اقدام جالب دانشجویان دانشگاه امیرکبیر برای حجاج ایرانی
سال‌هاست مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران حج و پیام‌هایشان به حجاج نسبت به امور سیاسی و مساله وحدت و برائت تاکید ویژه‌ای داشته‌اند. پیش از این هم حضرت امام سعی در تبیین این موضوع داشتند و با استفاده از واژه مراسم عبادی- سیاسی این مساله را گوشزد می‌کردند و به‌خصوص در پیام‌شان به مناسبت حج خونین نسبت به سیاست‌زدایی از حج هشدار می‌دادند.
  • ۱۳۹۸-۰۵-۲۱ - ۰۸:۱۰
  • 00
اقدام جالب دانشجویان دانشگاه امیرکبیر برای حجاج ایرانی
حج؛ عبادت یا سیاست؟
حج؛ عبادت یا سیاست؟
به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، همه می‌دانیم مساله وحدت و برائت از اصول مهم اسلام و خصوصا تشیع است و یکی از نمود‌های آن قطعا باید در مراسم عبادی سیاسی حج باشد. به‌گونه‌ای که در دوران پیامبر(ص) با نزول سوره توبه بحث برائت از مشرکان به صورت جدی مطرح شد و این سوره توسط حضرت علی(ع) به مشرکین ابلاغ شد.

 سال‌هاست مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران حج و پیام‌هایشان به حجاج نسبت به امور سیاسی و مساله وحدت و برائت تاکید ویژه‌ای داشته‌اند. پیش از این هم حضرت امام سعی در تبیین این موضوع داشتند و با استفاده از واژه مراسم عبادی- سیاسی این مساله را گوشزد می‌کردند و به‌خصوص در پیام‌شان به مناسبت حج خونین نسبت به سیاست‌زدایی از حج هشدار می‌دادند. علی‌رغم تاکیدات بسیار امامین انقلاب و اهمیت این موضوع به‌خصوص بعد از فاجعه غمبار حج خونین سال 66 بحث برائت به دلیل مساله امنیت حجاج ما و سیاست‌های خصمانه سعودی فقط به روز عرفه محدود شد و بعد از فاجعه منا و رفتار‌های مستکبرانه رژیم سعودی و عقب‌نشینی‌های مستمر دستگاه‌های دست‌اندرکار در امر حج خیلی از برنامه‌های عبادی ما نیز تعطیل یا محدود شد، به‌گونه‌ای که دیگر حتی مراسم دعای کمیل نیز در حرمین شریفین برگزار نمی‌شود و زیارت قبرستان بقیع نیز با محدودیت‌ها و سختگیری‌های عجیب و غریب از سمت سعودی مواجه شده است.

با توجه به این شرایط و وظایفی که حضرت امام و مقام معظم رهبری روی شانه جنبش دانشجویی در رابطه با موضوعات جهان اسلام گذاشته‌اند و همچنین تجربه موفقی که در رابطه با کمپین #سعودی_نمی‌خریم داشتیم، سعی کردیم از ظرفیت حجاج اعزامی به سرزمین‌های وحی استفاده کرده و با حضور در فرودگاه امام و گفت‌وگوی چهره به چهره با حجاج، انجام مصاحبه و استفاده از المان‌های رسانه‌ای به مطرح شدن این موضوع در کشور و تبیین این مساله برای حجاج و همراهان آنها با تکیه بر چند مصداق بپردازیم، مانند موضوع آزادی شیخ زکزاکی که وضعیت ایشان بسیار اسفناک است، وضعیت یمن و بحث معامله قرن و به حرکت درآمدن حجاج برای تبیین مساله وحدت و برائت برای حجاج سایر کشور‌ها، البته ملاحظات امنیتی و حفظ جان حجاج عزیز را مدنظر داشتیم.

مساله ما مطرح شدن موضوع وحدت‌، برائت در کشور و بین حجاج بود. همچنین با همکاری دستگاه‌های مسئول سعی در راه‌اندازی راهپیمایی وحدت و برائت در شهر‌های ایران همزمان با روز عرفه داریم که اگر حجاج ما به دلایل ملاحظات امنیتی نتوانند این کار را انجام دهند اما در داخل ایران این فضا فراهم است. هدف غایی نیز گفتمان‌ این موضوع بین تمامی حجاج و تغییر روند فعلی برگزاری است که البته نیاز به کار پیوسته چند ساله و به میدان آمدن دانشگاه‌های دیگر و پیشران‌های جامعه دارد.

 این کمپین را بسیج دانشگاه امیرکبیر شروع کرد اما به هیچ‌وجه منحصر به این تشکل نیست و امیدواریم همه دانشجویان و تشکل‌های دغدغه‌مند و معتقد به آرمان‌های انقلاب اسلامی برای پیوستن به کمپین فراگیر شدن این مساله به میدان بیایند.

 

* نویسنده : محسن اسفندیاری عضو بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰