سعدالله زارعی، کارشناس مسائل منطقه در گفت‌و‌گو با «فرهیختگان»:
کارشناس مسائل منطقه گفت: سه استان عسیر، جیزان و نجران از نظر نظامی عملا سقوط کرده‌اند و حتی فراتر از آن الان منطقه خمیس مشیط هم همین‌گونه است، این چه منطقه‌ای است که روزانه دو تا سه بار مورد حمله قرار می‌گیرد؟ این منطقه دیگر امنیت ندارد و وقتی امنیت نداشته باشد یعنی دیگر سقوط کرده است.
  • ۱۳۹۸-۰۷-۰۸ - ۱۵:۳۸
  • 00
سعدالله زارعی، کارشناس مسائل منطقه در گفت‌و‌گو با «فرهیختگان»:
چند استان‌ عربستان سقوط کرده است
چند استان‌ عربستان سقوط کرده است

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، محاسبه معادلات جنگی روی کاغذ با میدان نبرد متفاوت است. در روی کاغذ، تعداد جنگنده‌ها، موشک‌ها و لشکرهای پیروز جنگ را مشخص می‌کند و در میدان منازغه، این اراده‌ها هستند که با غلبه بر غول‌های آهنی در هوا و زمین، سرنوشت جنگ و گاهی تاریخ را رقم می‌زنند. می‌گویند «جنگ انسان‌ساز است» و این انسان‌سازی در فقیرترین کشور منطقه به نمایش عمومی گذاشته شده است. مردم یمن چهارسال در برابر ائتلافی منتفع از دلارهای نفتی، نه‌تنها توانسته‌اند با پهپادهای ارزان‌قیمت اقتصاد بزرگ‌ترین فروشنده نفت منطقه را به چالش بکشند بلکه اخیرا چند هزار نیروی تجاوزگر را به اسارت خود در آورده‌اند. این البته میوه محصولی است که چند ماه پیش آنان با تصرف بخش‌هایی از خاک سعودی چیده‌اند. سعدالله زارعی، کارشناس مسائل یمن در گفت‌و‌گو با «فرهیختگان» به هوشیاری‌های جنگی انصارالله یمن در مواجهه با ارتش سعودی اشاره کرده است. به گفته او یکی از هوشمندی‌هایی که انصارالله به خرج داد، تسلط بر ارتفاعات به جای کف میدان بود. متن این گفت‌و‌گو را در ادامه می‌خوانید.

در عید فطر سال جاری سرلشکر العاطفی، وزیر دفاع یمن از نیروهای نظامی این کشور در اطراف شهر نجران، مرکز استان نجران عربستان بازدید کرد، تصاویر منتشرشده از این دیدار حاکی از تسلط کامل یمن بر مواضع اطراف این شهر بود به صورتی که وزیر دفاع یمن به‌راحتی و بدون ترس از وجود تهدیدی شهر را می‌دید. چرا ارتش یمن وارد این شهر نمی‌شود؟

در شهری که موقعیتِ -به تعبیر ما- «کاسه»‌ای دارد، نیرویی که در کف قرار می‌گیرد، در معرض آسیب است. به نفع نیرو نیست که کف را بگیرد. باید اطراف و بلندی‌های موجود در آن را بگیرد. یمن، تمام بلندی‌های استان‌های جیزان و نجران را گرفته است اما در کف کاسه نرفته است، زیرا هوشمند است و می‌داند نباید در این منطقه نیرو مستقر کند، چراکه دشمن می‌تواند با تک تیرانداز و حملات هوایی به نیروهایش آسیب برساند. یمنی‌ها در استان‌های سعودی عسیر، جیزان و نجران نقاط استراتژیک را تصرف کرده‌اند، ولی بر اساس یک تدبیر نظامی وارد نقاط بیابانی و نقاط آسیب‌پذیر آن نشده‌اند.

پس سه استان عسیر، جیزان و نجران از نظر نظامی عملا سقوط کرده‌اند؟

بله، سقوط کرده‌اند و حتی فراتر از آن الان منطقه خمیس مشیط هم همین‌گونه است، این چه منطقه‌ای است که روزانه دو تا سه بار مورد حمله قرار می‌گیرد؟ این منطقه دیگر امنیت ندارد و وقتی امنیت نداشته باشد یعنی دیگر سقوط کرده است. وقتی منطقه‌ای امنیت نداشته باشد دیگر هواپیمایی نمی‌تواند در آن بنشیند، ستون نظامی‌ای نمی‌تواند از آن عبور کند و این یعنی سقوط شهر ولی الان بنابر دلایلی مطرح نمی‌شود.

آیا با پایان جنگ ممکن است یمنی‌ها در مناطقی که از عربستان سعودی تصرف کرده‌اند باقی بمانند.

یمنی‌ها دنبال توقف جنگ هستند، دنبال ماندن در خاک عربستان نیستند. اگر امروز جنگ متوقف شود فردایش یمنی‌ها برمی‌گردند به خاک خودشان و این موضوع را رسما هم اعلام کرده‌اند.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران