به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، مهر نوشت: حسین ذوالفقاری رئیس ستاد اربعین حسینی در نشست خبری صبح امروز گفت: تا کنون بیش از ۲ میلیون و ۳۲۵ هزار و ۹۰۸ نفر در سامانه سماح ثبت نام کردند.
وی ادامه داد: ۱۵۰ هزار گذرنامه صادر شده است که نسبت به سال گذشته ۹۷ درصد افزایش صدور گذرنامه داشتیم و ۴۰۰ هزار برگ تردد صادر شده است.
ذوالفقاری ادامه داد: تا این لحظه بیش از سه هزار و صد دستگاه کامیون حامل بار از کشور خارج شده و تا حدود ۶ هزار کامیون امکانات تغذیه را خارج خواهند کرد.
به گفته وی در حال حاضر ۴ مرز چذابه، شلمچه، مهران و خسروی باز هستند.
وی گفت: طبق آمار از اول صفر تا ۷ صفر ۴۷۹ هزار نفر از مرزها خارج شده اند و وارد خاک عراق شدند که نسبت به همین بازه زمانی در پارسال ۳۳۹ درصد افزایش را داشتیم. سال گذشته در این بازه زمانی ۱۰۹ هزار نفر و ۱۸۶ نفر از مرز خارج شده بودند.
رئیس ستاد اربعین حسینی بیان کرد: بیشترین عبور را از مرز مهران داشتیم که امیدواریم زوار همکاری کنند تا دچار ازدحام در مرز مهران نشویم.
وی ادامه داد: در ارتباط با زوار خارجی و خصوصا پاکستانی ها از مرزها عبور کردند. ما در مرزهای آذربایجان، ترکیه و افغانستان ستاد استقبال از زوار را در نظر گرفتیم. از طرف عراق در مرز شلمچه برای عبور زائران خارجی داریم که گفتند از این مرز عبور نکنند در حالیکه ما توافق کرده بودیم زوار خارجی از این مرز عبور کنند و در حال رایزنی هستیم.
رییس ستاد اربعین گفت: درباره مجموعه حمل و نقل مسافربری باید بگویم که در کشور ۱۲ هزار اتوبوس آماده به کار است که نقل و انتقال مردم در داخل کشور را انجام می دهد.
وی ادامه داد: شهرداری هم ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برای این کار در نظر گرفته که ۱۳۰۰ دستگاه برای داخل عراق و مابقی آن برای داخل کشور در نظر گرفته شده است.
به گفته وی ۲۵۰ وسیله حمل و نقل نیز از طریق سپاه به ما داده شده است. یه طور کلی مساله حمل و نقل را با ۱۱ هزار و ۱۵۰ دستگاه حمل و نقل در داخل خاک ایران و عراق مدیریت میکنیم.
وی بیان کرد: ما خواستیم آن دسته از افرادی که وسیله نقلیه دارند، خودشان را معرفی کنند و در این خصوص به دیگر زوار کمک کنند تا به مرز بروند از این رو سعی کردیم پارکینگها را اضافه کنیم.
ذوالفقاری درباره کاپوتاژ خودرو به عراق نیز گفت: ما این بخش را کمتر کردهایم تا داخل کشور هم بتوانند خدمت رسانی کنند. البته این اتوبوسها در داخل عراق برای افرادی استفاده میشود که مشکلات خاصی دارند. حداکثر ظرفیت برای کاپوتاژ چهارصد دستگاه اتوبوس است.
ذوالفقاری ادامه داد: به دلیل مشکلاتی که برای خود مردم که با وسیله شخصی خود به عراق میروند ایجاد می شود، تصمیم گرفته شد که در این ایام یعنی از دیروز تا پایان مهرماه کاپوتاژ خودروهای شخصی به داخل عراق صورت نگیرد. قیمت بنزین، نبود زیرساخت مثل جادهها و نبود پارکینگ در کشور عراق موجب شد که ما با کشور عراق به این تصمیم برسیم.