غرویان سرکشی به حساب‌های بانکی را یکی از عادی‌ترین راه‌های تشخیص افراد توانگر دانست و تاکید کرد: این شیوه به طور جدی در راستای شکل‌گیری عدالت اجتماعی است.
  • ۱۳۹۸-۰۹-۱۶ - ۱۳:۳۸
دفاع غرویان از سرکشی به حساب‌های بانکی
دفاع غرویان از سرکشی به حساب‌های بانکی

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، حجت الاسلام محسن غرویان در گفت‌وگویی با بیان اینکه اقشار آسیب‌پذیر و کم‌درآمد باید به شکلی متعادل از یارانه ثروت ملی مخصوصا نفت بهره‌مند شوند، اظهار داشت: این تعادل و عدالت باید به شیوه‌ای تنظیم شود که افراد فاقد وسیله نقلیه نیز از درآمدهای نفتی که برای همه مردم است محروم نشوند. در همین راستا روشن است که فلسفه پرداخت یارانه‌ها از ابتدا بر اساس گسترش عدالت اجتماعی تنظیم شده است.

غرویان عدم انصراف برخی دریافت‌کنندگان یارانه را شکل‌گیری این تفکر در ذهن مردم عنوان کرد و گفت: دریافت یارانه یک حق بالقوه است که به هیچ عنوان نباید از آن گذشت. ضمیر ناخودآگاه جامعه به سمتی حرکت کرده که از هیچ پولی نباید گذشت. حال آنکه این تفکر خطرآفرین و البته نادرست است.

وی یکی دیگر از دلایلی که موجب نارضایتی اجتماعی در مقابل حذف یارانه‌ها شده است را گسترش فسادهای مالی مطرح کرد و گفت: مردم هر روز با خبرهای متعددی پیرامون دادگاه مفسدان اقتصادی و اخلالگران مواجه می‌شوند. علاوه بر این خبرهایی مبنی بر گسترش حقوق های نجومی خود موجب گسترش بی‌اعتمادی جامعه نسبت به دولت می‌شود.

غرویان در ادامه با اشاره به شکل‌گیری حس تبعیض در جامعه خاطرنشان کرد: احساس تبعیض موجب می‌شود مردم تصور کنند اگر یارنه‌ها را دریافت نکنند این مبلغ به دست افرادی می‌رسد که تمکن مالی بیشتری از آنها دارند. این احساس، شکاف اجتماعی را عمیق‌تر می‌کند. در چنین شرایطی باید همه تلاش را به کار بندیم تا احساس عدالت اجتماعی در جامعه شکل گیرد.

وی افزود: زمانی که مردم احساس واقعی عدالت اجتماعی را تجربه کنند، احساس نوع دوستی در آنها چندبرابر می‌شود.

غرویان ادامه داد: در چنین شرایطی است که رحم و مروت افراد پویا شده و در نتیجه در راستای از بین رفتن بی‌عدالتی خود حاضر به انصراف از دریافت مبلغ یارانه‌های نقدی می‌شوند. این شیوه در نهایت به نفع اقشار ضعیف است.

وی سرکشی به حساب‌های بانکی را یکی از عادی‌ترین راه‌های تشخیص افراد توانگر دانست و تاکید کرد: این شیوه به طور جدی در راستای شکل‌گیری عدالت اجتماعی است. بنابراین اگر قرار بر شفافیت مالی در جامعه  است، باید عملکردی جدی در این راستا داشت.

استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: باید این اطمینان در مردم ایجاد شود که بررسی حساب‌های بانکی در راستای توسعه عدالت اجتماعی است. این شفاف‌سازی‌ها در نهایت بی‌اعتمادی را نیز از بین خواهد برد.

حجت الاسلام غرویان با بیان اینکه اگر پرداخت یارانه‌ها را با نگاهی ایده‌آلیستی بررسی کنیم متوجه خیلی از مسائل می‌شویم، یادآورشد: این شیوه به گونه‌ای گسترش گداپروری است، زیرا پرداخت نقدی یارانه‌ها در نهایت احساس فقر و کمرنگ شدن شوق زندگی را در جامعه گسترش می‌دهد.

وی ادامه داد: این احساس برای پویایی و رشد جامعه خطرناک است و باید راهی برای از بین بردن آن پیدا کرد. بهترین راه برای از بین بردن این احساس نیز توسعه اشتغال و ایجاد شغل و گسترش زمینه‌های تولید در جامعه است.

غرویان در پایان با تاکید بر اینکه تغییر در نوع پرداخت یارانه‌ها و یا حذف گروهی از دریافت‌کنندگان موضوعی است که با حواشی فراوانی همراه خواهد بود، گفت: چنین تغییری به شکل یکباره به ضرر دولت است و دولت باید با برنامه‌ریزی و اندیشه ورزی به آرامی و همراه با آگاهی آن را اجرا کند./ ایلنا

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران :