عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
مهرماه امسال عازم اتریش خواهم شد و می‌کوشم تا در آنجا پرچم کشور را بالا ببرم. همچنین اعتقاد دارم که یکی از وظایف من در این مسابقات دفاع از حقانیت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی است. جایی که بیش از ۲۰ سال از عمرم را آنجا سپری کرده‌ام و به من کمک کرده تا تبدیل به شخصی بشوم که هستم.
  • ۱۳۹۸-۰۶-۱۱ - ۰۳:۲۱
  • 00
عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
در مسابقات جهانی از حقانیت ورزش دانشگاه آزاد دفاع می‌کنم
در مسابقات جهانی از حقانیت ورزش دانشگاه آزاد دفاع می‌کنم

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، آرین شکیب 47 سال دارد و یکی از پیشکسوتان کاراته کشور است که سابقه سال‌ها حضور در دانشگاه آزاد اسلامی را دارد. این ملی‌پوش پیشین که این روزها خود را برای حضور در مسابقات جهانی پیشکسوتان در اتریش آماده می‌کند، در کارنامه خود سابقه قهرمانی جهان در مسابقات 2009 آلمان و نایب‌قهرمانی آسیا در بازی‌های 2007 ژاپن را دارد. او همچنین در سبک خود سرمربی تیم ملی امید کشور است و به‌عنوان مربی و داور ممتاز ملی با فدراسیون همکاری‌هایی دارد. با او به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید.


  از سال 77 در دانشگاه آزاد اسلامی هستم

باورم نمی‌شود که این را می‌گویم اما واقعا زمان مثل باد می‌گذرد. من از سال 77 تا امروز در خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارم و در این مدت در سمت‌ها و پست‌های مختلف خدمت کرده‌ام. خودم استاد رشته تربیت‌بدنی در واحد تیران نجف‌آباد هستم. از طرف دیگر دانشجوی دکتری مدیریت ورزش هستم و در این رشته فارغ‌التحصیل خواهم شد. دان هفت و کمربند مشکی کاراته را هم دارم. الان که حساب می‌کنم می‌بینم بیش از 20 سال است که در دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارم و این مدت واقعا در چشم برهم زدنی گذشته است. شاگردان و دانشجویان زیادی داشتم که یکی از با استعدادترین‌هایشان همین بهمن حسن‌زاده است که در تیم کاراته دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت دارد و بسیار هم به کاراته خدمت کرده است.

  توضیح در مورد سبک‌های کاراته

برای خوانندگان و مخاطبان «فرهیختگان» توضیحی درباره سبک‌های کاراته بدهم، چون مردم بیشتر به فوتبال علاقه دارند و شاید اطلاعات عمومی مناسبی روی کاراته نداشته باشند. کاراته به دو بخش تبدیل می‌شود؛ سبک‌های «کنترل‌پذیر» و «کنترل‌ناپذیر» که ما با سبک‌های «کنترل‌ناپذیر» کاری نداریم. سبک‌های کنترل‌پذیر از سال2020 به المپیک توکیو اضافه می‌شوند و من مطمئن هستم که ایران بخت خوبی برای کسب مدال خواهد داشت. منظور از کنترل‌پذیری این است که شما باید ضرباتی که به حریف می‌زنید را کنترل کنید. مثلا زیر کمربند حق ندارید ضربه بزنید یا ضربه به سر ممنوع است مگر در شرایط خاصی.  در کاراته چهار سبک خاص کنترل‌پذیر داریم. شیتوریو، شوتوکان، وادوریو و گودوریو. سبکی که من در آن فعالیت می‌کنم «شیتوریو شوکوکای یونیون» است که من در این سبک در سال 96 به‌عنوان مربی برتر کشور انتخاب شدم و در همین سبک هم سرمربی تیم المپیک هستم.

  قهرمان پیشکسوتان شدم

امسال مسابقات پیشکسوتان در باشگاه پیام برگزار شد و من توانستم یکی از برگزیدگان این مسابقات برای مسابقات جهانی اتریش باشم. در جدول ما حدود 30 نفر از کل کشور شرکت کرده بودند که در چند مرحله با هم رقابت کردیم و درنهایت به مقام اول دست پیدا کردم. مهرماه امسال عازم اتریش خواهم شد و می‌کوشم تا در آنجا پرچم کشور را بالا ببرم. همچنین اعتقاد دارم که یکی از وظایف من در این مسابقات دفاع از حقانیت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی است. جایی که بیش از 20 سال از عمرم را آنجا سپری کرده‌ام و به من کمک کرده تا تبدیل به شخصی بشوم که هستم.

  کاراته نگین دانشگاه آزاد اسلامی است

تیم کاراته دانشگاه آزاد اسلامی نیازی به تعاریف من ندارد. آقای صافی و حسن‌زاده بی‌اندازه زحمت می‌کشند و موفق هستند. دانشگاه آزاد اسلامی در کاراته همیشه روی سکو قرار دارد و واقعا باید از این رشته به‌عنوان نگین ورزشی دانشگاه نام برد.  سال قبل هم حق آنها قهرمانی بود اما در روز آخر حق تیم خورده شد و نایب‌قهرمان شدند. امیدوارم امسال دیگر اشتباهات داوری گریبانگیر آنها نشود.

 

* نویسنده: هومن جعفری روزنامه‌نگار

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران