• تقویم روزنامه فرهیختگان ۱۳۹۸-۰۷-۲۰ - ۱۱:۵۱
  • نظرات روزنامه فرهیختگان۰
  • 0
  • 0
ضرر 166 میلیون پوندی لیگ برتری‌ها در فصل گذشته

بهای مصدومیت ستاره‌ها

بررسی اتفاقاتی که فصل گذشته در لیگ برتر انگلیس رخ داده نشان می‌دهد که تیم‌های انگلیسی در زمان مصدومیت بازیکنان خود حدود 166 میلیون پوند به آنها دستمزد داده‌اند و این مبلغ 14درصد کل دستمزدی است که در مجموع به بازیکنان خود پرداخت کرده‌اند.

بهای مصدومیت ستاره‌ها

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، فوتبالیست‌های حرفه‌ای همواره در خطر آسیب‌دیدگی قرار دارند و یک تحقیق در بین بازیکنان نشان می‌دهد که به‌طور متوسط هر فوتبالیست حرفه‌ای به ازای هر 1000 ساعت بازی بین 25 تا 35 مصدومیت را تجربه می‌کند که بعضی از آنها اصلا جدی نیست و با درمان سرپایی برطرف می‌شود و برخی دیگر آنها را مدت‌ها از میادین دور می‌کند. این مصدومیت‌ها باعث می‌شود تا لطمه زیادی به تیم‌ها وارد شود. آنها که برای بازیکنان خود هزینه‌های هنگفتی انجام داده و دستمزدهای بسیار بالایی به آنها پرداخت می‌کنند هم از غیبت آنها در زمین صدمه می‌بینند و هم از نظر اقتصادی ضرر می‌کنند.

بیشترین ضرر برای منچستری‌ها

بررسی اتفاقاتی که فصل گذشته در لیگ برتر انگلیس رخ داده نشان می‌دهد که تیم‌های انگلیسی در زمان مصدومیت بازیکنان خود حدود 166 میلیون پوند به آنها دستمزد داده‌اند و این مبلغ 14درصد کل دستمزدی است که در مجموع به بازیکنان خود پرداخت کرده‌اند. در فصل گذشته در مجموع 804 مورد مصدومیت رخ داده و این بازیکنان 8 درصد بازی‌های تیم‌های خود را از دست داده‌اند. جدا از بحث مالی، این بازیکنان بعضا در دیدارهای مهم تیم‌های خود غایب بوده‌اند و به این ترتیب حتی در نتایج تیم‌ها نیز تاثیرگذار بوده است.

طبیعتا تیم‌های بزرگ در این زمینه ضرر بیشتری داشته‌اند چراکه دستمزد هفتگی بازیکنان تیم‌هایی چون منچستریونایتد و سیتی از باشگاه‌های پایین جدولی به مراتب بیشتر است و در نتیجه برای آنها دردسر بیشتری ایجاد می‌شود. بیشترین هزینه برای بازیکنان مصدوم را منچسترسیتی پرداخت کرده و در مجموع فصل 23 میلیون پوند به بازیکنان مصدوم خود پرداخت کرده‌ است. پس از شاگردان گواردیولا، منچستریونایتد قرار دارد که 20.7 میلیون پوند در این زمینه ضرر کرده و در حالی که بازیکنانش مشغول مداوا بوده‌اند دستمزد هفتگی آنها را پرداخته است. در این فهرست تیم‌های آرسنال(4/14 میلیون پوند)، تاتنهام(13.5 میلیون پوند) و وستهام(12.8میلیون پوند) و لیورپول(11.2 میلیون پوند) در رده‌های بعدی قرار دارند.

نکته جالب اینکه دو تیم وستهام و تاتنهام بیش از 20درصد بودجه سالانه خود برای پرداخت دستمزد بازیکنان را صرف مصدومان کرده‌اند که آنها را در رده نخست در این زمینه قرار داده است. در میان بازیکنان الکسیس سانچز، مهاجم شیلیایی سابق منچستریونایتد که در تابستان به صورت قرضی راهی اینترمیلان شد بیشترین هزینه را روی دست باشگاه خود گذاشته است. سانچز فصل پیش در مجموع 128 روز مصدوم بود و 15 مسابقه یونایتد را از دست داد. او در این مدت 6.4 میلیون پوند حقوق از باشگاه دریافت کرد و بیشتر از اینکه باری از روی دوش تیمش بردارد مشکلات مالی آنها را افزایش داد.

پس از او، کوین دی‌بروینه، هافبک بلژیکی منچسترسیتی قرار دارد که یکی از ستاره‌هایی است که مستعد مصدومیت است. او در دوران مصدومیتش 5.23 میلیون پوند از سیتی دریافتی داشته است. دی‌بروینه در این فصل هم دوباره با آسیب‌دیدگی روبه‌رو شده و اگرچه در بازی‌هایی که در زمین حضور داشته بسیار تاثیرگذار بوده و عملکردی عالی داشته اما مصدومیت‌های پیاپی‌اش، دردسرهای زیادی را برای گواردیولا ایجاد کرده است.

نفر سوم این فهرست کلودیو براوو است که مصدومیت‌های او هم برای سیتی 4.67 میلیون پوند هزینه به دنبال داشته است. پس از او آندری یارمولنکو، مهاجم اوکراینی وستهام قرار دارد که تقریبا بیشتر طول فصل را مصدوم بود و تنها در هفت بازی تیمش به میدان رفت و البته سه گل هم زد اما در طول مدتی که مشغول مداوا بود 3.65 میلیون پوند از سوی باشگاه به حسابش واریز شد. جک ویلشر، بنجامین مندی، هری‌ کین، هکتور بلرین، مسوت اوزیل و کریستین بنتکه دیگر نفرات این لیست هستند که در روزهای غیبت خود بیش از دو میلیون پوند برای باشگاه‌های خود هزینه داشته‌اند.

ولوز در قعر جدول

از سوی دیگر کمترین ضرر را در این زمینه باشگاه ولورهمپتون داشته است. آنها دیه‌گو ژوتا، مهاجم پرتغالی خود را 27 روز در اختیار نداشتند که برای آنها 680 هزار پوند هزینه داشته است. به این ترتیب تنها 2.4 درصد از بودجه‌ای که آنها برای پرداخت دستمزدها در طول فصل درنظر گرفته بودند را صرف این بازیکن مصدوم خود کرده‌اند. پس از ولوز نیز دو تیم مطرح لسترسیتی با 6.1 درصد و چلسی با 8.7 درصد در رده‌های بعدی قرار دارند.

در این تحقیق این موضوع نیز بررسی شده که اگر تیم‌های لیگ برتری در این فصل دو بازیکن کلیدی خود را برای نیمی از مسابقات در اختیار نداشته باشند چه میزان امتیاز از دست می‌دهند. در این زمینه بیشترین ضرر را لیورپول خواهد داشت که در غیاب محمد صلاح و سادیو مانه 2.25 امتیازاز دست می‌دهند. پس از آنها دو تیم تازه صعودکرده استون‌ویلا و نوریچ قرار دارند که وابستگی زیادی به ستاره‌های خود دارند و به ترتیب 1.6 و 1.56 امتیاز از دست می‌دهند. جالب اینکه منچسترسیتی در این فهرست در رده‌های پایین جدول قرار دارد و در صورتی که سرخیو آگرو و رحیم استرلینگ دچار آسیب‌دیدگی شوند تنها 0.9 امتیاز از دست می‌دهند. شاید همین امتیازات باعث از دست رفتن یک جام برای تیم‌ها یا نرسیدن به سهمیه مسابقات اروپایی باشد که برای باشگاه‌ها ضررهای چندین میلیون پوندی به دنبال دارد.

 
مترجم : سیامک خاجی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰

یادداشتهای روزنامه فرهیختگانیادداشت

سایه‌روشن‌های تغییر نسل در تیم ملی؛

جوان‌گرایی چگونه حاصل می‌شود؟

امیر کریمی؛ فرهیختگان آنلاین:

اوسمار-پرسپولیس و بازسازی اعتماد

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای استقلالِ نکو

محمدرضا ولی‌زاده؛ فرهیختگان آنلاین:

آدم‌های اشتباهی و اقتصاد بیمار فوتبال ایران

محمدرضا ولی‌زاده، فرهیختگان آنلاین؛

اسکار برای انتخاب ارزان اوسمار!

محمدرضا ولی‌زاده، خبرنگار فرهیختگان آنلاین:

بیم و امیدهای تیم ملی فوتبال

واگذاری دو باشگاه سرخابی رهاسازی توسط دولت است؛

تداوم اشتباه در واگذاری سرخابی‌ها

هومن جعفری، خبرنگار: 

شهروند، مافیا و تک‌تیرانداز

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و استقلال تاجیکستان؛

ساکن طبقه بالای آزادی

محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق؛

فرصتی تاریخی برای بازیکنان استقلال

پیمان اسدیان، خبرنگار:

هانگژو، سنگ محک ورزش ایران

حاشیه‌نگاری بازی پرسپولیس و گل‌گهر سیرجان؛

این گزارش می‌توانست واقعی باشد!

هومن جعفری، خبرنگار:

تیم المپیک و مصلحت

مجید خاتونی، کارشناس مدیریت و جامعه‌‌شناسی ورزش:

ورزش کشور باید با منافع و اعتبار ملی همسو شود

مسعود فروغی، سردبیر «فرهیختگان»؛

درویش، مترجم و رونالدو؛ سنگ ریاکاری بر سر ما

کسر امتیاز و جریمه مالی سپاهان به شرط رعایت انصاف و عدالت برای همه تیم‌ها به نفع فوتبال است، سیاسیون آدرس غلط ندهند

آزمون بزرگ فوتبال ایران

محمد زعیم زاده، جانشین سردبیر؛

آقای کاردرست، آقا پژمان عزیز! دمت گرم +فیلم

هومن جعفری، خبرنگار گروه ورزش:

بهشت خیرین گمنام

هومن جعفری، خبرنگار:

این خرابه حاصل عملکرد شماست!

هومن جعفری، خبرنگار:

آینده ترسناک است

مجید خاتونی؛ کارشناس مدیریت و جامعه‌شناسی ورزش

انحصار در قانون نویسی، تعرض به حقوق ذینفعان فوتبال

محمد زعیم‌زاده، جانشین سردبیر روزنامه فرهیختگان:

ما همه بیرانوند هستیم؟

فرهیختگان بررسی می‌کند؛

گره انتخاب سرمربی استقلال کجاست؟

مواجهه فدراسیون با منتقدان؛

از طارمی هم شکایت کنید! 

مسعود فروغی

قلب مشترک

خبرهای روزنامه فرهیختگانآخرین اخبار