فرهیختگان آنلاین: اوفک یا دفتر کنترل سرمایه‌ و دارایی‌های خارجی، ارگانی تحت نظر وزارت خزانه‌داری آمریکاست. به یقین وزارت خزانه‌داری آمریکا مهم‌ترین عامل در ایجاد چنین حجمی از تحریم‌ها علیه ایران است.
  • ۱۳۹۵-۰۵-۲۳ - ۱۶:۵۱
  • 00
اوفک مانع اصلی در کندی اجرایی شدن برجام
اوفک مانع اصلی در کندی اجرایی شدن برجام

تحریم مالی- تجاری ایران توسط آمریکا باعث شد تمام ساکنان دائمی (دارای گرین کارت آمریکا)، سیتی‌زن‌های آمریکا و شرکت‌های تجاری و حتی سازمان‌های مردم‌نهاد ثبت‌شده در آمریکا، نیازمند دریافت اجازه نامه کتبی اوفک از اداره خزانه‌داری فدرال آمریکا برای ارسال، دریافت پول یا بسیاری کالاها و سرویس‌ها به ایران باشند. پس از مذاکرات میان گروه 1+5 و صحبت‌ها بر سر اجرایی شدن برجام، دولت باراک اوباما به وزارت خزانه‌داری آمریکا دستور داد تا مسیر را برای دادوستد ایران با بانک‌ها و شرکت‌های اروپایی و آمریکایی هموار کند، اما با گذشت یک سال از دستیابی ایران به توافق هسته‌ای کماکان تبادلات مالی این کشور با مشکل مواجه است. پس از اجرایی شدن برجام از دی مسال گذشته، وزارت خزانه‌داری آمریکا و در صدر آن دفتر اوفک بنا به تعهدات آمریکا در برجام برخی تحریم‌های هسته‌ای ایران از جمله تحریم‌های بانکی، نفتی و فروش هواپیما به ایران را لغو کرد. «ایسنا» در گزارشی که جمعه منتشر کرد به نقل از بسیاری از کشورها و طرف‌های تجاری و مالی ایران، رویکرد به‌شدت سختگیرانه «دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا» را مانع اجرای مطلوب و کامل برجام در بخش تعهدات مربوط به آمریکا دانست. در ادامه این گزارش به نکاتی پرداخته شده است که بر مبنای آنها وزارت خزانه‌داری آمریکا تلاش کرده تحریم‌های مالی را لغو کند، اما در عمل شاهد چنین
مساله‌ای نیستیم.
  با توجه به ارتباطات وسیع سیاسی و تجاری با کشورهای مختلف جهان، آمریکا بسیاری از تحریم‌های یک‌جانبه‌اش علیه ایران را توانسته عملا به دیگر کشورها تسری دهد. برخی از شرکت‌هایی که عمده سهام آنها متعلق به شرکت‌ها یا سرمایه‌گذاران آمریکایی است، در عمل مجبور به پیروی از تحریم‌های آمریکا شدند. بسیاری از کشورها و شرکت‌های خارجی نیز از بیم اقدامات تلافی‌جویانه آمریکا، از جمله محدودیت دسترسی آنها به امکانات و تسهیلات مالی و تجاری این کشور به درجات مختلف از این تحریم‌ها تبعیت کرده‌اند.
  اوفک چندی پیش اعلام کرد در نظر دارد به دلیل شکایت‌های واصله از برخی تجار و حقوقدانان مبنی‌بر اینکه پیام‌های اوفک برای آغاز تجارت با ایران مبهم، غیرصریح و کند است و همچنین برای سرعت دادن به رسیدگی درخواست‌های تجارت با ایران، نیروهای بیشتری را به این کار اختصاص دهد.
  اوفک بخش صدور مجوز خود را از طرق اساسی تقویت و بازرسان بیشتری در این بخش اضافه کرده‌ است. برای این منظور یک سرپرست قرار داده‌ایم تا به روند صدور مجوز سرعت دهد. این شرایط پیچیدگی‌ها و نگرانی‌هایی را برای تولیدکنندگان خارجی از جمله ایرباس و پژو فرانسه که به دنبال سرمایه‌گذاری در ایران هستند، ایجاد کرده است.
  بلومبرگ گزارش کرد: «در فرانسه، دولت برای رفع نگرانی‌هایش درخصوص از دست دادن فرصت‌های صادرات این شرکت‌ها مذاکراتی را با دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا آغاز کرده است تا از آنها این تضمین را دریافت کند که بانک‌ها می‌توانند بدون ترس از این جریمه‌ها
تجارت کنند.»
 موسویان به یک مثال درباره درخواست ایران از یک بانک آمریکای لاتین برای انتقال ۲۵ میلیون دلار جهت خرید دانه سویا اشاره کرده و می‌گوید: «بانک مربوطه در برابر درخواست ایران پاسخ داده است که باید به اطلاع شما (ایران) برسانیم بانک ما در هیچ معامله‌ای که شامل ایران باشد وارد نمی‌شود، زیرا این کشور در فهرست‌های اوفک قرار دارد.»

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران