• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۸-۰۹-۱۰ - ۰۹:۱۴
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 1
واکنش عضو فراکسیون امید به بیانیه میرحسین موسوی:

مقایسه نظام اسلامی با رژیم طاغوت ناجوانمردی است

مازنی با اشاره به بیانیه میرحسین موسوی و طرح این ادعا در آن که نحوه برخورد با مردم همانند چیزی بود که سال 57 در میدان ژاله اتفاق افتاد، گفت: مقایسه نظام دموکراتیک، مردمی و انقلابی ایران با رژیم شاه جوانمردانه نیست.

مقایسه نظام اسلامی با رژیم طاغوت ناجوانمردی است

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، تصمیم دولت برای افزایش 200 درصدی قیمت بنزین و نحوه اجرای آن، اعم از شیوه فراهم آوردن زمینه قانونی اجرای طرح، زمان اجرا، خودداری از اطلاع‌رسانی، اقناع‌سازی و شفافیت و... اعتراضات اجتماعی را به نقطه جوش رساند؛ اعتراضاتی که در نارضایتی‌های اجتماعی انباشته در لایه‌های مختلف جامعه و سوءعملکرد‌ها در حوزه‌های مختلف نیز ریشه داشت و به‌واسطه شوک ناشی از بنزین به شدید‌ترین شکل ممکن بروز یافت.

بروز نارضایتی‌ها اما خیلی زود زمینه را برای بهره‌برداری نیروهای معارض و پیاده‌نظام ساماندهی شده در بیرون از مرز‌ها فراهم آورد و کار به‌جایی رسید که اعتراضات به‌سرعت جای خود را به اغتشاش داد. اتفاقی که در شهر‌های مختلف کشور کار را حتی به درگیری‌های مسلحانه با نیروی انتظامی و حمله به کلانتری‌ها و پایگاه بسیج، تخریب اموال عمومی و به آتش کشیدن بانک‌ها و پمپ‌بنزین‌ها و... کشاند و به ریخته‌شدن خون‌های زیادی منجر شد.

در چنین شرایطی شورای امنیت کشور به ریاست رحمانی‌فضلی تصمیم گرفت برای مهار بحران پدیدآمده به قطع اینترنت متوسل شود و خطوط ارتباطی عناصر میدانی و رسانه‌ای اغتشاش را مسدود سازد؛ اقدامی که به‌رغم وارد بودن پاره‌ای نقدها و ملاحظات تا حد زیادی توانست موثر واقع شود و به آرام‌سازی فضا در روزهای بعد کمک کند.این اما پایان ماجرا نبود. اگرچه سناریوی اجتماعی‌سازی اغتشاش در حدفاصل کمتر از یک‌هفته با حضور مردم در برائت از آشوبگران به کلی با بن‌بست مواجه شد، اما در ادامه فرمان عملیات به سمت‌وسوی دیگری چرخید و این‌بار پروژه کشته‌سازی و مانور بر جان‌باختگان در درگیری‌ها در دستورکار قرا گرفت.

به بیان دقیق‌تر، با شکست اجتماعی‌سازی اغتشاشات، پلن B به اجرا درآمد و این‌بار تلاش شد نظام در جایگاه قاتل نشسته و به آمریت و عاملیت در همه کشت‌وکشتارها متهم شود؛ سناریو‌یی که با BBC و ایران‌اینترنشنال کلید خورد، در ادامه با محوریت نامه 77نفره اصلاح‌طلبان رادیکال ادامه یافت و پس از آن نیز بر زبان رئیس دولت اصلاحات و در پیام‌های جداگانه محصوران نمود پیدا کرد.

رئیس دولت اصلاحات در اظهاراتی ضمن ابراز تاسف از جان باختن عده‌ای از هموطنان، نظام را به سکوب و خشونت در مواجهه با معترضان متهم کرد؛ مهدی کروبی در پیامی برخورد با اغتشاشگران را «سرکوب زن و مرد بی‌دفاع این سرزمین» خواند، پروانه سلحشوری مدعی شد اعتراض مردم با گلوله و بازداشت پاسخ داده شده و میرحسین موسوی هم در بیانیه‌ای رسما نظام اسلامی را معادل رژیم طاغوت گرفته و نحوه برخورد با معترضان را شبیه کشتار میدان ژاله در شهریور ۵۷ دانست.همه اینها البته در حالی بود که مسئولان دولتی و انتظامی در روزهای گذشته بارها بر این نکته تصریح کرده بودند که عمده کشته‌شده‌ها با شلیک از پشت به قتل رسیده‌اند. از سوی دیگر احتمالا هیچ عقل سلیمی نمی‌پذیرد در شرایطی که اغتشاشگران به کلانتری و پایگاه بسیج حمله‌ور شده و قصد تصرف سلاح‌های موجود در این اماکن را داشتند صرفا تماشاگر باشند و محض جلب رضایت خاطر BBC و ایران‌اینترنشنال، خاتمی، موسوی و... قید تامین امنیت عمومی جامعه را بزنند و راه را برای بیشتر مسلح‌شدن اغتشاش‌گران باز بگذارند.

گذشته از اینها به‌نظر می‌رسد محصوران در تلاشند با نشان دادن فعالیت‌هایی رادیکال، ضمن احیای موقعیت اجتماعی رو به افول خود و جلوگیری از فراموش‌شدن‌شان لابه‌لای دغدغه‌های معیشتی و اقتصادی، در جایگاه آلترناتیو حاکمیت بنشینند و برای روزهای مبادا برنامه بچینند.

احمد مازنی، عضو فراکسیون امید با اشاره به اغتشاشات اخیر و تلاش برخی برای ارائه این صورت‌بندی که عمده کشته‌شدگان از مردم عادی بوده و دست نظام به خون مردم بی‌گناه آلوده‌شده است، به «فرهیختگان» گفت: «نخست باید این مساله را روشن کرد که نظام با مسئولان نظام متفاوت است و کلیت حاکمیت، مردم، تمامیت ارضی، قانون اساسی و مجموعه‌هایی را که در این چارچوب عمل می‌کنند، شامل می‌شود.»

وی افزود: «افراد در این سیستم در سطوح مختلف می‌آیند و می‌روند، بنابراین اگر جایی اشکالی دیده می‌شود و اتهامی وارد می‌آید، این اتهام ناظر به مسئول یا مسئولانی است که خطا کرده‌اند. لذا فقط بدخواهان ملتند که اشکالات را به کل نظام نسبت می‌دهند.»

این نماینده مجلس حوادث اخیر را پدیده‌ای چندوجهی تلقی کرد که نمی‌توان تنها یک بعد آن را دید و ادامه داد: «اغتشاش و تخریب اموال عمومی مشخصا مربوط به بدخواهان ایران و جمهوری اسلامی است و نمی‌توان در این میان نقش ایالات متحده، صهیونیست‌ها و همچنین عناصر منحرفی را که زمانی در داخل بودند و بعد به دشمن پیوستند و در جایگاه اپوزیسیون نشستند، نادیده گرفت.»

مازنی خاطرنشان کرد: «با این حال پیامبر اکرم(ص) تعبیری دارند با این مضمون که از فقر بر شما بیمناک نیستم بلکه از سوءتدبیر بیش از همه بر شما نگرانم. لذا ما باید برای سوءتدبیرها به‌اندازه سهمی که در زمینه‌سازی برای این اعتراضات داشت، پاسخگو باشیم. ما به‌جای توجه به فایده شفافیت، هزینه پنهان‌کاری را پرداخت کردیم، در حالی که اگر با مردم اقناعی برخورد می‌شد و نمایندگان مردم در جریان مساله بودند و این اقدام در یک فرآیند تدریجی عملیاتی می‌شد در آن صورت صف‌ها مشخص بود و معترضان با کسانی که از اعتراض بحق مردم سوءاستفاده می‌کنند، قابل تمیز دادن بود.»

این عضو فراکسیون امید با بیان آنکه قوه مجریه بهتر از این می‌توانست عمل کند، تصریح کرد: «دولت باید پاسخگوی این سوءعملکرد باشد و ما نیز استیضاح‌ها و سوال‌ها را از این منظر مطرح کردیم والا غرض شخصی با کسی نداریم.»

مازنی با اشاره به لزوم دلجویی از آسیب‌دیدگان تاکید کرد: «مسئولان باید به مردم اعتماد کرده و با آنها به گفت‌وگو بنشینند تا مشکلات با تفاهم عمومی حل شوند.»

وی با اشاره به بیانیه دیروز میرحسین موسوی و طرح این ادعا در آن که نحوه برخورد با مردم همانند چیزی بود که سال 57 در میدان ژاله اتفاق افتاد، افزود: «ممکن است جایی لغزش صورت گرفته باشد ولی مقایسه نظام دموکراتیک، مردمی و انقلابی ایران که ریشه در خون شهدا دارد با رژیم شاه که تا بن‌دندان مجهز به تجهیزاتی بود که دشمنان ملت ایران در اختیار آن قرار داده بودند و اصلا امکان اصلاح در آنجا وجود نداشت و مردم هم دقیقا به همین دلیل علیه آن انقلاب کردند، جوانمردانه نیست.»

وی درخصوص توئیت پروانه سلحشوری، دیگر عضو فراکسیون امید مبنی‌بر اینکه مردم با گلوله جواب اعتراض خود را گرفتند نیز گفت: «با شناختی که از ایشان دارم بعید می‌دانم این نظر ایشان باشد.»

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار