• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۸-۱۰-۱۰ - ۱۲:۲۵
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 1
  • 0
دو خاصیت بودجه 99 از نظر احمد توکلی:

یا قابل تایید نیست یا روحانی قهر می‌کند

توکلی در پاسخ به این سوال که آیا نوبخت نمایندگان را تهدید کرده اگر به لایحه بودجه رای ندهند روحانی خانه‌نشینی می‌کند؟ گفت: من اطلاعی ندارم اما مطرح کردن لایحه بودجه دو خاصیت دارد؛ یا قابل تایید نیست یا روحانی قهر می‌کند.

یا قابل تایید نیست یا روحانی قهر می‌کند

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، احمد توکلی در جمع اساتید دانشگاه خوارزمی اظهار کرد: به نظرم اف ای تی اف رای نمی‌آورد.

وی ادامه داد: قبلاً می‌گفتند اگر برجام تصویب شود ایران بهشت می‌شود، حالا می‌گویند اگر اف ای تی اف تصویب نشود، ایران جهنم می‌شود‌. نه با برجام ایران بهشت شد و نه با رد اف ای تی اف ایران جهنم می‌شود.

توکلی افزود: ما از ۴۱ خواسته FATF به ۳۶ مورد آن عمل کردیم و فقط به چهارتای آن عمل نکردیم‌. بنا بر تجربه تاریخی‌پذیرش اف ای تی اف نسبت به رد آن بیشتر به ضرر مردم خواهد بود.

توکلی در ادامه  با اشاره به اثر بیانات مقام معظم رهبری در ماجرای ناآرامی‌های کشور پس از افزایش نرخ بنزین و بازگشت امنیت تصریح کرد: امنیت، موضوع مهمی است. اکثریتی که به خیابان آمدند، نیامدند آشوب کنند اما دسته‌ای از فضا استفاده کردند و به دنبال آدمکشی رفتند.

وی با بیان اینکه مردم از مسئولان عصبانی هستند، گفت: اوایل انقلاب که بنده وزیر کار بودم وقتی با مردم حرف می‌زدیم مورد احترام بودیم و حرف ما برای مردم عسل بود. الان بعضی از مسئولان اگر در خیابان راه هم بروند شاید مردم اصلا آنها را نشناسند. ما به مردم دروغ نمی‌گفتیم. مردم در اوایل انقلاب به مسئولان علاقه داشتند چون مثل مردم زندگی می‌کردند. با مرحوم پرورش با موتور به مجلس می‌رفتیم. ترورها باعث شد که حفاظت برای مسئولان در نظر گرفته شود و راه مسئولان از مردم جدا شد.

وی گفت: در این چند سالی که رکود در کشور بوده تقریبا ۲۷۰ هزار میلیارد تومان سود سپرده برداشت شده و اسکناس چاپ کرده اند. اینها دلها را آتش می‌زند.

توکلی تصریح کرد: اگر خودمان را درست نکنیم، روز به روز کمتر مورد تکیه و محل رجوع مردم خواهیم بود و محو می‌شویم. مردم می‌پرسند چرا پسر فلان شخص و یا فرزند فلان وزیر اینگونه است؟ مسئولان اگر نمی‌توانند کاری انجام دهند از مردم عذرخواهی کنند و بگویند که چرا به وعده‌ها عمل نکردند.

وی افزود: وقتی ارز در مدت کوتاهی سه برابر می‌شود تمامی قوانین ضد جامعه می‌شود. من آبان‌ماه سال ۹۶ به آقای جهانگیری زنگ زدم و گفتم وضع ارز دارد خراب می‌شود. جواب داد ما جلسه‌ای در این خصوص برگزار می‌کنیم و شما مهمان هستید و من در آن جلسه نظرات خود را به آقایان گفتم.

توکلی در ادامه یادآور شد: اواخر بهمن‌ماه بود که شیب افزایش نرخ ارز تند شد و ۲۱ فروردین ماه ناگهان سه برابر شد. آقای جهانگیری گفت که از فردا کنترل می‌کنیم و اعلام کردند که هر کس هر چقدر ارز بخواهد در اختیارش قرار می‌دهیم. من به آقای جهانگیری گفتم تو اگر می‌توانستی ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی را به هرکس بدهی که دیگر ارز اینگونه نمی‌شد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به دولتی‌ها گفتم که در صورت افزایش نرخ ارز باید منتظر شورش باشند و این بار شلوغی از جنوب شهر آغاز می‌شود و مبتلا به چیزی می‌شوند که جمع کردن آن آسان نیست. دولت به خوبی می‌دانست که ۱۴ مرداد تحریم‌ها تشدید می‌شود و اولین تحریم‌ها نیز در خصوص منع خرید دلار و طلا است اما دیدید که ۱۸ میلیارد دلار و ۶۵ تن طلا سوخت شد و تلخی میوه آن نصیب مردم شد.

توکلی گفت: به مردم حق می‌دهم از دست مسئولان عصبی شوند. مردم ما واقعا خیلی نجیبند اما مردم بدانند اگر بخواهیم کشور را اداره کنیم راه حل‌های منسجم وجود دارد. در ضیافت افطاری رئیس جمهور به حسن روحانی گفتم ناچارید کوپن الکترونیک به مردم بدهید که روحانی گفت خوشم نمی‌آید. حتی یک طرح دیگر اقتصادی را به آقای روحانی ارائه دادم و رئیس جمهور نیز من را به رییس سازمان برنامه و بودجه و برخی از وزرا ارجاع داد. آنها به من گفتند طرح تو خیلی خوب است اما خیلی انقلابی است و ما نمی‌توانیم انجام بدهیم. گفتند چه کسی می‌خواهد دیگران را راضی کند؟ گفتم من. اما باز هم اجرا نکردند.

توکلی در بخش پایانی این نشست گفت: در سال ۱۳۹۷ در ۹ ماه پایانی ۷۴۷ هزار و ۲۶ نفر شاغل بیکار شدند. اینها هرکدامشان یک منشا اعتراضند. ما ۱۱ میلیون حاشیه‌نشین داریم یعنی کسی که انضباط ندارد و خود محصول بی‌انضباطی دیگران می شود. وقتی ۱۱ میلیون حاشیه‌نشین دارید و قیمت مسکن می‌شود ۳ برابر، حاشیه‌نشینی بیشتر می‌شود و به نفع مالکان و به ضرر مستاجران است.

وی گفت: با اینکه ما این بلاها را سر مردم آوردیم اما مردم بامعرفتند. این بصیرت مردم سبب شده که فرد بین اهم و مهم فرق قائل شود. شکرگزاری این نعمت، خدمت به مردم است.

توکلی در پاسخ به این پرسش که آیا نوبخت نمایندگان را تهدید کرده است اگر به لایحه بودجه رای ندهند روحانی خانه‌نشینی می‌کند؟ گفت: من اطلاعی ندارم اما مطرح کردن لایحه بودجه دو خاصیت دارد؛ یا قابل تایید نیست یا روحانی قهر می‌کند./ ایسنا

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

روزنامه فرهیختگاننظرسنجی

مناظره‌های دور دوم، چقدر شما و اطرافیانتان را به مشارکت در انتخابات ترغیب کرده است؟



مشاهده نتایج

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمدباقر شیرمهنجی، سیاست‌پژوه اقتصاد:

قیدگذاری غلط برای مشارکت مردم؛ رفتن به بیراهه

لابی باکو در تهران چگونه منافع ملی را گروگان گرفته است؟

بازگشایی سفارت به قیمت مصادره املاک ایران

محمد‌صادق تراب‌زاده‌جهرمی، پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کنترل عایدی بادآورده سرمایه به‌عنوان ‌انگیزه ضد تولید

سیدمحمد صادق‌ شاهچراغ، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کلان‌شاخص حکمرانی بانک مرکزی بر شبکه بانکی

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه‌ اقتصادی:

معمای «طبقه‌ متوسط» در ایران

اکبر احمدی، دانش آموخته اقتصاد:

ضعف و سوءتفاهم در تعریف «استقلال»

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

نقاط ضعف و قوت آقای اقتصاددان

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

«بخش خصوصی» در منظومه‌ فکر اقتصادی آیت‌الله خامنه‌ای

مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

زورآزمایی برای حذف یک میراث مخرب

محمدباقر شیرمهنجی، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

نظام اقتصادی قانون اساسی: اسلامی، راست یا چپ؟

علی محمدی‏‏‏‌پور، مدرس دانشگاه و عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران:

ضربه سیاستگذاری متضاد به توسعه پایدار

محمدهادی عرفان، معمار و موسس مرکز مطالعات شما:

سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها، حرکت با سرعت حلزون

حمیدرضا تلخابی، دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری؛

شهرنشینی در عصر بحران‌ها

محمد نائیج‌حقیقی، پژوهشگر حوزه اقتصاد مسکن:

ماجرای مسکن ۲۵ متری ادامه دارد؟

مجتبی رجب‌زاده، کارشناس اقتصاد:

رکود از رگ گردن به اروپا نزدیک‌تر شده است!

ضرورت تفکیک بانک‌ها در راستای لایحه برنامه هفتم توسعه؛

‌انواع بانک‌ها‌ و ‌انواع مدل‌های کسب‌وکار بانکی

سیدمقداد ضیاتبار، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

مولفه‌های مشترک بحران‌های اقتصادی۱

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

اقتصاد شیشه‌ای

میثم رستمی، پژوهشگر اقتصاد:

حمایت از تولید ملی: بایدها و نبایدها

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

دشمنِ مردم

مجتبی رجب‌زاده

بحران اقتصادی چین