• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۸-۱۰-۱۹ - ۰۱:۱۴
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
سادیو مانه بالاتر از صلاح و محرز مرد سال آفریقا شد

الماسی از روستاهای سنگال

سادیو مانه، ستاره سنگالی لیورپول برای نخستین بار عنوان مرد سال فوتبال آفریقا را تصاحب کرد.

الماسی از  روستاهای سنگال

  به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، سادیو مانه، ستاره سنگالی لیورپول برای نخستین بار عنوان مرد سال فوتبال آفریقا را تصاحب کرد و در رقابت ستاره‌های لیگ برتر توانست این عنوان را کسب کند. مانه در راه رسیدن به این افتخار هم‌تیمی‌اش محمد صلاح و همچنین ریاض محرز، وینگر الجزایری منچسترسیتی را پشت سر گذاشت. در بخش زنان نیز این جایزه به اسیسات اوشوالا، بازیکن نیجریه‌ای بارسلونا رسید. مانه سه‌شنبه شب این جایزه را از دستان ساموئل اتوئو، فاتح چهار دوره این عنوان و در قاهره، پایتخت مصر دریافت کرد تا به دومین بازیکن سنگالی تبدیل شود که به این افتخار می‌رسد. پیش از او الحاجی دیوف، هموطنش که او هم در لیورپول حضور داشت در سال‌های 2001 و 2002 مرد سال فوتبال آفریقا شد.

در غیاب محرز و صلاح

مانه پس از کسب این جایزه گفت: «راستش به جای اینکه مقابل این همه آدم سخنرانی کنم ترجیح می‌دهم فوتبال بازی کنم. هم خوشحالم و هم افتخار می‌کنم که موفق به کسب این عنوان شدم. باید از خانواده‌ام تشکر کنم. روز بزرگی برای من است و دوست دارم از تمام مردم سنگال که به من رای دادند تشکر کنم. من در روستای کوچکی به نام بامبالی بزرگ شدم و مطمئنم تمام اهالی آنجا در حال تماشای این مراسم هستند.» ستاره لیورپول در سه سال گذشته نیز جزء نفرات نهایی بود اما در دو سال گذشته رقابت را به محمد صلاح باخته بود و در سال 2016 نیز در رده سوم قرار گرفته بود. جالب اینکه در مراسم امسال به جز مانه دیگر کاندیداها حضور نداشتند. صلاح که فاتح این جایزه در دو سال گذشته بود، در حالی که این مراسم در کشورش برگزار می‌شد ترجیح داد در انگلیس بماند و در تمرینات لیورپول حاضر شود. گفته می‌شود یکی از دلایلی که صلاح ترجیح داده در این مراسم شرکت نکند، اختلافاتش با فدراسیون فوتبال مصر بوده که در سال‌های اخیر چالش برانگیز شده است.   البته دلیل غیبت محرز قانع‌‌کننده بود

او که به همراه تیم ملی کشورش در جام ملت‌های آفریقا توانسته بود سنگال را مغلوب کرده و جام قهرمانی را کسب کند سه‌شنبه شب در دیدار رفت نیمه‌نهایی جام اتحادیه انگلیس در ترکیب منچسترسیتی مقابل منچستریونایتد به میدان رفت و یک گل نیز زد.مانه فصل گذشته به همراه صلاح و اوبامیانگ با 22 گل زده عنوان آقای‌گلی مشترک لیگ جزیره را کسب کرد و به همراه لیورپول نیز فاتح لیگ قهرمانان اروپا شد. این دو ستاره آفریقایی نقش مهمی در موفقیت‌های شاگردان کلوپ در دو فصل اخیر داشته‌اند. مهاجم سنگالی در دیدار سوپرجام اروپا هر دو گل تیمش برابر چلسی را به ثمر رساند تا دومین جام آنها در سال 2019 را نیز بالای سر ببرند. قرمزها در این فصل غیرقابل مهار بوده‌اند و در همین میانه فصل فاصله‌ای با رقبا ایجاد کرده‌اند که به عقیده کارشناسان بعید است تیمی بتواند قهرمانی آنها را در لیگ برتر و پس از 30 سال تهدید کند. مانه در اواخر سال 2019 نیز به همراه لیورپول فاتح جام‌جهانی باشگاه‌ها شد تا سالی رویایی را پشت سر بگذارد.

2 حسرت بزرگ

البته او در این سال دو حسرت بزرگ را تجربه کرد. ناکامی در فصل گذشته لیگ برتر به همراه لیورپول که با اختلافی کم رقابت را به سیتی باختند و همچنین شکست در دیدار نهایی جام ملت‌های آفریقا به همراه سنگال. با این حال عملکردش در این سال به حدی خوب بود که در رای‌گیری نشریه فرانس فوتبال برای توپ طلا در رتبه چهارم و بالاتر از محمد صلاح قرار گرفت که پنجم شده بود.در این مراسم همچنین جوایز دیگری داده شد. عنوان بهترین بازیکن جوان سال به اشرف حکیمی، ستاره مراکشی این روزهای دورتموند رسید که به نظر می‌رسد در پایان فصل و با اتمام مدت قرارداد قرضی‌اش به رئال مادرید بر می‌گردد. همچنین جایزه بهترین مربی سال را جمال بلماضی برد. انتخاب او پس از اینکه الجزایر را به‌عنوان قهرمانی آفریقا رساند چندان دور از ذهن نبود.در بخش بهترین گل هم جایزه به ضربه کاشته زیبای ریاض محرز در مرحله نیمه‌نهایی جام ملت‌های آفریقا رسید. همچنین در این مراسم آندره اونانا(آژاکس / کامرون)، اشرف حکیمی(دورتموند/ مراکش)، کالیدو کولیبالی(ناپولی/ سنگال)، جوئل ماتیپ(لیورپول/ کامرون)، سرژ آئوریه(تاتنهام/ ساحل عاج)، ریاض محرز(سیتی/ الجزایر)، ادریسا گاناگویه(پاری‌سن‌ژرمن/ سنگال)، حکیم زیاش(آژاکس/ مراکش)، محمد صلاح(لیورپول/ مصر)، سادیو مانه(لیورپول/ سنگال) و پیرامریک اوبامیانگ(آرسنال/ گابن) به‌عنوان تیم منتخب سال 2019 انتخاب شدند.

* نویسنده: سیامک خاجی، روزنامه‌نگار

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سایه‌روشن‌های تغییر نسل در تیم ملی؛

جوان‌گرایی چگونه حاصل می‌شود؟

امیر کریمی؛ فرهیختگان آنلاین:

اوسمار-پرسپولیس و بازسازی اعتماد

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای استقلالِ نکو

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

آدم‌های اشتباهی و اقتصاد بیمار فوتبال ایران

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین؛

اسکار برای انتخاب ارزان اوسمار!

محمدرضا ولی‌زاده، خبرنگار فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای تیم ملی فوتبال

واگذاری دو باشگاه سرخابی رهاسازی توسط دولت است؛

تداوم اشتباه در واگذاری سرخابی‌ها

هومن جعفری، خبرنگار: 

شهروند، مافیا و تک‌تیرانداز

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و استقلال تاجیکستان؛

ساکن طبقه بالای آزادی

محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق؛

فرصتی تاریخی برای بازیکنان استقلال

پیمان اسدیان، خبرنگار:

هانگژو، سنگ محک ورزش ایران

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و گل‌گهر سیرجان؛

این گزارش می‌توانست واقعی باشد!

هومن جعفری، خبرنگار:

تیم المپیک و مصلحت

مجید خاتونی، کارشناس مدیریت و جامعه‌‌شناسی ورزش:

ورزش کشور باید با منافع و اعتبار ملی همسو شود

مسعود فروغی، سردبیر «فرهیختگان»؛

درویش، مترجم و رونالدو؛ سنگ ریاکاری بر سر ما

کسر امتیاز و جریمه مالی سپاهان به شرط رعایت انصاف و عدالت برای همه تیم‌ها به نفع فوتبال است، سیاسیون آدرس غلط ندهند

آزمون بزرگ فوتبال ایران

محمد زعیم زاده، جانشین سردبیر؛

آقای کاردرست، آقا پژمان عزیز! دمت گرم +فیلم

هومن جعفری، خبرنگار گروه ورزش:

بهشت خیرین گمنام

هومن جعفری، خبرنگار:

این خرابه حاصل عملکرد شماست!

هومن جعفری، خبرنگار:

آینده ترسناک است

مجید خاتونی؛ کارشناس مدیریت و جامعه‌شناسی ورزش

انحصار در قانون نویسی، تعرض به حقوق ذینفعان فوتبال

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما همه بیرانوند هستیم؟

فرهیختگان بررسی می‌کند؛

گره انتخاب سرمربی استقلال کجاست؟

مواجهه فدراسیون با منتقدان؛

از طارمی هم شکایت کنید! 

مسعود فروغی

قلب مشترک