چطور عزم فردی‌ کوچک به چالشی بزرگ تبدیل می‌شود
فرهیختگان آنلاین: در روزگاری که هرازچندگاهی چالشی فراگیر می‌شود و موجی را با خود همراه می‌کند، برای زنده نگه‌داشتن و تداوم جریان چالش‌ها همیشه باید چیزی در آستین چالش‌گران باشد که به موج چالش‌خیزان اجازه یک لحظه فروکشی داده نشود، حتی اگر چالشی با عنوان «سی‌_روز_دیسیپلین» در کار باشد.
  • ۱۳۹۵-۱۲-۰۷ - ۰۹:۳۸
  • 00
چطور عزم فردی‌ کوچک به چالشی بزرگ تبدیل می‌شود
۳۰روز دیسیپلین
۳۰روز دیسیپلین

 عطیه نوری  خبرنگار گروه دانش: «سی‌_روز_دیسیپلین» به جریانی اشاره دارد که چند وقتی است موج عظیمی از کاربران فارسی‌زبان شبکه اجتماعی اینستاگرام را با خود همراه کرده است. اما به نظرتان محوریت این چالش چه می‌تواند باشد، جنبشی سیاسی، یا حرکتی نظامی؟ شاید هم پای تحریم یا تحصنی در میان باشد. به هر حال در این چالش صحبت از دیسیپلین و نظم و انضباطی 30 روزه در کار است. نیازی نیست ذهن‌تان را به راه دور ببرید، با نگاه به بخشی از مانیفست این چالش، جواب تمام سوال‌ها درباره چیستی آن پیدا می‌شود. در گزیده‌ای از این مانیفست آمده است: «زندگی همواره پر از چالش است، بهتر است این واقعیت را بپذیریم و تصمیم بگیریم با وجود همه مسائل چالش سی‌روزه را برای تناسب اندام و کاهش‌وزن از همین الان شروع کنیم.»

در واقع این چالش برای چالش‌گران آن تبدیل به ‌انگیزه‌ای می‌شود تا جزئی از یک حرکت جمعی بزرگ شوند و بر انفعال دیرینه خود غلبه کنند. البته این نکته را نباید فراموش کرد که این چالش اینستاگرامی ازجمله چالش‌های تک‌جنسیتی است که اغلب زنان را با خود همراه می‌کند، زنانی که جامعه از آنها می‌خواهد که لاغر باشند و تناسب‌اندام برای آنها همچون یک برگ‌برنده و امتیاز محسوب می‌شود. اغلب افرادی که به این چالش می‌پیوندند از اضافه‌وزن رنج می‌برند یا حداقل تصور می‌کنند که اضافه‌وزن دارند. این افراد سال‌هاست سعی ‌می‌کنند با رژیم‌های غذایی مختلف یا ورزش، وزن خود را کاهش دهند، اما در موارد محدودی موفق به کسب نتیجه دائمی می‌شوند و رژیم عادت رفتار ثابت آنها شده است. با این اوصاف راه‌انداختن یک چالش می‌تواند بهترین ‌انگیزه‌ برای رسیدن به آرزوی دیرینه آنها باشد، چالشی که هیچ بعید نیست این بار هم مثل بسیاری از رژیم‌های غذایی تبلیغاتی زیر سیطره رسانه آغاز شده باشد‌. اکنون جمعیت زنانی که از اضافه‌وزن رنج می‌برند می‌توانند با انتشار تصاویر خود در طول دوره رژیم در فضای مجازی از دنبال‌کنندگان‌شان انرژی موردنیاز برای ادامه رژیم را بگیرند. برخی از این افراد آنچنان در رژیم‌های گوناگون - از خام‌خواری تا گیاه‌خواری- خبره شدند که پس از کاهش وزن و به دست آوردن تناسب اندام صفحه‌ شخصی‌شان در اینستاگرام به‌عنوان صفحه رسمی یک کارشناس تغذیه تجربی شناخته می‌شود. اینچنین است که چالش «سی_روز_دیسیپلین» افراد را به متخصصان مجازی بی‌مدرک و تخصص تبدیل می‌کند که به دنبال‌کنندگان صفحات خود راه و روش سالم‌خواری را در قالب خام‌خواری و گیاه‌خواری آموزش می‌دهند و رژیم‌های غذایی مربوطه را تجویز می‌کنند.

در حال حاضر هزار و 627 هشتگ «# سی_روز_دیسیپلین» در اینستاگرام ثبت شده که همگی به جمعیت متخصص و دائم‌الرژیم تعلق دارد. در اغلب پست‌های این هشتگ‌ میزان کالری مصرفی روزانه، تصویری از قبل و بعد از رژیم و غذاهایی که باید خورده شود قرار داده شده است. گاهی هم آنها که تازه‌کار هستند و رژیم را تازه شروع کردند عکسی از یک غذای پرکالری مثلا چلوکباب منتشر می‌کنند و زیرش می‌نویسند: «جان هرکی دوست داری این یک بار چاقمان نکن».

در دورانی که زنان گاه بیشترین ستیز را خودشان بر خودشان می‌‌کنند، توافق بر سر مساله رژیم آنها را تشویق می‌کند که یک بار هم که شده از هم‌جنس خود حمایت کنند، اما این نکته را نباید فراوش کرد که زیست مجازی از زنان می‌خواهد که زیبا و متناسب باشند و آنها را به‌طور ناخودآگاه وادار به نمایش بریده‌هایی از زندگی می‌کند که گاه فرسنگ‌ها از واقعیت جسمانی زنانه فاصله دارد.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰