• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۸-۰۷-۲۱ - ۱۳:۰۹
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0

جدیدترین خبر از پیگیری افزایش وام خرید مسکن

در حالی بازار مسکن در رکورد غیرتورمی به سر می‌برد و متقاضیان توان مالی ورود به این بخش را ندارند که مدیرعامل بانک مسکن از پیگیری محتاطانه افزایش سقف وام خرید مسکن خبر داد.

 جدیدترین خبر از پیگیری افزایش وام خرید مسکن

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، تسنیم نوشت: بازار مسکن چند ماهی است که در رکود غیرتورمی به سر می‌برد. بر اساس آمار رسمی وزارت راه و شهرسازی در شهریور ماه امسال متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی در مناطق 22 گانه 12 میلیون و 722 هزار تومان اعلام شد.

این قیمت در مقایسه با متوسط قیمت مردادماه با 13 میلیون و 187 هزار تومان حکایت از کاهش 3.5 درصدی قیمت‌ها داشت. به گفته سازندگان و دست‌اندرکاران، بازار مسکن کشور دچار رکودی شده که احتمالا تا دو سال آینده ادامه خواهد داشت.

افزایش بیش از 100 درصدی قیمت‌ها از اواخر سال 96 تا اوایل امسال شرایطی را به وجود آورده تا کمترین معاملات مسکن طی یک ربع قرن اخیر در سامانه کد رهگیری ثبت شود.

چندی پیش نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره بازار مسکن با پیش بینی رکود بی سابقه مسکن در نیمه دوم امسال به تسنیم، گفته بود:‌ در برخی شهرهای اطراف تهران از جمله پرند قیمت مسکن 90 تا 160 میلیون تومان کاهش یافته است.

عقبایی درباره بازار مسکن در پاییز و زمستان 98 اظهار کرد: امسال شاهد رشد 120 درصدی قیمت مسکن بودیم و همین امر موجبات کاهش میزان معاملات مسکن فراهم کرده است.پیش بینی می‌کردیم به دلیل رکود قیمت‌ها در تابستان کاهش یابد، و احتمال می‌دادیم واحدهای بالای 150 متر تا پایان شهریور 30 درصد ارزان‌ شوند که این اتفاق زودتر به وقوع پیوست.

نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک ادامه داد: در واحدهای کوچک متراژ نیز نزول قیمتی آغاز شده به طوریکه در شهرهای اطراف تهران از جمله پرند قیمت‌ها 90 تا 160 میلیون تومان کاهش یافته است.

عقبایی با اشاره به کاهش 20 تا 30 درصدی قیمت واحدهای کوچک متراژ در تهران، یادآور شد: به عنوان مثال یک آپارتمان که پیش از این 650 تا 700 میلیون تومان قیمت‌گذاری می‌شد الان به 500 تا 550 میلیون تومان کاهش یافته است. در  پاییز و زمستان رکود عمیق در بازار را پیش بینی می‌کنیم که بی سابقه بوده و در 25 سال اخیر در میزان معاملات نمونه آنرا ندیده‌ایم.

وی با اشاره به این‌که تیرماه امسال میزان معاملات مسکن 3000 فقره بود، افزود:‌ در مدت مشابه سال گذشته حدود 20 هزار فقره قرارداد مسکن در سامانه کد رهگیری ثبت شده بود.

وی با تاکید بر این‌که رکود بازار مسکن تا پایان امسال ادامه خواهد داشت، بیان کرد: با توجه به این‌که پیک جابجایی در بازار مسکن به اتمام رسیده و تقاضا کمتر شده،‌ نرخ اجاره‌بها 5 تا 15 درصد کاهش بافته است.

در این شرایط ناتوانی مالی مردم برای ورود به بازار باعث شده تا برنامه‌های بانک مسکن به عنوان بانک تخصصی حوزه تامین مالی این حوزه دچار چالش‌هایی شود. به طوریکه چندی پیش مدیر امور طرح و برنامه بانک مسکن از ابلاغ بخشنامه ای خبر داد که بر اساس آن تسهیلات اوراق حق تقدم به واحدهای مسکونی 25 ساله پرداخت خواهد شد. طی دو سال اخیر به واسطه افزایش قیمت مسکن، این اوراق اثرگذاری خود در تامین مالی متقاضیان استفاده از آن را از دست داده است. وضعیتی که در نهایت باعث شده تا قیمت این اوراق به زیر 40 هزار تومان سقوط کند.

پیگیری محتاطانه افزایش سقف وام خرید مسکن

به تازگی نیز رحیمی‌انارکی مدیرعامل بانک مسکن از سیاست این بانک برای کاهش قیمت مسکن خبر داده و گفته برنامه‌ای برای افزایش سقف تسهیلات مسکن برای متقاضیان نداریم.

وی با بیان این‌که افزایش تسهیلات با توجه به شرایط خاص و ویژه ای که وجود دارد با احتیاط دنبال می‌شود چراکه در سال‌های گذشته بخش مسکن، تنش و شوک‌هایی فراوانی را تجربه کرد، گفت:‌ تصمیماتی که از سوی بانک اخذ می‌شود نباید منتج به ایجاد شوک به بخش مسکن شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر، شرایط برای افزایش سقف تسهیلات فراهم نیست چون قبل از هر اقدامی باید برای تامین منابع مالی آن تمهیداتی اندیشید. در عین حال، ضرورت دارد تا آثار افزایش تسهیلات بر قیمت واحدهای مسکونی ارزیابی شود.

وی تصریح کرد: بانک مسکن سیاست کاهش قیمت مسکن را  در دستور کار دارد و در حال برنامه‌ریزی برای تحقق آن است که امیدوار هستیم به نتایج خوبی در این زمینه دست یابیم.

نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

محمدباقر شیرمهنجی، سیاست‌پژوه اقتصاد:

قیدگذاری غلط برای مشارکت مردم؛ رفتن به بیراهه

لابی باکو در تهران چگونه منافع ملی را گروگان گرفته است؟

بازگشایی سفارت به قیمت مصادره املاک ایران

محمد‌صادق تراب‌زاده‌جهرمی، پژوهشگر هسته عدالت اجتماعی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کنترل عایدی بادآورده سرمایه به‌عنوان ‌انگیزه ضد تولید

سیدمحمد صادق‌ شاهچراغ، پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):

کلان‌شاخص حکمرانی بانک مرکزی بر شبکه بانکی

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه‌ اقتصادی:

معمای «طبقه‌ متوسط» در ایران

اکبر احمدی، دانش آموخته اقتصاد:

ضعف و سوءتفاهم در تعریف «استقلال»

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

نقاط ضعف و قوت آقای اقتصاددان

دانیال داودی، دانشجوی دکتری توسعه اقتصادی:

«بخش خصوصی» در منظومه‌ فکر اقتصادی آیت‌الله خامنه‌ای

مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

زورآزمایی برای حذف یک میراث مخرب

محمدباقر شیرمهنجی، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

نظام اقتصادی قانون اساسی: اسلامی، راست یا چپ؟

علی محمدی‏‏‏‌پور، مدرس دانشگاه و عضو انجمن اقتصاد انرژی ایران:

ضربه سیاستگذاری متضاد به توسعه پایدار

محمدهادی عرفان، معمار و موسس مرکز مطالعات شما:

سازمان نظام مهندسی و شهرداری‌ها، حرکت با سرعت حلزون

حمیدرضا تلخابی، دکترای جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری؛

شهرنشینی در عصر بحران‌ها

محمد نائیج‌حقیقی، پژوهشگر حوزه اقتصاد مسکن:

ماجرای مسکن ۲۵ متری ادامه دارد؟

مجتبی رجب‌زاده، کارشناس اقتصاد:

رکود از رگ گردن به اروپا نزدیک‌تر شده است!

ضرورت تفکیک بانک‌ها در راستای لایحه برنامه هفتم توسعه؛

‌انواع بانک‌ها‌ و ‌انواع مدل‌های کسب‌وکار بانکی

سیدمقداد ضیاتبار، پژوهشگر پژوهشکده سیاست‌پژوهی و مطالعات راهبردی حکمت:

مولفه‌های مشترک بحران‌های اقتصادی۱

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

اقتصاد شیشه‌ای

میثم رستمی، پژوهشگر اقتصاد:

حمایت از تولید ملی: بایدها و نبایدها

ناصر غریب‌نژاد، پژوهشگر حقوق اقتصادی:

دشمنِ مردم

مجتبی رجب‌زاده

بحران اقتصادی چین

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار