

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، از زمان وقوع سیل در استان سیستان و بلوچستان حدود یک هفته میگذرد و ارگانها و نهادهای مختلفی برای امدادرسانی و کمک به مردم سیلزده این استان، راهی سیستان و بلوچستان شدهاند. مسئولان استانی نیز با جمعآوری کمکهای مردمی و توزیع مایحتاج غذایی و پوشاکی میان سیلزدگان، اقداماتی را در این راستا انجام دادهاند. دانشگاه آزاد اسلامی و واحدهای این دانشگاه در سراسر استان سیستان و بلوچستان نیز همسو با سایر ارگانها طی هفته گذشته، به مردم سیلزده این استان کمک کردهاند. با این وجود ساکنان مناطق سیلزده جنوب استان، همچنان نیازمند کمک و امدادرسانی هستند.
براساس بازدیدهای صورت گرفته در چند روز اخیر و اطلاعاتی که مسئولان ارائه دادهاند، با بارشهای اخیر و جاری شدن سیلاب در جنوب استان، بخش عمدهای از زیرساختها در بخشهای مختلف استان از بین رفته است. شواهد نشان میدهد که بیشترین اقلام مورد نیاز ساکنان مناطق سیلزده در حال حاضر شامل پتو، چادر، غذا و پوشاک است، اما همزمان با کمکرسانی، تامین زیرساختهای از بین رفته بهعنوان یک اولویت باید در دستور کار مسئولان و نهادهای مرتبط قرار بگیرد، بهویژه بازگشایی راههای دسترسی که در جریان سیل از بین رفته و ارتباط با روستاهای سیلزده را با مشکل مواجه کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیکشهر استان سیستان و بلوچستان در گفتوگو با «فرهیختگان» با اشاره به وضعیت شهرستانهای سیلزده تا پایان هفته گذشته و امدادرسانیهای انجام شده از سوی دانشگاه آزاد اسلامی و سایر ارگانها به ساکنان روستا و شهرستانهای این استان گفت: «پس از گذشت یک هفته از وقوع سیل در این استان، همچنان راههای ارتباطی برخی از روستاها مسدود است.
روز پنجشنبه، مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی توانستند به همراه یک خودرو لودر و حرکت در پی آن، مسیر روستای کاجو در منطقه قصرقند که تا آن زمان همچنان مسدود بود را بازگشایی کنند.»
به گفته وی در مسیر این روستا، رودخانهای جریان دارد که ساکنان آن برای رسیدن به روستا باید از این رودخانه عبور کنند. از زمان وقوع سیل و سرریز شدن سیلابها، مسیر روستای کاجو بسته شده و عبور و مرور ساکنان این روستا عملا غیرممکن شد. اما خوشبختانه توانستیم با بازگشایی این مسیر به هفت روستا امدادرسانی کنیم.» رئیسی افزود: «ورود سیل به خانههای این روستا، خسارتهای نسبتا زیادی به اسباب و اثاثیه ساکنان آن وارد کرده بود. همچنین بسیاری از زمینهای کشاورزی نیز بر اثر سیل از بین رفته بود. البته منطقه قصرقند، یک منطقه کوهستانی و نسبت به مناطق دیگر سردسیر است و لذا زمینهای کشاورزی وسیعی ندارد، با این وجود هرکدام از ساکنان روستاهای این منطقه با داشتن 100 یا 200 متر زمین، مایحتاج خود را در این زمینها کاشته و مورد استفاده قرار میدهدکه متاسفانه همین زمینها نیز در سیل اخیر کاملا از بین رفته است. علاوهبر این، تعدادی از دامهای اهالی روستا نیز در جریان سیل از بین رفته است.» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیکشهر ادامه داد: «در جریان این امدادرسانی 400بسته مواد غذایی، سه عدد بخاری، 60 تخته پتو، 200 عدد ملحفه و تعداد قابل توجهی لباس و پوشاک گرم بهویژه برای کودکان، در میان سیلزدگان منطقه قصرقند توزیع شد.» وی تاکید کرد: «در حال حاضر مواد غذایی و پوشاک به مقدار کافی در مناطق سیلزده توزیع شده است، اما آنچه در زمینه کمکرسانی به سیلزدگان اهمیت بیشتری دارد، ضرورت کمک برای تعمیر و بازسازی خانههای آسیبدیده است. تعدادی از خانهها کاملا تخریب شده و ساکنان آن مجبور به سکونت در خانههای اقوام و آشنایان خود شدهاند که آسیب کمتری از سیل دیده است. متاسفانه هنوز نیز هیچ چادر یا کانکسی به سیلزدگان داده نشده است. بنابراین ضروری است که تعمیر و بازسانی خانههای آسیبدیده هرچه سریعتر انجام شود.» رئیسی در مورد وضعیت آب شرب این مناطق نیز گفت: «در حال حاضر ساکنان این مناطق از چاهایی که تا پیش از سیل آب شربشان را تامین میکردند، استفاده میکنند و البته میزان قابل توجهی نیز آب معدنی میان اهالی این روستاها توزیع شده است. مشکل کنونی بسیاری از روستاها اکنون، قطعی برق است که امید است مسئولان این حوزه اقدامات لازم را برای رفع قطعی برق این مناطق انجام دهند.»
