نماینده مردم تهران با تاکید بر اینکه جای آقای لاریجانی بودم پالرمو و CFT را ابلاغ می‌کردم، زیرا این دو لایحه تصویب شده است. آقای لاریجانی، لااقل در مورد پالرمو این کار را می‌توانست انجام دهد،
  • ۱۳۹۸-۱۰-۱۲ - ۱۳:۳۳
  • 00
مطهری: جای لاریجانی بودم پالرمو و CFT را ابلاغ می‌کردم
مطهری: جای لاریجانی  بودم پالرمو و CFT را ابلاغ می‌کردم

  به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس صبح امروز (پنجشنبه) در هجدهمین کنگره حزب مردم سالاری در تالار آدینه تهران با تاکید بر اینکه مجلس باید به جایگاهش در قانون اساسی برگردد، به FATF و لوایح پالرمو اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از مواردی که باعث تضعیف مجلس شده و بسیار هم مهم است و به گفته آقای انصاری به سرنوشت «پالرمو CFT» گره خورده است، بدعت جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

وی تاکید کرد: در این چند سال گذشته، مجمع  تشخیص مصلحت نظام خودش را مجاز می‌داند که مصوبه مجلس را از نظر انطباق با سیاست‌های کلی نظام مورد بررسی قرار دهد، ایراد بگیرد و آن را به شورای نگهبان  ارسال کند و این شورا هم بدون بررسی آن را به مجلس بفرستد.

مطهری ادامه داد: یعنی غیر از بررسی مصوبه مجلس توسط شورای نگهبان، از نظر انطباق با شرع و قانون اساسی، یک انطباق دیگری هم ایجاد کردند به نام انطباق با سیاست‌های کلی نظام که اساسا این رویه‌ خلاف قانون اساسی است.

نماینده مردم  تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: شورای نگهبان بررسی می‌کند یک مصوبه با سیاست‌های کلی نظام مغایرت دارد و خلاف قانون‌اساسی است که استناد درستی نیست، زیرا سیاست‌های کلی نظام نه جزء قانون اساسی است و نه جزء متمم آن که بگوییم عدم انطباق یک مصوبه به معنی مغایرت با قانون اساسی است.

مطهری با تاکید بر اینکه امروز دو شورای نگهبان به وجود آمده است، گفت: در قانون اساسی چنین چیزی وجود ندارد که مجلس گاها ۲ بار یک چیزی را اصلاح کند و اگر هم این کار را نکند مجمع تشخیص مثل مجلس سنا خودش آن مصوبات را اصلاح می‌کند.

این نماینده فعلی مجلس می‌گوید که متاسفانه بدعتی به بهانه بند ۲ اصل ۱۱۰‌ قانون اساسی  صورت داده‌اند، که این اصل از وظایف‌ رهبری برای حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام است که به مجمع محول شده است اما به این صورت عمل می‌شود و حالا این رفتارها دست و بال  مجلس را بسته است.

وی با بیان اینکه ماجرای دو لایحه پالرمو و CFT حل شده بود، تصریح کرد: مجلس این لوایح را تصویب کرد و شورای نگهبان نیز تایید می‌کند اما مجمع می‌گوید با سیاست‌های کلی نظام و اقتصادی مغایر است بنابراین جلوی اجرایی شدن مصوبه را می‌گیرد.

مطهری افزود: حدود هزار سیاست کلی در کشور وجود دارد و با استناد به این سیاست‌ها می‌توان جلوی هر مصوبه مجلس را گرفت.

نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: مجمع  تشخیص حق ندارد مصوبه مجلس را بررسی و درباره انطباق داشتن و یا نداشتن با سیاست ‌های کلی نظر دهد و بگوید چون مغایر  با قانون اساسی است، جلویش را می‌گیریم.

وی ادامه داد: افزود: من این موضوع را در مجلس هم مطرح کردم و حتی به مقام معظم  رهبری نامه نوشتم که مجمع می‌تواند در حین بررسی یک طرح یا لایحه بررسی کند که با سیاست‌های کلی نظام مغایرت دارد، بعد هم که به صحن آمد این اجازه به نماینده‌اش داده شود نظراتش را بیان کند، اما وقتی که مجلس تصمیم گرفت و مصوب کرد دیگر قابل بررسی در مجمع نیست.

مطهری بر این باور است که مصوبه  مجلس را فقط شورای نگهبان می‌تواند بررسی کند که با قانون اساسی و شرع انطباق دارد یا خیر، اگر آنجا مجلس بر نظرش اصرار کرد به مجمع فرستاده می‌شود آن وقت این نهاد به عنوان داور بررسی می‌کند و حق تصرف ندارد.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: امروز مجمع داور است بین نظر خودش و مجلس که این شیوه درست نیست، امروز مشکل  CFT هم همین است.

وی تاکید کرد: به هیات رئیسه مجلس گفتم با رهبری در این مورد صحبت و موضوع را حل کنیم، این وضعیت قابل ادامه دادن نیست، اگر می‌خواهند قانون اساسی را تغییر دهند و مجمع مانند سنا شود، هیچ  اشکالی ندارد و شاید خوب هم باشد اما امروز مجمع به شکل سنا رفتار می‌کند که درست نیست.

مطهری در پایان با تاکید بر اینکه جای آقای لاریجانی (رییس مجلس دهم) بودم پالرمو و CFT را ابلاغ می‌کردم، زیرا این دو لایحه تصویب شده است. آقای لاریجانی، لااقل در مورد پالرمو این کار را می‌توانست انجام دهد، با رودربایستی حرف‌ها گفته نمی‌شود و مشکلات حل نمی‌شود./ فارس

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰