نقشه جانمایی موکب‌های دانشجویی
از جمعیت 15 تا 20 میلیونی که خودشان را در طول 10روز برپایی مراسم پیاده‌روی اربعین به کربلا می‌رسانند، نزدیک به دومیلیون نفرشان ایرانی هستند؛ ایرانیانی که در بین آنها از کارگر گرفته تا دانشجو حضور دارد. با این‌حال نمود بیرونی حضور جامعه دانشگاهی در این مراسم صرفا به شرکت در مراسم پیاده‌روی ختم نمی‌شود و شاید اصلی‌ترین آن برپایی موکب‌های دانشجویی باشد.
  • ۱۳۹۸-۰۷-۱۵ - ۱۰:۵۰
  • 00
نقشه جانمایی موکب‌های دانشجویی
موکب‌های دانشجویی از ایران تا کربلا
موکب‌های دانشجویی از ایران تا کربلا

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، کمتر از 10 روز دیگر به آغاز بزرگ‌ترین پیاده‌روی دنیا زمان باقی مانده و مردم اکثر کشورهای دنیا در حال تدارک سفر خود برای رسیدن به کربلای معلی هستند. پیاده‌روی اربعین، رسمی چندصدساله است که حدود 10 سالی می‌شود به یکی از آیین‌های جهانی تبدیل شده و نه‌تنها مسلمانان، بلکه پیروان ادیان دیگر از مسیحی گرفته تا یهودی، زرتشتی و... نیز در آن شرکت می‌کنند. حضور میلیونی مردم در این مراسم می‌طلبد تا موکب‌های متعددی در طول مسیر نجف تا کربلا و حتی شهرهای دیگر عراق برای اسکان و پذیرایی از زوار برپا شود که در طول تمامی این سال‌ها وظیفه اصلی این مهم برعهده مردم عراق بوده، اما این تنها بخشی از مساله است؛ چراکه قطعا حضور بخش اعظمی از همین جمعیت در شهرهای مرزی کشورمان باعث می‌شود برپایی موکب‌ها به خارج از شهرهای عراق نیز برسد و در طول این سال‌ها این اتفاق به‌خوبی محقق شده و ایرانی‌ها نیز در کنار مردم عراق به برپایی موکب نه‌تنها در شهرهای مرزی بلکه در مسیر نجف تا کربلا اقدام می‌کنند. در این بین دانشجویان و جامعه دانشگاهی هم مانند سایر اقشار در این حوزه ورود جدی داشته‌اند؛ موکب‌هایی که گاه محل اسکان زوار می‌شود و گاه محلی برای پذیرایی از آنها و گاه هم به ارائه خدمات‌درمانی و بهداشتی می‌پردازند. البته در این میان برگزاری برنامه‌های فرهنگی نیز در دستور کار موکب‌های دانشجویی قرار دارد و در طول ادوار گذشته نیز اقدامات خوبی در این حوزه صورت گرفته است.

از جمعیت 15 تا 20 میلیونی که خودشان را در طول 10روز برپایی مراسم پیاده‌روی اربعین به کربلا می‌رسانند، نزدیک به دومیلیون نفرشان ایرانی هستند؛ ایرانیانی که در بین آنها از کارگر گرفته تا دانشجو حضور دارد. با این‌حال نمود بیرونی حضور جامعه دانشگاهی در این مراسم صرفا به شرکت در مراسم پیاده‌روی ختم نمی‌شود و شاید اصلی‌ترین آن برپایی موکب‌های دانشجویی باشد؛ موکب‌هایی که هرچند هرکدام‌شان از سوی یکی از دانشگاه‌ها برپا شده، اما معمولا دانشجویان اداره آن را برعهده دارند. واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی نیز مانند دیگر دانشگاه‌های کشور، با برپایی موکب‌های مختلف که شاید بیشتر آنها در شهرهای مرزی ایران دایر می‌شوند، در این مهم سهم ویژه‌ای دارند و این مساله تنها مختص واحدهایی که در استان‌های مرزی مستقر هستند، نمی‌شود. قطعا تعداد موکب‌های برپا شده چه در داخل و چه در شهرهای عراق بیش از حد تصور است؛ موکب‌هایی که گاه در متراژهای 300 متری و گاه 18 متری برپا می‌شوند و تنها هدف‌شان نیز سهولت پیاده‌روی برای زوار حسینی است و در این بین هم سهم موکب‌های دانشجویی قابل‌توجه است؛ موکب‌هایی که طبیعتا نمی‌توان به همه آنها در قالب یک گزارش پرداخت. از این رو در این گزارش تلاش شده به برخی موکب‌های دانشجویی اعم از موکب‌های دانشگاه‌های دولتی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی پرداخته شود.

 

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰