

در مورد مسابقات قهرمانی باشگاههای آسیا صحبت کنیم که در آن به مقام قهرمانی رسیدید.
اول این نکته را بگویم که در آسیا و حتی در دنیا لیگ تکواندو نداریم. دلیلش را نمیدانم اما بیشتر مسابقات به صورت آزاد برگزار میشود. این معضلی است که این ورزش محبوب با آن دستوپنجه نرم میکند. مسابقات جام باشگاههای آسیا هم قصه سادهای دارد. برای تقویت این رشته در سطح باشگاهی این مسابقات 9سال است که به همت فدراسیون تکواندو برگزار میشود و بسیار هم مسابقات خوبی است. عموما کشورها با تیمهای ملی یا منتخبشان شرکت میکنند و اجازه دارند از دو بازیکن خارجی هم استفاده کنند که بیشتر از خود ایران انتخاب میشوند؛ یعنی عمده کشورهایی که در مسابقات امسال شرکت کردند از ورزشکاران ایرانی بهره گرفتند. این البته به خاطر کیفیت تکواندوی ایران هم هست چون ما با کره بر سر آقایی تکواندو در آسیا نبرد داریم و در بدترین حالت بعد از آنها دوم هستیم.
خود کرهایها هم در این مسابقات شرکت میکنند؟
در سه دوره اول شرکت کردند اما وقتی به ما باختند تصمیم گرفتند دیگر شرکت نکنند تا آبرویشان در سطح قاره نرود. ما هر سال از کرهایها دعوت میکنیم و آنها هم هر سال از حضور در این مسابقات شانه خالی میکنند.
در مورد امسال صحبت کنیم که شما به مقام قهرمانی رسیدید.
بله، تیم دانشگاه آزاد اسلامی با شایستگی هرچه تمامتر به مقام قهرمانی رسید و تیمهای شهرداری ورامین و لوازم خانگی کن هم به مقامهای دوم و سوم رسیدند. خودتان قدرت ورزش باشگاهی ایران را حس میکنید که تیمهای ملی منطقه توان رقابت با آن را ندارند. تیمهایی مثل پاکستان(دو تیم/ الف و ب)، عراق (دو تیم/ پلیس - البصره)، عمان (دو تیم/ مجان - چلنجینگ تکواندو آکادمی) و سوریه (دو2 تیم/ باشگاه ایگل و سوریه) در این مسابقات حضور داشتند و نتیجهای هم نگرفتند.
دوئل شما با شهرداری ورامین هم جالب بود.
(میخندد) ببینید آنها چند سالی است که در تکواندو سرمایهگذاری کردهاند و ما با هم رقابت داریم. امسال آنها با تفاضل امتیاز قهرمان شدند و ما به دومی رسیدیم ولی در جام باشگاههای آسیا توانستیم این نتیجه را جبران کنیم. ما قهرمان شدیم و آنها به مقام دومی رسیدند.
این پنجمین قهرمانی شما در این مسابقات است.
بله، در هفت دورهای که ما حضور داشتیم، پنج قهرمانی و دو نایبقهرمانی داشتیم؛ یعنی هر وقت شرکت کردیم به فینال رسیدیم.
قصه آن 2 دوره چه بود؟
در آن دو دوره هم اتفاقی که افتاد این بود که امارات برای تیم ما ویزا صادر نکرد و در مسابقات شرکت نکردیم وگرنه قطعا قهرمان میشدیم. اتفاقا خیلی هم دورههای خوبی برای ما بود یعنی واقعا در اوج بودیم.
در این مسابقات چه مقاماتی شرکت کردند؟
رئیس فدراسیون جهانی تکواندو آقای دکتر چو و آقای کیسوک لی رئیس اتحادیه تکواندوی آسیا در این مسابقات حضور داشتند. همچنین تعدادی از روسای فدراسیونها هم بودند. حتی چین هم که در مسابقات شرکت نکرده بود، رئیس فدراسیونش در مسابقات حضور داشت. این مسابقات به نوعی یک اجلاس درون قارهای است و کشورها در طول حضور در این مسابقات مذاکرات خود بر سر تصمیمها و اتفاقات را نیز پیش میبرند.
اهمیت برگزاری این مسابقات در چیست؟
برای تکواندوی باشگاهی دنیا یک فرصت ایدهآل است تا برای برگزاری مسابقات اینگونه تشویق شوند. برای آسیا هم فرصتی است برای مذاکره و دیپلماسی ورزشی. به هر حال کشورها فرصت دارند تا دور هم جمع شوند و با روسای فدراسیون جهانی و قارهای صحبتهایی داشته باشند. مسابقات بسیار با برکتی است. برای خود ما هم سودهای زیادی دارد. ما یک لیگ پویا داریم. بسیاری از تکواندوکاران حرفهای جهان دوست دارند در این لیگ بازی کنند و بازی هم میکنند. این مسابقات فرصتی است تا تیمهای برتر لیگ در بازیهای آسیایی خودی نشان دهند و شایستگیهای خود را به نمایش بگذارند.
انتخاب شما بهعنوان مربی برتر این مسابقات را نیز تبریک میگوییم.
سپاس. این پنجمین باری است که به این عنوان دست پیدا میکنم. هر بار هم خوشحالتر میشوم. تکواندو رشته بزرگی است و لیاقت بیشتری دارد.
* نویسنده : هومن جعفری روزنامهنگار
