حرف آزاد دانشجو
با همکاری و مساعدت پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایران‌داک) و مکاتبه صورت‌گرفته از سوی واحد، مجوز ثبت موارد فوق از سوی آن پژوهشگاه به این واحد صادر شد و اینجانب به‌عنوان سرپرست حوزه پژوهش و فناوری واحد ارسنجان، اقدام به ثبت تمامی پیشنهادها و پایان‌نامه‌های دفاع‌شده که در سامانه ایران‌داک ثبت شده بود، کردم.
  • ۱۳۹۸-۰۳-۲۱ - ۱۵:۳۴
  • 00
حرف آزاد دانشجو
چرایی صدرنشینی واحد ارسنجان در تعداد پایان‌نامه‌ها
چرایی صدرنشینی واحد ارسنجان در تعداد پایان‌نامه‌ها
به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، در راستای حفظ و صیانت و رعایت اصل امانتداری و جلوگیری از بروز هرگونه سرقت علمی و ادبی در امر پایان‌نامه‌های مقطع کارشناسی‌ارشد و رساله‌های دکتری، این واحد دانشگاهی از اواخر سال 1397 درصدد ثبت تمامی پروپوزال‌های تصویب‌شده در شورای پژوهش و فناوری واحد و پایان‌نامه‌های دفاع‌شده در تمامی رشته‌های مقطع تحصیلات تکمیلی برآمد. با همکاری و مساعدت پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایران‌داک) و مکاتبه صورت‌گرفته از سوی واحد، مجوز ثبت موارد فوق از سوی آن پژوهشگاه به این واحد صادر شد و اینجانب به‌عنوان سرپرست حوزه پژوهش و فناوری واحد ارسنجان، اقدام به ثبت تمامی پیشنهادها و پایان‌نامه‌های دفاع‌شده که در سامانه ایران‌داک ثبت شده بود، کردم.

حوزه پژوهش و فناوری طبق روال قانونی به‌منظور جلوگیری از هرگونه نسخه‌برداری از عناوین، تمامی دانشجویان واحد در مقطع تحصیلات تکمیلی را وادار به استعلام عنوان پیشنهادی از سامانه ایران‌داک کرد و پیشنهاد‌های دانشجویان تنها درصورتی از سوی حوزه پژوهش و فناوری واحد مورد قبول واقع می‌شود که استعلام ایران‌داک به پیشنهاد ضمیمه‌شده باشد؛ در غیر این صورت پیشنهاد به دانشجو عودت داده می‌شود. پس از دفاع دانشجو هنگام مراجعه جهت تسویه‌حساب از او خواسته می‌شود مجددا به سامانه ایران‌داک مراجعه کرده و نسبت به بارگذاری فایل پایان‌نامه خود تحت دو فرمت doc و pdf اقدام و چک‌پرینت حاصل از موفقیت بارگذاری را مجددا به حوزه پژوهش تحویل دهد.

نتیجه این برنامه از بدو ورود اینجانب به حوزه پژوهش در تاریخ 1/8/1396 تاکنون ثبت و تایید 1830 عنوان پیشنهاد و پایان‌نامه است که 1162 عنوان مربوط به رشته‌های علوم‌انسانی، 182 عنوان مربوط به رشته‌های علوم پایه، 298 عنوان مربوط به رشته‌های کشاورزی و منابع طبیعی و 188 عنوان مربوط به رشته‌های فنی و مهندسی واحد است. برنامه آتی حوزه پژوهش طبق مجوز وزارت علوم، عملیاتی‌کردن سامانه «همانندجو» جهت جلوگیری از سرقت علمی اصل پایان‌نامه‌های دانشجویی و پایان دادن به امر پایان‌نامه‌نویسی توسط افرادی غیر از دانشجو است که نتیجه این مهم افزایش کیفی محتوای پایان‌نامه‌ها و اعتبار استادان محترم راهنما و مشاور است. ضمن اینکه با راه‌اندازی سامانه «پژوهشیار» از ابتدای اردیبهشت 98 در واحدهای دانشگاهی نیز روند کاغذی‌بودن پیشنهادها و کندی عمل تصویب آن در شوراهای آموزشی و پژوهشی واحدهای دانشگاهی به سمت الکترونیکی پیش خواهد رفت که این امر نیز به غنای پیشنهاد‌ها و در نتیجه پایان‌نامه‌های آتی کمک شایانی خواهد کرد.

 

* نویسنده : سعید محتشم‌نیا سرپرست حوزه پژوهش و فناوری واحد ارسنجان

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰