هفتمین جشنواره بین‌المللی «فیلم شهر» با معرفی برگزیدگان و نیز برگزاری آیین بزرگداشت علی نصیریان، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون به کار خود پایان داد.

  • ۱۳۹۸-۰۵-۰۲ - ۱۶:۳۳
  • 00

جشنواره‌ای برای به دست آوردن دل هومن سیدی

جشنواره‌ای برای به دست آوردن دل هومن سیدی

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، هفتمین جشنواره بین‌المللی «فیلم شهر» با معرفی برگزیدگان و نیز برگزاری آیین بزرگداشت علی نصیریان، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون به کار خود پایان داد.  مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره فیلم شهر عصر دوشنبه ۳۱ تیرماه در حالی با اجرای محمدرضا شهیدی‌فر در تالار وحدت برگزار شد که با استقبال اندک مخاطبان و هنرمندان از این رویداد همراه بود. 

در ابتدای این مراسم، هاشم میرزاخانی، دبیر این رویداد هنری برای صحبت کردن روی صحنه آمد و پس از او محسن هاشمی‌رفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران صحبت کرد. هاشمی گفت: «همان‌طور که می‌دانید، اصولا جشنواره‌های هنری به دو شکل برگزار می‌شود؛ برخی جشنواره‌ها مستقل از حاکمیت هستند و برخی حمایت بخش‌هایی از حاکمیت را دارند. جشنواره‌های مستقل کارشان به‌صورت مستقل انجام می‌شود و نگاهی به سینمای مستقل دارند، اما اگر فرض کنیم جشنواره‌ای مانند جشنواره شهر به صورت برنامه‌ریزی‌شده بخشی از حمایت حاکمیت شهری را دارد و بخشی از حاکمیت شهری نسبت به آن حساس بوده و آن را رهبری کرده، باید وظایف مدیریت شهری را هم در نظر بگیرد تا بتواند اهداف مدیریت شهری را به نمایش بگذارد. البته این به این معنی نیست که این‌گونه جشنواره‌ها به‌عنوان ابزار تبلیغاتی برای مدیران شهری بشوند و دلیلی ندارد مدام سفیدنمایی کنیم، اما سیاه‌نمایی هم درست نیست.»

در بخش تقدیر از علی نصیریان، او پشت تریبون قرار گرفت و اظهار کرد: «از شهرداری تهران و بخش فرهنگی- هنری این سازمان و کسانی که این مراسم را برگزار کردند تشکر می‌کنم. این کار خوبی است که از کسانی که سال‌ها در این صحنه‌ها بازی کرده‌اند، قدردانی کنیم.»

وی در ادامه با بیان اینکه هر شهری باید مقداری جنبه نمایشی داشته باشد، اظهار کرد: «نسل‌های بعد از ما و نسل جوان بسیار خوب کار می‌کنند؛ برای مثال سال گذشته با کارگردان فیلم اولی کار کردم که بسیار خلاقیت داشت، برخلاف آنچه که آقای هاشمی گفت، کار هنر پروپاگاندا نیست و نمی‌تواند باشد. اصلا هنر ابزار پروپاگاندا نیست. هنر استوار است بر خلاقیت انسانی و خلاقیت انسانی یک چیز خودجوش و خدایی است، چراکه خدا این خلاقیت‌ها را در نهاد انسان گذاشته است.»

نصیریان عنوان کرد: «همه جای دنیا شهرداری‌ها به هنر کمک می‌کنند، اما دخالتی در کار آنها ندارند. خلاقیت جای خودش را دارد، ولی حمایت مقوله دیگری است و نمی‌شود با این بهانه‌ها از هنر حمایت نکرد. وقتی وارد حیطه هنر می‌شویم، باید بگذاریم خلاقیت‌ها کار خود را انجام دهد، با وجود این، اگر ما مقداری بازتر نگاه کنیم، می‌توانیم به جوان‌ها میدان دهیم، چراکه هنر به صورت غیرمستقیم معرف کشور است؛ برای مثال سینمای ایران در دنیا مطرح است و این نشان می‌دهد ما نه‌تنها در گذشته بلکه امروز هم صاحب خلاقیت و هنر هستیم. من نه به جناح کار دارم نه چیزی، اما در این چند وقت سالن‌های خوبی برای عرصه هنر ساخته شده و از این جهت کار شهرداری جای قدردانی دارد.» 

در ادامه این مراسم آیین نکوداشت زنده‌یاد جمشید مشایخی که پیش‌تر اعلام شده بود در بخش افتتاحیه برگزار می‌شود، اما در کنداکتور آن مراسم جایی نیافت، برگزار شد.  در این بخش هومن سیدی و علی نصیریان روی صحنه آمدند و از خانواده مشایخی قدردانی کردند. در این بخش تنها سام مشایخی فرزند جمشید مشایخی حضور داشت. 

دیگر بزرگداشت این مراسم به مسعود رایگان و رویا تیموریان اختصاص داشت. در این بخش منوچهر شاهسواری، میترا حجار و پیروز حناچی شهردار تهران روی صحنه آمدند و با اهدای یادبودی از مسعود رایگان و رویا تیموریان قدردانی کردند.  رویا تیموریان در این بخش گفت: «من به اندازه 40سال حرف دارم، ولی فکر می‌کنم نمی‌شود آنها را با میکروفن گفت. امشب برای من باعث افتخار است. امشب شب بزرگی بود، چراکه نامم در کنار استاد نصیریان قرار گرفت‌. چون شهردار حضور دارد باید بگویم ما در یک شهر بزرگ و با مشکلات پیچیده زندگی می‌کنیم. به‌عنوان یک شهروند دوست دارم یک کنترل و بازنگری درباره برخی هموطنان‌مان که در کنار خیابان هستند، بشود.»  رایگان هم در این بخش گفت: «مفتخرم این تقدیر در حضور انسانی برگزار می‌شود که ما دانش‌آموخته مدرسه‌ای هستیم که او مدیرش است.از شورای شهر تهران، جشنواره فیلم شهر و... تشکر می‌کنم.» 

در ادامه مراسم، حناچی، شهردار تهران عنوان کرد: «بزرگداشت کسانی که در فضای هنری زحمت می‌کشند حداقل کاری است که می‌شود انجام داد. خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد. در این جشنواره‌ها موضوعاتی که به‌طور طبیعی دیده نمی‌شوند و به چشم ریزبین هنرمندان می‌آید، دیده می‌شوند. تشویق هنرمندان به تولید آثار در همه حوزه‌ها می‌انجامد. اگر این جشنواره‌ها نباشند، ‌انگیزه هنرمندان در بخش‌های مختلف کم می‌شود.» 

وی افزود: «یکی دیگر از تاثیرات این جشنواره تشویق ذوق زیبایی‌شناسی مردم است؛ اینکه بتوانیم آستانه زیبایی‌شناسی مردم را بالا ببریم، شاید یکی از وظایف ماست. توجه به ارزش‌ها و زیبایی‌های جامعه و قبح زشتی‌ها موضوعی است که به وسیله سینما می‌توان منتقل کرد. هیچ‌وقت از یاد نمی‌برم که قبح دروغ را در فیلم «درباره الی...» به خوبی دیدم.  در این مراسم برگزیدگان بخش‌های پویانمایی، مستند، سینمای کوتاه و فیلم‌های ویدئویی جوایزشان را دریافت کردند و جوایز فیلم‌های بلند سینمایی اهدا شد؛ تندیس بهترین فیلمنامه به هومن سیدی برای «مغزهای کوچک زنگ‌زده» و تندیس بهترین بازیگر نقش زن به ژاله صامتی برای بازی در فیلم «در وجه حامل» رسید. تندیس بهترین بازیگر مرد به نوید محمدزاده برای بازی در «مغزهای کوچک زنگ‌زده» تعلق گرفت. دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی و هنری به فرید ناصر فصیحی برای «چهارراه استانبول» اهدا شد. تندیس بهترین دستاورد فنی و هنری به پیمان شادمان‌فر برای فیلمبرداری «مغزهای کوچک زنگ‌زده» تعلق گرفت. تندیس بهترین کارگردانی به هومن سیدی برای «مغزهای کوچک زنگ‌زده» اهدا شد. تندیس بهترین فیلم به سعید سعدی برای تهیه‌کنندگی «مغزهای کوچک زنگ‌زده» اهدا شد و تندیس بهترین اثر با محوریت تهران‌شناسی به مصطفی کیایی برای «چهارراه استانبول» رسید.  پایان بخش این مراسم نیز اجرای زنده احسان خواجه امیری بود.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران