• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۸-۰۸-۲۰ - ۰۸:۳۸
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
سخنگوی وزارت امور خارجه در گفت‌وگوی اختصاصی با «فرهیختگان»:

در ماجرای بازرس مشکوک آژانس ما طلبکاریم

سید‌عباس موسوی، تصریح کرد: «درخصوص ممانعت از حضور این بازرس آژانس در تاسیسات هسته‌ای کشورمان، نه‌تنها اعتراضی به جمهوری اسلامی ایران وارد نیست، بلکه ما نسبت به اقدام و حمل مواد مشکوک توسط این بازرس، به آژانس اعتراض داریم و اعتراض به آژانس و آن فرد وارد است.

در ماجرای بازرس مشکوک آژانس ما طلبکاریم

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، همزمان با آغاز چهارمین گام کاهش تعهدات برجامی جمهوری اسلامی ایران، موج جدید سناریوسازی علیه پرونده هسته‌ای کشورمان نیز آغاز شد؛ سناریو‌سازی‌ای که اگرچه با هشدار به‌موقع تجهیزات کنترلی ناکام ماند، ولی جوسازی رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران را در پی داشت.  اواخر هفته گذشته بود که خبرگزاری انگلیسی رویترز، ممانعت ایران از ورود یک بازرس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تاسیسات هسته‌ای نطنز را با آب و تاب فراوان خبری کرد. این در‌حالی است که مطابق گفته کاظم غریب‌آبادی، سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ماجرا به برنامه بازدید گروهی از بازرسان آژانس از سایت هسته‌ای نطنز در روز ۲۸ اکتبر، یعنی دوشنبه 6 آبان‌ماه باز می‌گشت. اگرچه جوسازی‌های غربی علیه آن از روز چهارشنبه 15 آبان آغاز شد. -یعنی دقیقا روزی که مطابق اعلام رئیس‌جمهور به سازمان انرژی اتمی دستور داده شده بود گام چهارم کاهش تعهدات برجامی را بردارد.‌- بر این اساس اعضای شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نیز روز پنجشنبه (16 آبان) در نشستی اضطراری دور هم جمع شدند. در این میان نماینده آمریکا در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بی‌آنکه اشاره‌ای به اقدام مشکوک ضد امنیتی بازرس آژانس داشته باشد، مدعی بازداشت وی توسط ایران شد و این اقدام را تحریک‌آمیز و گستاخانه خواند! جکی ولکات، همچنین در واکنشی پیش‌دستانه خواهان تبعات متقابل این اقدام برای تهران شد. ماریا کوچیانچیچ، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با صدور بیانیه نسبت به عدم پذیرش یک بازرس مشکوک آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران واکنش نشان داد و نگرانی شدید اتحادیه اروپا را ابراز کرد!

در همین راستا برای کسب جزئیات بیشتر و اطلاع از واکنش دستگاه دیپلماسی کشورمان سراغ سید‌عباس موسوی، سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه رفتیم.سیدعباس موسوی با تاکید بر اینکه بازداشتی در کار نبوده، به «فرهیختگان» گفت: «براساس تجربه‌ای که از قبل داریم و خرابکاری‌هایی که پیش از این اتفاق افتاده است، نیروهای امنیتی ما به کسانی که به اسم بازرس وارد کشور‌ می‌شوند، حساس هستند. با این‌ حال ده‌ها بازرس آژانس انرژی اتمی هستند که از مدت‌ها قبل، جمهوری اسلامی ایران به آنها اجازه داده و می‌توانند برای بازرسی به ایران بیایند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: «درمورد اخیر، خانمی از بازرسان مشکوک به حمل مواد خاصی بود که می‌توانست خطرات بزرگی را متوجه تاسیسات هسته‌ای ما کند. البته ایشان نه بازداشت و نه دیپورت شده است.»

موسوی در ادامه تاکید کرد: «در حال حاضر سوال ما از آژانس این است که به ما توضیح دهند چرا این فرد چنین مواد خطرناکی را حمل می‌کرده که می‌توانست منجر به بروز خرابکاری شود.» وی افزود: «ما معمولا کسانی را که آژانس انرژی اتمی به‌عنوان بازرس معرفی می‌کند با حسن نیت می‌پذیریم مگر اینکه اقدام خلافی مانند اقدام اخیر انجام دهند.»

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در ادامه گفت‌وگو با «فرهیختگان» خاطرنشان کرد: «بازرسان آژانس مصونیت دارند مگر اینکه موارد مشکوک و خلافی از آنها مشاهده کنیم. در آن حالت از آژانس می‌خواهیم که آن فرد را تغییر دهد. درمورد اخیر هم همین کار را انجام دادیم. ضمن اینکه منتظر توضیح آژانس هم درخصوص اقدام مشکوک این بازرس و حمل مواد خطر‌آفرین برای تاسیسات هسته‌ای خود هستیم.»

موسوی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در برخورد با این بازرس و ممانعت از ورود وی به تاسیسات هسته‌ای بر مبنای حقوق خود رفتار کرده، اظهار داشت: «ما براساس قوانین و مقررات از ورود این بازرس به تاسیسات هسته‌ای نطنز جلوگیری کردیم. همان‌گونه که بازرسان آژانس، حقوقی داشته و براساس آن حقوق مصونیت دارند، ما نیز حقوقی داریم و آنها موظف به رعایت آن حقوق هستند. از این رو در اتفاق پیش‌آمده اخیر، ما طلبکار هستیم.»

وی تصریح کرد: «درخصوص ممانعت از حضور این بازرس آژانس در تاسیسات هسته‌ای کشورمان، نه‌تنها اعتراضی به جمهوری اسلامی ایران وارد نیست، بلکه ما نسبت به اقدام و حمل مواد مشکوک توسط این بازرس، به آژانس اعتراض داریم و اعتراض به آژانس و آن فرد وارد است. ضمن اینکه ما با کمال احترام با ایشان رفتار کرده و مراتب امر را به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منعکس کردیم. حتی خود آژانس از ایشان خواست که سریع برگردد و ما از ایشان نخواستیم ایران را ترک کند.»

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درنهایت به «فرهیختگان» گفت: «امیدوار هستیم که آژانس توضیح قانع‌کننده‌ای در مورد این بازرس خانم به ما بدهد.»

* نویسنده: حانیه موحدین، روزنامه‌نگار

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

میکائیل دیانی، فعال فرهنگی:

ترمیم شکاف‌ها؛ اولین ماموریت پزشکیان

محمدامین ایمانجانی، مدیر مسئول؛

پروژه مدد به مسعود پزشکیان

مهدی خانعلی‌زاده، پژوهشگر سیاست خارجی:

آقای پزشکیان! این شما و این جهان واقعی

محمدرضا کردلو، فعال فرهنگی:

آری، اینچنین است برادر!

در مناظره ۲ به ۲ نامزدهای ریاست‌جمهوری مجری با سوالات صریح و به‌جا بحث را داغ کرد؛

تنها ستاره مناظره

محمد زعیم‌زاده، سردبیر: 

کلید انتخابات در دست مرددها

پرویز امینی، استاد دانشگاه:

مرددین؛ سرنوشت‌سازان انتخابات چهاردهم

پیام پیغام‌های انتخاباتی؛

چرا تحریم انتخابات شکست خورد؟

محمد زعیم‌زاده، سردبیر؛

بازگشت به راهبرد مشارکت حداکثری

«اگر دفاع ما نبود، حمله ایران به اسرائیل ویرانگر می‌شد»؛

اعتراف بایدن

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان؛

‌نوبل خون

حمید ملک‌زاده، پژوهشگر اندیشه‌های سیاسی:

مقاومت؛ روح پایدار انقلاب اسلامی ایران

سیدجواد نقوی، خبرنگار فرهیختگان:

عجب کشور قانون‌مداری!

صادق امامی، عضو شورای سردبیری:

در مسیر تحول

7 نکته از دیدار رمضان 1403 رهبر انقلاب با دانشجویان؛

پای درس جامع‌نگری در خانه پدری

جیش‌العدل به نیابت از تل‌آویو دست به عملیات تروریستی زد؛

تروریست‌های توسعه

سیدحسین امامی، خبرنگار اندیشه سیاسی:

نقدی بر ایده پایان دین در یک کتاب

جعفر درونه، تحلیلگر سیاسی:

دو روی یک انتخابات

عباسعلی کدخدایی، عضو شورای نگهبان:

من رای نمی‌دهم!

جعفر درونه، پژوهشگر سیاسی:

نقطه عزیمت به‌‌سمت مشارکت حداکثری

درباره نامه 110 اصلاح‌طلب مشارکت‌جو؛

نه به خاتمی، سلام به واقعیت

محمد قائمی‌راد، پژوهشگر هسته مکتب امام خمینی(رحمه‌الله) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

از «خواص و عوام» تا «خاصه و عامه» در اندیشه رهبری

درباره جوانب مختلف ردصلاحیت روحانی

او باید در انتخابات شکست می‌خورد

مرتضی قاضی، نویسنده:

صادق الوعد

آرزویی که بستر آن فراهم نیست؛

تمایل به شیوه‌های کنترلگری نوین

سرباز روح الله رضوی؛ فعال رسانه ای:

الجزیره و آفریقای جنوبی؛ جای ایران را نخواهد گرفت

محسن فایضی؛

چقدر بی انصاف‌اند

نگاه سطحی اپوزسیون سلبریتی؛

این جهل نیست خیانت به تاریخ و انسانیت است

سیدجواد نقوی، خبرنگار؛

بحران‌زدگی برندینگ برهانی

در حاشیه اظهارات جدید وزیر سابق خارجه؛

تاریخ را با تراژدی‌هایش بخوانید

کنشگران سیاست و نوار باریک انسانیت؛

در آینه فلسطین به خودتان نگاه کنید

وقایع نقش جهان و مصائب توییتری شدن سیاست

سانتی‌مانتال‌ها مشغول کارند

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار