• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۸-۱۰-۲۴ - ۱۷:۳۳
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
خسروپناه در جمع رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد گیلان:

دانشگاه آزاد با بومی‌سازی علوم انسانی مشکلات جامعه را برطرف می‌کند

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نقش علوم انسانی هنوز در کشورمان جدی گرفته نشده، گفت: دانشگاه آزاداسلامی با بومی‌سازی علوم انسانی می‌تواند مشکلات جامعه را برطرف کند.

دانشگاه آزاد با بومی‌سازی علوم انسانی مشکلات جامعه را برطرف می‌کند

  به گزارش «فرهیختگان آنلاین»،  به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد رشت، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در جمع رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی با بومی‌سازی علوم انسانی می‌تواند مشکلات جامعه را احصاء و نسبت به برطرف کردن آن اقدام کند.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه علوم انسانی در کشورمان مغفول مانده و کسی از جایگاه ویژه آن اطلاع کامل ندارد، عنوان کرد: آثار و برکات حوزه‌هایی نظیر علوم مهندسی خیلی سریع در جامعه قابل مشاهده می‌شود در حالی‌که این فرآیند برای علوم انسانی طولانی‌تر است.

حجت‌الاسلام خسروپناه، عدم مشخص بودن کارکردهای دقیق علوم انسانی و شناخت بیشتر جامعه از این حوزه را از جمله مسائلی دانست که باید برای آن چاره‌اندیشی شود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از مراکز علمی پیشرو کشور برای نخستین بار معاونت علوم انسانی را در مجموعه خود تشکیل داد.

وی داشتن یک نگاه استقلال‌گونه به حوزه علوم انسانی را لازم و ضروری ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه اخیراً اتفاقات خوبی در مجموعه ساختارهای دانشگاه آزاد اسلامی رخ داده که مستقل شدن شورای گسترش علوم انسانی و شورای نشریات علوم انسانی از جمله آن محسوب می‌شود. ارتقای هر چه بیشتر علوم انسانی و سرعت بخشیدن به این فرآیند مورد تأکید است. در حال حاضر هیئت‌های اندیشه‌ورز در استان گیلان راه‌اندازی شده‌اند که می‌توانند در بسیاری از امور به مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی کمک کنند.

دکتر خسروپناه، برقراری ارتباط سازنده با اعضای هیئت علمی دانشگاه، اصلاح آئین‌نامه‌ها، ساماندهی مجلات و توانمند‌سازی اساتید را از جمله اهداف تشکیل هیئت‌های اندیشه‌ور خواند و افزود: تألیف کتب درسی، اصلاح رشته‌های تحصیلی، ساماندهی پایان‌نامه‌ها و رشته‌ها از دیگر کارکردهای هیئت‌های اندیشه‌ورز دانشگاه آزاد محسوب می‌شوند. هیئت‌های اندیشه‌ورز کار اجرایی نکرده و تنها نقش پیشنهاددهنده را برای اصلاح و بازنگری در امور برعهده دارند. امروز علوم شناختی به یکی از جدیدترین حوزه‌های علمی در دانشگاه‌های جهان تبدیل شده است بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی نیز همگام با سایر مراکز معتبر باید برای ارتقای این حوزه تلاش کند.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به عدم وجود آمار دقیق در حوزه اساتید و اعضای هیئت علمی و یا تعداد مجلات علوم انسانی در دانشگاه، گفت: از آن‌جا که بومی‌سازی، علوم انسانی را با مشکلات جامعه درگیر می‌کند، بنابراین برای حل معضلات موجود باید به سمت تحقق این موضوع حرکت کنیم.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد:

فساد مانع مشارکت مردم در اقتصاد خیزش مدیریتی لازمه جهش تولید

زینب کرد، مسئول واحد زنان و خانواده اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل:

قانون جوانی جمعیت نگاهی مردانه دارد

بحران آموزش‌وپرورش- بخش دوم؛

ایرادهای ساختاری و راهکارهای تحولی

رضا نقدبیشی، مدیرکل تحلیل و نظارت بر امور پژوهشی؛

تجویز سه‌گانه برای تقویت علم داده در دانشگاه

حادثه 16 آذر 1332 یادآور اعتراض علیه حضور آمریکایی‌ها در دانشگاه تهران بود؛

5 وظیفه دانشگاهیان برای ساخت آینده کشور

«فرهیختگان» نرخ انتشار مقالات علمی پژوهشگران ایران را بررسی می‌کند؛

شروط ارتقای علمی اساتید هیچ منطقی ندارد!

علی عربی، استادیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز:

دانش محلی؛ دروازه ورود به کارآفرینی

حسین پناهی، فعال دانشجویی:

آیین‌نامه جدید کارورزان خوب اما ناکافی

7 نکته درباره آغاز سال ‌تحصیلی؛

مهر 1402، دانشگاه زنده است

درباره حواشی ماجرای دانشکده علوم اجتماعی که ادامه دارد؛

پای ایران و قانون بایستید

عباسعلی رهبر، عضو هیات‌علمی دانشگاه علامه طباطبایی:

6 ویٰژگی منظومه معرفتی جهاد تبیین امام حسن مجتبی

مهدی نوید‌ادهم، رئیس دبیرخانه هیات موسس دانشگاه آزاد:

۶ کارکرد ویژه راهپیمایی اربعین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار