ابعاد حمله دیشب نشان می‌دهد که هدف آمریکا فراتر از نیروهای مردمی عراق بوده و تلاش کرده محور مقاومت را که یکی از نقاط استراتژیک آنها در گذرگاه القائم خلاصه می‌شود، هدف قرار دهد.
  • ۱۳۹۸-۱۰-۰۹ - ۱۶:۵۶
  • 00
چرا آمریکایی‌ها «القائم» را بمباران کردند؟
چرا آمریکایی‌ها «القائم» را بمباران کردند؟

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، ایالات متحده آمریکا برای اولین بار وارد رویکرد تقابل نظامی مستقیم با محور مقاومت در عراق شده و عملیات نظامی مستقیم خود ضد گردانهای حزب‌الله عراق را  برای تثبیت اشغالگری خود در این کشور و تحقق منافع رژیم صهیونیستی با حملات هوایی ضد مراکز حشد الشعبی در  نزدیکی گذرگاه القائم در مرزهای سوریه به صورت رسمی تایید کرد؛ تا همچنان اولویت خود را قطع خطوط ارتباط محور مقاومت معرفی کند.

تجاوز آمریکا علاوه بر اینکه باعث شهادت ۲۵ نفر و زخمی شدن ۵۱ تن دیگر شد، در شرایط حساسی انجام شد که گروه‌های عراقی برای تعیین حاکمیت این کشور، اختلاف نظرهای زیادی دارند و علاوه بر این، نگرانی‌های رژیم صهیونیستی از گسترش توان موشکی محور مقاومت در منطقه افزایش پیدا کرده است.  ابعاد این حمله نشان می‌دهد که هدف آمریکا فراتر از نیروهای مردمی عراق بوده و تلاش کرده محور مقاومت را که یکی از نقاط استراتژیک آنها در گذرگاه القائم خلاصه می‌شود، هدف قرار دهد.

برخی تحلیلگران منطقه‌ای اینگونه ارزیابی می کند که آمریکا با این حمله سعی کرد آمادگی خود را برای ورود به تقابل فراگیر با متحدان ایران در منطقه نشان دهد. علاوه بر اینکه این کشور نشان داد آمادگی ورود مستقیم در راستای دستورالعمل رژیم صهیونیستی در درگیری‌های منطقه‌ای را دارد.  این حمله همچنین نشان دهنده آن بود که تحولات داخلی عراق برای آمریکایی‌ها مهم ارزیابی می‌شود و آنها تلاش دارند مانع از به قدرت رسیدن رقبای خود در حاکمیت این کشور شوند.

تایید رسمی این حمله از سوی آمریکا و پایکوبی رژیم صهیونیستی در پی آن و همچنین سکوت متحدان آمریکا در قبال این تجاوز آشکار،  همزمان با واکنش‌های متحد گروه‌های مختلف سیاسی در عراق دنبال می شود که این حمله را محکوم کرده‌اند.

در همین راستا نیروهای الحشد الشعبی نشست فوق‌العاده‌ای را برگزار کردند تا واکنش‌های احتمالی نسبت به این حمله را بررسی کنند، نشستی که البته بیانیه‌ی مطبوعاتی در پی آن صادر نشد.

گرچه به نظر می‌رسد حمله آمریکا به مواضع الحشد الشعبی را می‌توان نقطه عطفی در روند تقابل سیاسی در عراق و خط قرمزهای آمریکا در این کشور تصور کرد،  اما این حمله نتایج معکوسی نیز داشت و باعث یکپارچه شدن احساسات ضد آمریکایی در میان محافل سیاسی و مردمی عراق شد.

همانطور که آمریکا از حمله اخیر خود به گذرگاه القائم اهدافی  فراتر از عراق را دنبال می‌کند، پیش‌بینی می‌شود که پیامدهای این حمله نیز در سطحی فراتر از عراق دامن ایالات متحده آمریکا را بگیرد. به این ترتیب می‌توان گفت منطقه وارد مرحله جدیدی از تقابل میان محور مقاومت و اردوگاه آمریکایی خواهد شد. آن هم در شرایطی که بحران‌های امنیتی پیچیده‌ای در آن وجود دارد و اعتراضات مردمی در عراق و لبنان و روند موازنه قدرت در سوریه بر پیچیدگی‌های این کشمکش افزوده است.

واشنگتن اخیراً با تحرکات رسانه‌ای خود سعی داشت زمینه را برای هدف قرار دادن نیروهای مردمی الحشد الشعبی فراهم نماید.  در همین راستا رسانه های تبلیغاتی وابسته به غرب تلاش کردند گذرگاه القائم را گذرگاهی راهبردی برای انتقال موشک های دقیق و بالستیک از ایران و عراق به سوریه و لبنان معرفی کنند.  در همین راستا اخیراً مجموعه حملاتی از سوی عناصر ناشناس ضد انبارهای تسلیحاتی نیروهای حشد الشعبی انجام شد که دولت عراق در قبال این تجاوزها سکوت کرد و کسی را به انجام این حملات متهم نکرد. این در حالی بود که سرویس‌های اطلاعاتی عراق به این نتیجه رسیده بودند که رژیم صهیونیستی در پس پرده این حملات قرار دارد.  با این وجود محافل سیاسی عراق بنا به ملاحظات سیاسی از واکنش جدی به این حملات خودداری کردند.

میزان ذوق زدگی رژیم صهیونیستی از انجام این حمله را می توان از زبان یسرائیل کاتس وزیر خارجه این رژیم متوجه شد که این حمله را نقطه تحولی در واقعیت منطقه معرفی کرده بود. این در حالی بود که در تابستان گذشته نیز سیگنال‌هایی از تل‌آویو مخابره شد مبنی بر اینکه این رژیم در پشت پرده حمله به مراکز حشد الشعبی قرار دارد.

گرچه دولت آمریکا طی سال گذشته بیش از ۲۰ حمله برنامه‌ریزی شده ضد مناطق مختلف در عراق داشته است، اما حمله موشکی اخیر آمریکا به صورت علنی مورد تایید این کشور قرار گرفت.  در همین رابطه یک منبع فرماندهی نیروهای الحشد به روزنامه الاخبار می‌گوید که زمان بازی در پشت پرده سپری شده و عراق  در تمامی ابعاد وارد مرحله جدیدی شده است. وی تقابل آشکار را ضرورتی در مرحله جدید دانست و تاکید کرد که تهدیدات آمریکا نیز در موارد گذشته واضح و شفاف بوده است و نشان می دهد که آمریکا با تغییر قواعد درگیری‌ها مخالف است و می‌خواهد مناطقی که مطلوب خود می‌داند را در اختیار داشته باشد.

از سوی دیگر موقعیت راهبردی گذرگاه القائم باعث شده که این منطقه برای سومین بار هدف حملات موشکی آمریکایی‌ها قرار بگیرد. منطقه اتصال عراق و سوریه از القائم - البوکمال مورد توجه و حساسیت ویژه تل‌آویو قرار دارد و رژیم صهیونیستی آن را مسیر امن تهران به بیروت معرفی می‌کند و تلاش دارد با این اقدامات این مسیر را از بین ببرد. یکی از انگیزه‌های اصلی آمریکا برای براندازی عادل عبدالمهدی نخست وزیر مستعفی عراق نیز، افتتاح مجدد این گذرگاه بود.

علاوه بر این که گذرگاه مذکور نزدیکترین منطقه به پایگاه عین الأسد است که مرکز ثقل موجودیت نیروهای آمریکایی در عراق به شمار می‌رود، این گذرگاه مشرف به مسیرهای تردد نیروهای آمریکایی بین عراق و سوریه است و تسلط نیروهای الحشد در این منطقه مانعی در برابر تردد آزادانه آمریکایی‌ها به شمار می‌رود./ مشرق

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰