند. ستادی آشنا به مبانی علمی برنامه‌های استراتژیک تدوین کننده آن باشد سپس شورای عالی برنامه مورد نظر را مصوب کند، دولت هم نسبت به ابلاغ آن و تامین بودجه لازم اقدام کند و در عین حال مجلس هم نیازهای قانونی برای تحقق برنامه را پاسخ دهد. ممکن است در نگاه اول این موضوع امری ذهنی به نظر برسد اما شدنی است. ژاپن، کره و چین و همه آنهایی که امروز در این قاره آسیا حرفی برای گفتن در ورزش دارند کارشان را از برنامه استراتژیک شروع کردند. هند و قزاقستان هم در آغاز این راه است.

قهرمانان فقط به دنبال سکه و سکو نباشند
وی همچنین در توضیح تحول فرهنگی گفت: قهرمان کسی است که علاوه بر سکه و سکو مرام پهلوانی داشته باشد. چنین ورزشکاری می‌تواند مرجع و نماد اسطوره ملی باشد. با سخنرانی، بحث احساسی، پوستر و تبلیغ و اقدامات فرعی هم نمی‌توانیم از قهرمانی به پهلوانی برسیم. در این زمینه به برنامه‌ای جامع نیازمندیم.

مدیران توانایی حل مشکلات را داشته باشند
صالحی امیری همچنین در توضیح تکمیلی برای تحول در مدیریت یادآور شد که ورزش به مدیرانی با توانایی حل مسائل اصلی نیاز دارد. مدیرانی که علاوه بر شناخت حوزه ورزش توانایی لازم برای حل معضلات و مشکلات آن را در سطح ملی داشته باشند. در واقع یک مدیر ورزشی باید قدرت اجرایی، اقناعی، اجماعی برای کسب منابع، اسپانسر و … داشته باشد.

از ورود به ورزش و مدیریت آن پشیمان نیستم
«دو سال پیش در بدو ورود به کمیته ملی المپیک به پرسشی مبنی بر اینکه از ورود به حوزه ورزش پشیمان نیستید پاسخ منفی دادید. دوست داریم بدانیم پس از دو سال و مواجه شدن با چالش‌های زیاد در این حوزه چه پاسخی برای این پرسش دارید؟».

این پرسش پایانی از رئیس کمیته ملی المپیک بود که وی در پاسخ به آن گفت: خدمت به جامعه ورزش را افتخاری بزرگ برای خود می دانم. معتقدم هر آنچه تجربه و توان دارم باید در این حوزه هزینه کنم. کمک به توسعه ورزش قهرمانی با هدف ایجاد نشاط، غرور و هویت ملی بخشی از سیاست فرهنگی کشور است. افتخار می‌کنم در این حرکت ملی سهمی داشته باشم. به طور طبیعی مدیرانی مانند من که نزدیک به ۴ دهه با همه تلخی‌ها، سختی‌ها و شیرینی‌ها دوران مدیریتی را طی کردند به طور حتم از انجام کار خود پشیمان نمی‌شوند. من وابسته و دلبسته به نظام هستم.

منبع: مهر
مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰