به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، پس از وقوع سیل در برخی شهرها، دانشگاه آزاد اسلامی بلافاصله پس از دستور مقام معظم رهبری و پیام رئیس هیاتموسس و هیات امنای این دانشگاه ستاد مدیریت مقابله با بحران سیل را در سازمان مرکزی تشکیل داد و هماهنگیهای لازم جهت کمک به هموطنان سیلزده صورت گرفت. یکی از واحدهای این دانشگاه که در سیل اخیر اقدامات مهمی برای سیلزدگان انجام داد، واحد شوشتر بود. قرارگاه جهادی مناطق سیلزده شعیبیه شوشتر در همین راستا اقدامات زیادی انجام داده است. این قرارگاه در ابتدا هماهنگی تعیین نیروها و تفکیک وظایف را انجام داد و سپس با حضور در منطقه با هماهنگی فرمانداری شهرستان شوشتر و بخشداری شعیبیه جهت در اختیار قرار دادن مکان و محل قرارگاه به افراد سیلزده وارد عمل شد. اقدام درخصوص نیازسنجی و اقلام موردنیاز سیلزدگان با هماهنگی مسئولان محلی و حضور در روستاهای سیلزده توسط افراد عادی قرارگاه جهادی دانشگاه یکی دیگر از این اقدامات بود. همچنین مکان قرارگاه به وسایل موردنیاز تجهیز شد و بنرهای اطلاعرسانی نصب و شیفتبندی افراد قرارگاه جهت حضور شبانهروزی در مناطق انجام شد.
دریافت دستورالعمل کاورها و هماهنگی با روابط استان در جهت در اختیار گرفتن اقدامات موردنیاز سیلزدگان، ارسال نیازسنجیهای منطقه شعیبیه استان خوزستان و هماهنگی با اساتید علوم آب جهت حضور در مناطق سیلزده و بازدید از تحلیلبندها و ارائه راهکار به مسئولان مربوطه از دیگر اقدامات این قرارگاه بود. راهاندازی و آماده کردن قرارگاه جهادی دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان در منطقه شعیبیه شوشتر، بازدید میدانی و حضور تیم دامپزشکی در منطقه جهت برآورد نهایی از دیگر اقدامات است.
یکی از مهمترین اقدامات این قرارگاه آبرسانی به مناطق سیلزده بود؛ آب اکثر روستاها وصل شده، به جز چند روستا که هماکنون با تلاش نیروهای آب و فاضلاب روستایی به وسیله هفت تانکر به آنها آبرسانی میشود. همچنین برق 8 تا 9 روستا وصل شد. شاید بتوان اقدامات پزشکی را هم در چند سطر کوتاه خلاصه کرد؛ تیم مشاوره و روانشناسی عازم گوریه و مدارس گوریه شدند و تعدادی دانشآموز و خانواده مورد مصاحبه و راهنمایی قرار گرفتند. همچنین تیم مددکاری، مشاوره و جامعهشناسی به روستای دهول برای حل مسائل و مشکلات دانشآموزان اعزام شد.
علاوه بر این، تیم دانشکده دامپزشکی این دانشگاه به منطقه اعزام شده و دامهای عفونی شهرک دانیال و بیماریهای عفونی و تنفسی دامها درمان شدند. سرمتراپی با در اختیار قرار دادن داروهای آنتیبیوتیک و سرمتراپی، حضور تیم دامپزشکی متشکل از ۱۰ نفر از دانشجویان دامپزشکی و دو نفر دکتری دامپزشکی دامهای بزرگ در تعدادی از روستاها از جمله شعیب نبی و مسیر روستای سریه و معاینه حدود ۵۳ راس دام و تعداد 20 راس دام مریض (بیماریهای انگلی و ویروسی) از دیگر اقدامات بود. در ضمن بهدلیل وضعیت بسیار بد بهداشتی احتمال سرایت بیماریهای دام و انسان وجود دارد که باید توسط مراکز بهداشتی بررسی شود.
گروه جهادی از شهر گوریه؛ کمپ اسکان سیلزدگان روستاهای شعیب نبی و دیگر روستاهای اطراف آن بازدید میدانی به عمل آورد و با مشاهده و مصاحبه با مردم محلی آن روستاها به این نتیجه رسیدند که به واسطه سیل و تخریب زیاد آن، مناسبات اجتماعی و فردی آنها تغییر کرده و نیاز به توانبخشی اجتماعی و اقدامات فوری جهت پیشگیری از گسترش آسیبها ضروری است.