به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، مجید متقیفر، سخنگوی جبهه پایداری در گفتوگو با «فرهیختگان» توضیحاتی درخصوص مساله وحدت با دیگر گروههای جریان انقلابی، نحوه تصمیمگیری و تعیین لیست نهایی و معیارهای تعیین افراد ارائه کرد. مشروح این گفتوگو در ادامه از نظر میگذرد.
درباره وحدت با دیگر جریانهای جبهه انقلاب چه مسیری طی میشود و در چه شرایطی هستید؟
در روزهای گذشته فرآیند و مدل وحدت خود را اعلام کردیم. گفتیم اولویت ما لیست واحد است بهشرط رعایت چهار مرحلهای که بیان شد، میپسندیم و اولویت اول ما این است که یک لیست باشد و اگر نشد لیست مشترک بدهیم. اگر به این لیستها نرسیدیم و راه دیگری نداشتیم، آنگاه ممکن است به راه دیگری برویم. لذا لیست واحد را بهتر میدانیم، اگر نشد لیست مشترک میبندیم و اگر بازهم اختلافها زیاد بود، آنگاه به وظیفه اسلامی و انقلابی خود عمل می کنیم.
شایعهای مطرح شده که جبهه پایداری گفته اگر ائتلاف نیروهای انقلاب فلان تعداد از لیست را به ما بدهد، ما حضور خواهیم داشت.
دروغ است. ما اصلا در مصادیق و عدد صحبت نکردیم. سهمخواهیها را امر خلافی میدانیم. ما گفتیم شاخصها اعمال شود ولو از پایداری نباشد. آدمهای لیست خوب و کارآمد باشند. ما میگوییم پایداری و غیرپایداری نداریم، مجلس باید به داد مردم برسد و کارآمد باشد. معتقدیم اولویت اول این است که نماینده دیندار باشد. اگر کارآمد باشد و دیندار نباشد مملکت را میفروشد. دیندار، متعهد و کارآمد ویژگیهایی هستند که هر نمایندهای با آنها میتواند آلام مردم را درک کند و برای آن راه چارهای بیابد. این نظر ماست و اگر کسی هم ازجمله اصلاحطلبان غیر از این میگویند، جعل اخبار کردهاند.
درمورد مسائلی مانند برجام برخی همچنان به گفتوگوی مدتها پیش یکی از اعضای جبهه پایداری استناد میکنند. آیا امروز هم نقد به برجام جزء معیارهای جبهه پایداری است؟
ما میان کسی که با برجام مخالف بوده با کسی که موافق آن بوده تفاوت قائلیم. موافقان برجام در نگاهی خوشبینانه افراد سادهای هستند، بنابراین اینکه کسی نفهمد نظر رهبری درباره برجام چیست و از این گذشته اینقدر سواد نداشته باشد بهلحاظ حقوقی مشکلات برجام را درک کند، نماینده ضعیفی است و اگر به مجلس برود آنگاه FATF را هم تصویب میکند و زیر بار برجام دو و سه و چهار هم میرود. لذا منتقد برجام و کسی که برجام را فهمیده و رد کرده حتما برای ما اولویت دارد، چون بصیرت و فهم بیشتری دارد و بهروز است.
ماجرای ائتلاف برای تهران است؛ در شهرستانها جبهه پایداری چه برنامهای مدنظر دارد؟
آنجا آتش به اختیار است، ما شاخصها را دادهایم و گفتیم با این شاخصها جلو برویم و رایآوری را هم ملاک قرار دهید. تاکید کردهایم اگر هم گزینه پایداری در حوزه انتخابیهای رای ضعیفی داشت، از گروههای دیگر به شرط داشتن شاخصها حمایت کنید.
پس در تهران هم رایآوری را مدنظر دارید؟
بله، یکی از شاخصها همین رایآوری است. البته رایآوری را باید در مقایسه ملاک قرار دهیم. منتها این رایآوری نباید بهحدی باشد که شاخصهای کف رعایت نشود. ناگفته نماند در تهران مقایسه فرق دارد. در تهران مدل وحدت میتواند روی شاخصها باشد. در تهران افراد کارآمد زیادی هستند که میتوان آنها را به مردم معرفی کرد، امکانات تبلیغ هم بیشتر از شهرستانهاست.
یعنی مصداق رایآوری را در تهران کمتر مورد توجه قرار میدهید؟
خیر، بحث کمتر و زیادتر نیست. همهچیز مقایسه میشود. نمیتوان از شاخصها عدول کرد. این شاخصها نباید کنار رود و باید خطوط قرمز را رعایت کنند. مثلا اگر کسی را که رایآور است ولی آن شاخصها را ندارد، اگر در لیست بگذاریم و او به مجلس برود و به برجام رای دهد، به چه دردی میخورد؟
امیدوارید به اینکه ائتلاف شکل بگیرد؟
مهم این است که مبانی وحدت را رعایت کنیم. مبانی وحدت اسلام است. ریشه انقلاب در اسلام است. با توجه به زنده بودن انقلاب باید به سمت مجلس انقلابی رفت. مجلس انقلابی مجلسی نیست که به معیشت فکر نکند. اگر کسی در مجلس به معیشت فکر نکند، انقلابی نیست. به معیشت و حفظ ارزشها هم باید فکر کند. مردم اگر دغدغه اشتغال نداشته باشند، خیلی بیشتر در صحنه هستند. در ائتلاف دوستان خوبی هستند، ممکن است از برخی سوال داشته باشیم ولی به هر حال آنها نیروهای نظام هستند و مقابل نظام نیستند. روشها باید طوری باشد که هم مطالبات رهبری و هم مطالبات مردم دیده شود. هم آرمان شهدا و هم گفتمان امام دیده شود. نمیتوان گفتمان امام را به هر دلیلی حذف کنید و بعد بگویید خدمتگزار مردم هستیم.
بهشخصه امکان ائتلاف با آقای قالیباف برای شما وجود دارد؟
اینها نگاههای عمومی نیست، شمولیت ملی این نگاهها ضعیف است. ما صحبت مصادیق را نداریم و شاخص اعلام میکنیم و روی شاخصها میایستیم. هرکسی تطبیق کرد با او ائتلاف میکنیم.