

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، سیروس بیدریغ، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان طی یادداشتی در روزنامه «فرهیختگان» نوشت: واحد دانشگاهی ما جزء قطبهای کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی محسوب میشود و ماموریت واگذار شده به این واحد با توجه به شرایط استان گیلان، کشاورزی و رفع مشکلات موجود در این بخش است. طبیعتا از همان ابتدای واگذاری چنین ماموریتی به واحد لاهیجان، رایزنی با دستگاهها و مسئولان مختلف را برای احصای مشکلات و چگونگی رفع آنها آغاز کردیم و بعد از مدتی از سوی شهرداری و سازمان محیطزیست دو مشکل اساسی این حوزه که تعیین میزان آلودگی رودخانهها و همچنین شمارش پرندگان مهاجر بوده به ما واگذار شد.
خوشبختانه توانستیم با استفاده از ظرفیت هیاتعلمی و دانشجویی واحد لاهیجان برای رفع این دو مشکل اقداماتی را انجام دهیم. قرار است در آینده طرحی را در مورد دریای خزر اجرایی کنیم اما هنوز این طرح توسط ارگانهای مربوط به مرحله نهایی نرسیده است.شاید بتوان اینطور عنوان کرد که یکی از با اهمیتترین مسائلی که بعد از مشکلات آلودگی رودخانهها و وضعیت پرندگان مهاجر به ما واگذار شد، تعیین کیفیت برگ سبز چای آن هم با توجه به استقرار سازمان چای در منطقه لاهیجان بود که در همین راستا نیز مسئولیت ساخت دستگاهی که بتواند بدون دخالت انسان این کار را انجام دهد به واحد ما واگذار شد. این در حالی است که پیشتر و البته در حال حاضر نیز سازمان چای برای تعیین کیفیت چای از تعدادی ناظر استفاده میکند و همین مساله باعث شده تا سالانه هزینه هفت میلیارد تومان به این سازمان تحمیل شده و در کنار آن گاهی اشتباهی نیز در این زمینه رخ دهد، اما ما توانستیم ظرف کمتر از دو سال این دستگاه را ساخته و بعد از تست موفق آن در 50 کارخانه چای، بهزودی در سازمان چای نصب شود.
باید به این مساله نیز اشاره کنم که این دستگاه هیچ نمونه مشابه خارجی ندارد و بعد از نصب و استفاده کلی از آن قطعا میتواند تاثیر بسزایی در تعیین درجه یک، دو و سه چایهای تولید شده داشته باشد. علاوهبر آن برای ساخت این دستگاه از دانشجویان و اساتید رشته مکانیک و هوشمصنوعی کمک گرفتیم و پیشتر نیز دو پایاننامه درباره آن توسط دانشجویان ما تولید شده بود که میتوان گفت با ساخت این کار، ایده این پایاننامهها به مرحله اجرا و تجاریسازی رسیده است.
خوشبختانه در واحد دانشگاهی ما هفت شرکت دانشبنیان وجود دارد که قرار است بهزودی توسط یکی از همین شرکتها کارخانه بستهبندی چای و برنج را راهاندازی کنیم و در مرحله اول نیز 20 نفر از دانشجویان ما در آن مشغول به کار خواهند شد، البته این تمام اقدامات صورت گرفته در واحد لاهیجان نیست، چراکه بسیج اساتید ما نیز پرینتر سه بعدی ساختهاند که بهزودی تجاریسازی آن انجام خواهد شد. یکی دیگر از طرحهایی که به مرحله اجرایی رسیده و خوشبختانه موفقیتآمیز نیز بوده پرورش ماهی خاویاری است که قرار است در آینده بسیار نزدیک خاویار تولیدشده را راهی بازار مصرف کنیم.
