حرف آزاد استاد
قطعا یکی از مسائلی که بعد از راه‌اندازی خط تولید محصولات دانش‌بنیان مطرح می‌شود، بحث اشتغالزایی است؛ اما از آنجاکه ما هنوز در مرحله اولیه حمایت هستیم نمی‌توانیم درباره میزان شغل‌هایی که از این طریق در استان البرز ایجاد می‌شود، صحبت کنیم.
  • ۱۳۹۸-۰۳-۲۱ - ۱۸:۳۷
  • 00
حرف آزاد استاد
تولید انبوه طرح‌های دانش‌بنیان؛ راهکاری برای افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای
تولید انبوه طرح‌های دانش‌بنیان؛ راهکاری برای افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای
به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، از سال گذشته 10 طرح دانش‌بنیان در اختیار داشتیم که از میان چندین ایده‌ای که به دست‌مان رسیده بود، انتخاب و به طرح تبدیل شده بودند و از همان زمان تا الان منتظر بودیم که بتوانیم به‌تدریج این طرح‌ها را وارد چرخه تولید کنیم و بعد از بازدید چند روز پیش دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی از واحد البرز و برخی از این طرح‌ها، قول حمایت برای تولید انبوه این محصولات را گرفتیم.

قطعا بخشی از طرح‌هایی که قرار است در آینده به تولید انبوه برسند، از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان استان البرز ارائه شده است و این شرکت‌ها با برخی اعضای هیات‌علمی ما در ارتباط هستند و همکاری می‌کنند. همین همکاری باعث شده آنها محصولات صنعتی و تولیدات خود را به دانشگاه بیاورند و از آنجاکه ما سیاست تبدیل علم به ثروت را در پیش گرفته‌ایم، در نظر داریم از طریق تولید این محصولات بتوانیم بخشی از مشکلات دانشگاه را حل کنیم و به تبع اعضای هیات‌علمی و دانشجویان ما نیز در این زمینه همکاری دارند.

نکته قابل‌ذکر اینکه پیش‌تر نیز برخی مسئولان استانی البرز از بعضی از این طرح‌ها بازدید داشتند و امروز دیگر مساله تبدیل ایده به طرح و همچنین ثبت قراردادها برای تولید این طرح‌ها تمام شده است. در کنار آن بعضی از اعضای هیات‌علمی ما خودشان شرکت دانش‌بنیان راه‌اندازی کرده‌اند و فعالیت تحقیقاتی‌شان را از این طریق دنبال می‌کنند. به‌عبارت دیگر، وقتی از شرکت‌های دانش‌بنیان استان صحبت می‌کنیم، منظور این نیست که شرکت‌هایی را داریم که 50 نفر یا بیشتر در آن مشغول به فعالیت هستند، بلکه دو یا سه نفر که عموما عضو هیات‌علمی هم در میان آنهاست، شرکتی را به ثبت رسانده و مجموعه فعالیت‌های علمی‌شان را دنبال می‌کنند.

به‌طور مثال یکی از اعضای هیات‌علمی ما تلاش کرده و توانسته کیت استخراج DNA را تولید کند؛ قطعا زمانی که این کیت به تولید انبوه برسد، می‌تواند کشور را از وابستگی به این محصول خارج کند؛ با این حال لازمه تحقق این مساله آن است که بتوانیم بازار فروش مناسبی برای این محصول ایجاد کنیم و از آنجاکه بازار فروش کشور در اختیار ما نیست، همان‌طور که رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز قول مساعدت داده، قرار است به واحدهای دانشگاه ابلاغ شود تا از کیت تولیدی خودمان که در مدل آموزشی و بیمارستانی است، استفاده کنند تا به‌تدریج این محصول به بازار کشور راه پیدا کند.

قطعا یکی از مسائلی که بعد از راه‌اندازی خط تولید محصولات دانش‌بنیان مطرح می‌شود، بحث اشتغالزایی است؛ اما از آنجاکه ما هنوز در مرحله اولیه حمایت هستیم نمی‌توانیم درباره میزان شغل‌هایی که از این طریق در استان البرز ایجاد می‌شود، صحبت کنیم. البته نباید فراموش کرد برای تولید انبوه هرکدام از این 10 طرح نیازمند فضا، امکانات و حضور نیروی انسانی هستیم و تمام تلاش‌مان این است که جذب حداکثری افراد را در این زمینه داشته باشیم.

یکی از نکات مهم در حوزه تولید محصولات دانش‌بنیان این است که نه‌تنها واحد ما بلکه تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سیاست‌شان این است که بتوانند از طریق تولید این قبیل محصولات، بخشی از بودجه مورد نیازشان را تامین کنند تا در مقابل دانشجویان بتوانند با پرداخت شهریه کمتر به تحصیل‌شان در واحدها ادامه دهند؛ چراکه حتما طرح‌های دانش‌بنیان می‌تواند منبع درآمدی خوبی برای واحدها به‌شمار رفته و علاوه‌بر آن به ایجاد اشتغالزایی برای دانشجویان و اعضای هیات‌علمی بینجامد.

 

* نویسنده : محمدحسن برهانی‌فر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰