• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۸-۰۹-۰۲ - ۰۹:۱۰
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
در بسیاری از شهرهای ایران تجمع‌های اعتراضی علیه آشوبگران برگزار شد

پاسخ مردمی به حربه امنیتی

اتفاق روز جمعه حتما یکی از نقاط عطف تاریخی انقلاب بود و نشان داد مردم تا کجا پای انقلاب و حاکمیت ایستاده‌اند.

 پاسخ مردمی به حربه امنیتی

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، امام راحل‌(ره) درباره مردم ایران می‌گفت. «من با جرات مدعی هستم که ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسول‌الله(ص) و مردم کوفه در عهد امیرالمومنین(ع) هستند.» دلیلش را هم نه با استناد به همه آن چیزی که در 41 سال گذشته رفته است، که با استناد به وقایع دیروز در بسیاری از شهرهای کشور و یکی، دو روز قبل‌تر در همدان، اصفهان و دیگر شهرها می‌توان یافت. 

کیست که نداند گرانی بنزین به همه اقشار کشور فشار وارد می‌کند و باعث تورم می‌شود، اما خب اینکه بخشی از همان مردم با وجود آسیب‌دیدن از این تصمیم ناگهانی، آن‌ هم زیر برف و باران و سرمای چند درجه زیر ‌صفر به خیابان بیایند و با وجود دلخوری، از حاکمیت کشور و کلیت نظام در مقابل اغتشاش‌‌گران و آشوب‌طلبان که دوباره با آمریکا، رژیم‌صهیونیستی و کشورهای غربی همراه شده بودند دفاع کنند، تحیر‌آور است. اتفاق روز جمعه حتما یکی از نقاط عطف تاریخی انقلاب بود و نشان داد مردم تا کجا پای انقلاب و حاکمیت ایستاده‌اند. 

مردم ایران در شهرهای مختلف در این روزها تمام و کمال در حمایت از نظام حاضر شدند، اول با وجود اعتراض صف خود را از آشوبگران جدا کردند و در روزهای بعد با حضور خود در خیابان به حمایت از نظام و مقابله با آشوبگران پرداختند. روز گذشته مردم در استان‌های مختلف از خراسان‌رضوی و جنوبی در شرق کشور تا لرستان و خوزستان در غرب به خیابان آمدند و پاسخ آشوبگرانی را دادند که در این روزها از بستر نارضایتی عمومی سوءاستفاده کردند و هزینه‌های سنگینی را به کشور وارد آوردند. 

یکی از پرشورترین حضورهای مردمی در تهران بود؛ روز جمعه و بعد از اقامه نمازجمعه تهران، مردم انقلابی با همان شور و حرارت سال‌های ابتدایی انقلاب به میدان آمدند و نشان دادند در هر شرایطی پای انقلاب و آرمان‌های آن ایستاده‌اند و حاضر نیستند با وجود نارضایتی از عملکرد دولت در مقابل آشوبگران سکوت کنند. البته این حمایت مردمی صرفا در شهر تهران نبود و حتما مهم‌تر از تهران، حضور مردم در شهرستان‌های اطراف مانند قرچک، ورامین، شهر‌قدس و فیرزکوه بود که هم اقشار عمومی کم‌برخورداری هستند و هم اینکه مرکز اصلی اغتشاشات در آن نقاط بود.  در قرچک، نمازجمعه شاهد سیل مردم بود.

در شهر‌قدس، مردم پس از اقامه نماز روز جمعه تا میدان آزادی حاضر شدند و در فیروز‌کوه، امام‌زاده اسماعیل(ع) محل تجمع و خروش مردمی بود.  امام‌زاده اسماعیل(ع) را طی کرده و با تجمع در این امام‌زاده واجب‌التعظیم به راهپیمایی خود پایان دادند. 

دفاع از امنیت کشور در استان مرزی خوزستان که یکی از کانون‌های اغتشاشات بود، جلوه دیگری داشت.  اعراب، لرها، فارس‌ها و دیگر اقشار مردم خوزستان، روز گذشته و در کنار دیگر شهرها به میدان آمدند تا ثابت کنند همچون دوران جنگ تحمیلی طلایه‌‌دار حفظ امنیت و اقتدار کشورند.

مردم پس از اقامه نمازجمعه از خرمشهر که هنوز زخم جنگ را بر چهره خود دارد تا آبادان و ماهشهر که شهدایی را هم به کشور در این چند روز تقدیم کرده بودند به خیابان آمدند و حمایت خود را از تمامیت ارضی کشور و ثبات و امنیت آن اعلام کردند. مسجد جامع خرمشهر، مصلای نمازجمعه آبادان و میدان امام اندیمشک دیروز دوباره جلوه‌گاه حضور مردم انقلابی و یادآور روزهایی بود که مردم این خطه در حمایت از اسلام و انقلاب در مقابل بعثی‌ها جان سپر می‌کردند.

مردم اهواز اما میعادگاه خود را صبح امروز و در میدان مولوی این شهر قرار داده‌اند و وعده کرده‌اند که دوباره وارد عرصه دفاع از کشور شوند.  آن سوی کشور یعنی مرزهای شرقی به‌نوعی دیگر آوردگاه حماسه مردمی انقلاب بود، در هوایی سرد و طاقت‌فرسا مردم مشهدالرضا‌(ع) دشمنی خود را با اغتشاش‌گران و حامیان آنها یعنی آمریکا و رژیم‌صهیونیستی نشان دادند و حجت را بر بدخواهان کشور تمام کردند.

حرم مطهر رضوی، دیروز نمایش تام و تمام وحدت کسانی بود که از یک‌ سو شعار برائت‌شان شعار مرگ بر آمریکا بود و ولایتمداری‌شان همنوایی و قرائت یک صدای صلوت خاصه ثامن‌الحجج علی بن موسی الرضا‌(ع). صبح جمعه علاوه‌بر مشهد، شمال و جنوب خراسانات هم شاهد حضور مردمی بود، مردمی که بعد از نمازجمعه به میدان وحدت آمدند.   در آن سوی کشور و در یکی دیگر از کانون‌های آشوب، مردم انقلابی خوب جوابی به آشوبگران دادند و با حمایت خود از کلیت نظام، مهر پایان اغتشاشات چند روز گذشته را زدند.

شمار شهرهایی که در استان فارس، روز جمعه حماسه آفریدند بیش از حد تصور بود؛ شیراز، جهرم، لارستان، فیروز‌آباد و ده‌ها شهر کوچک و بزرگ روز جمعه شاهد تجمع یا راهپیمایی مردم بودند.  از طرف دیگر مردم آذربایجان‌های شرقی و غربی نیز روز جمعه و همزمان با تجمع مردم در دیگر نقاط کشور، فرصت را غنیمت شمردند و ثبات امنیت و اقتدار کشور را تثبیت کردند. مردم تبریز و ارومیه و صدها شهر در این دو استان مرزی کشور دیروز دوباره خاطره فداکاری‌های چندصد ساله را زنده کردند و نشان دادند در دفاع از آب و خاک همیشه حاضرند.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار