
سرهنگی به برنامه رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب از کتاب «در کمین گل سرخ» اشاره کرد و درباره این کتاب گفت: «این اثر عنوان زیبایی دارد که ماجرا را در یک بستر تاریخی روایت میکند. ضمن اینکه ما در این کتاب با شخصیت شهید صیاد شیرازی آشنا میشویم، در جریان حوادث نیز قرار میگیریم؛ یکی از ویژگیهای مثبت این اثر، روایت داستانی آن است.»
کتاب جدید مرتضی سرهنگی در راه نمایشگاه کتاب

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، نشست خبری تشریح برنامههای سوره مهر در سیودومین دوره نمایشگاه کتاب تهران، صبح امروز 26 فروردینماه با حضور عبدالحمید قرهداغی مدیرعامل انتشارات سوره مهر، مرتضی سرهنگی مدیر دفتر هنر و ادبیات پایداری حوزه هنری، امین نادری مدیر سوره مهر الکترونیک در دفتر این انتشارات برگزار شد.
قرهداغی در ابتدای این نشست گفت: «سوره مهر معرف و مروج فرهنگ دفاعمقدس و اندیشه و هنر انقلاب اسلامی است. از افتخارات ما در سال گذشته این بود که برای هفتمینبار ناشر برگزیده در بخش عمومی انتخاب شد. سوره مهر در سال گذشته با وجود نکات مثبت، سال سختی را گذراند. سوره مهر توانست با وجود مشکلاتی که در حوزه کاغذ وجود داشت، هم در حوزه تولید و هم در بخش فروش توفیق داشته باشد؛ بهطوری که در حوزه فروش با 15درصد افزایش مواجه بودیم. در نمایشگاه کتاب امسال نیز حدود 170 اثر چاپ اول خواهیم داشت که برای اولینبار در نمایشگاه کتاب عرضه میشود. در سال گذشته برخی از آثار بیش از 20 بار تجدیدچاپ شد که درمجموع ما 530 دوره چاپ داشتیم. همچنین حدود یکمیلیون جلد کتاب توسط سوره مهر منتشر شده که میانگین آن 200 صفحه بود. از سوی دیگر حدود 200 میلیون صفحه در سال گذشته منتشر و عرضه شد. از سال گذشته تاکنون 200 عنوان در حوزه ادبیات انقلاب و مقاومت، پنج عنوان در حوزه موسیقی، 50 عنوان در حوزه کودک و نوجوان و 22 عنوان در حوزه طنز منتشر کردیم.»
قرهداغی با اشاره به تقریظهای رهبر معظم انقلاب بر کتابهای این انتشارات گفت: «انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «فرنگیس» نیز از دیگر رویدادهای مهمی بود که سبب شد تا موضوع مرزنشینان و منطقه کردستان بار دیگر مورد توجه قرار گیرد. این اثر با اینکه چند سال از چاپ آن میگذشت، بعد از تقریظ مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.»
وی با اشاره به رونمایی از تقریظ رهبری بر کتاب «در کمین گل سرخ» گفت: «انتشار این اثر در دهه 80 صورت گرفت و جوایز متعددی را دریافت کرد. از جمله ویژگیهای این کتاب روایت داستانی اثر است. تقریظ رهبر انقلاب نیز مربوط به دهه 80 است. توجهدادن مخاطبان به سمت کتاب و کتابخوانی از جمله اهداف این تقریظهاست.»
مدیرعامل انتشارات سوره مهر با بیان اینکه راهاندازی نهضت ترجمه برای آثار در حوزه ادبیات انقلاب و مقاومت از جمله تاکیدات رهبر انقلاب است، اضافه کرد: «سوره مهر در سالهای گذشته تلاش کرد تا تعداد این آثار را افزایش دهد. تاکنون 120 اثر به زبانهای مختلف از جمله عربی، اردو، انگلیسی و... ترجمه شده است. امسال هم بر این تعداد افزودیم که در نمایشگاه در غرفهای مستقل عرضه خواهد شد. همچنین در این سالها کتابهای شاخصی داشتیم که گاه مورد فراموشی قرار گرفت. امسال با نیازسنجی، ویراستاری و صفحهبندی جدید و متناسب با نیاز و سلیقه روز، این دسته از آثار عرضه خواهد شد. از جمله این آثار میتوان به کتابهای اکبر ایرانیقمی و تعدادی از آثار مزین به تقریظ رهبر انقلاب اشاره کرد که درمجموعه دستخط عرضه میشود.»
وی درباره تازهترین آثار سوره مهر در نمایشگاه کتاب سال جاری عنوان کرد: «کتاب «سیاهچال مستر» که شامل خاطرات سیدجلال اشرفی از اسارت در افغانستان است و توسط سیدهمریم بازرگانی، تدوین شده از تازهترین آثار ما در نمایشگاه کتاب خواهد بود. همچنین کتاب «گم شده در دره سبز» که خاطرات یکی از اسرای دفاعمقدس است و توسط یکی از بانوان نویسنده تدوین شده است. کتاب «زنآقا» اثر زهرا کاردانی که خاطرات سفر یک ماه تبلیغی به مناطق جنوب ایران است برای نهمین نوبت چاپ و برای اولینبار در نمایشگاه کتاب عرضه میشود. پس از فروش ۱۰۰ هزار جلد از کتاب خاطرات سفیر، این اثر نیز بهصورت ویژه در نمایشگاه کتاب عرضه خواهد شد. همچنین چاپ هفتم و هشتم کتابهای طنز مهرداد صدقی و بهطور ویژه کتاب «آبنبات دارچینی» در نمایشگاه عرضه میشود.» وی همچنین با اشاره به چاپ دهم کتاب «اکنون» فاضل نظری و ارائه آن در نمایشگاه کتاب نیز گفت: «برخی میگویند چرا این کتاب را نخست با شمارگان ۱۰ هزار نسخه چاپ نکردید. باید بگویم که کار نشر یک اتفاق حرفهای است و ما نیز برمبنای قاعده بازار و برمبنای ابعاد مختلف فروش کتاب با شمارگان ۲۵۰۰ نسخه که شمارگان تثبیت شده ماست به تولید محصول پرداختهایم. طبیعی است که باید برای انتشار هر اثر شرایط بازار را سنجید.»
در ادامه این نشست، مرتضی سرهنگی با اشاره به اهمیت حضور زنان در حوزه ادبیات پایداری گفت: «امسال با نویسندگان جدیدی در این حوزه آشنا میشوید و این حاصل فعالیتهای حوزه هنری در سالهای گذشته است که هدف آن، باز کردن راه برای کسانی است که میخواهند در این حوزه بنویسند. جنگ ما یک جنگ مردمی بود و ادبیات جنگ همدمی جز انسان ندارد؛ از این جهت نویسندگان این آثار نیز راه خودشان را پیدا خواهند کرد. نگارش در این حوزه در تمامی کشورها از اهمیت خاصی برخوردار است؛ بهعنوان مثال آلمان در سال 1947، گروهی 47 نفره را برای جمعکردن خاطرات جنگ تشکیل داد که از این میان، سه نفر برنده جایزه نوبل شدند.»
سرهنگی با بیان اینکه ادبیات پایداری ذاتش مردمی است، به همین دلیل نویسندهاش را پیدا خواهد کرد، گفت:« برخی میگویند که چرا نگارش و فعالیت در این زمینه از سوی حوزه هنری جدی گرفته میشود؟ پاسخ این است که حفظ این ادبیات مانند حفظ حدود و ثغور این کشور است. این میان حضور زنان اهمیت بسیاری دارد، زیرا برخی از صحنههای جنگ را آنها بهتر درک میکنند. با توجه به همین موضوع، صداهای جدیدی از خاطرات زنان در این حوزه را امسال شاهد خواهیم بود.» وی با بیان اینکه روایت شاهد عینی از حوادث و خاطرات اهمیت بسیاری دارد، اضافه کرد: «خاطرات، درهای جنگ را به روی نسلها باز میکند. اساسا ادبیات جنگ بهخاطر انسانها بهوجود میآید. همه کشورهایی که در آن زمان به کمک عراق آمدند، با همه تجهیزات به صدام کمک کردند؛ بهطوری که تنها در روز اول جنگ 192 هواپیما از طرف عراق به ایران آمد؛ بههمیندلیل همه میخواهند بدانند چه اتفاقی برای انسانها در آن زمان افتاده است. البته هنوز اتفاقات بسیاری رخ داده که متاسفانه نوشته نشده است، روایتهای کوچک با درکنار هم قرارگرفتن، سبب میشود تا ما به یک روایت کلی از یک حادثه و واقعه برسیم.»
سرهنگی همچنین به برنامه رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب از کتاب «در کمین گل سرخ» اشاره کرد و درباره این کتاب گفت: «این اثر عنوان زیبایی دارد که ماجرا را در یک بستر تاریخی روایت میکند. ضمن اینکه ما در این کتاب با شخصیت شهید صیاد شیرازی آشنا میشویم، در جریان حوادث نیز قرار میگیریم؛ یکی از ویژگیهای مثبت این اثر، روایت داستانی آن است.»
