

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، دیماه سال گذشته بود که گزارشی منتشر کردیم از وضعیت خانه نیما یوشیج که دقیقا در کنار خانه سیمین و جلال بود که حالا به خانه موزه تبدیل شده است، اما خانه نیما همچنان بلاتکلیف است، خانهای که روزگاری شاعر بزرگی در آن زندگی میکرده است و حالا چون دیگر نیست، خانهاش را فروختهاند و چند مالک هم تصمیم دارند که آن را بکوبند و از آن برجهای بلند بسازند و دیگر خبری نباشد از نیما و شب و روزهایی که با دوستانش در حیاط آن خانه جمع میشدند و با هم شعر میخواندند.
بعد از گزارشهای مختلفی که رسانهها منتشر کردند برای اینکه فکری به حال خانه ابری نیما بشود، شهرداری و میراث فرهنگی زودتر به فکر افتادند و میراث فرهنگی اعلام کرد که خانه یوشیج دوباره ثبت ملی شده است. از طرف دیگر مالکین هم اعلام کردند که حاضرند خانه را به میراث فرهنگی یا شهرداری بفروشند.
بعد از همه این جنجالها گفته شد که نه میراث فرهنگی پول خرید خانه را دارد و نه شهرداری و باید برای آن فکر دیگری کرد. شاعران خودشان دست به کار شدند و گفتند خانه نیما را هرطور که شده میخرند تا آن را همانطور نگه دارند.
بعد از گذشت یک سال، کار به مجلس کشیده شد و علیرضا رحیمی، نماینده مردم تهران در 27 دی ماه با اشاره به تذکر 46 نماینده به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی وضعیت نامناسب و رو به تخریب خانه «نیما یوشیج» در تهران، گفت: «وزیر فرهنگ باید علل تعلل در جلوگیری از تخریب خانه نیما یوشیج را توضیح دهد؛ ضمن آنکه باید با خریداری خانه این شاعر نامدار معاصر محلی را برای تجمع اهل ادب و دوستاران این شاعر فراهم کند. فرسودگی این خانه و به فراموشی سپردن آن هرگز قابل پذیرش نیست. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان میراث فرهنگی و شهرداری باید در این زمینه با یکدیگر همکاری داشته باشند؛ اما انتظارات از وزارت فرهنگ و میراث فرهنگی برای تسهیل شرایط و حفظ این خانه تاریخی بیشتر است.»
بعد از همه این کشوقوس بالاخره 15 بهمن ماه خبر خوشی منتشر شد که سازمان زیباسازی در نامهای به میراث فرهنگی استان تهران، اعلام کرده است که قصد خرید این خانه تاریخی را دارد و شهردار منطقه یک هم به همراه کاظمی، مدیرکل دفتر شهردار تهران و ضرغامی مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران ضمن بازدید از خانه معمارچی، خانه نیما یوشیج و خانه موزه سیمین و جلال گفت: «با هدف فراهم کردن زمینههای لازم در آشنایی بیشتر شهروندان با تاریخ ادبیات ایران، حفظ خانه نیما یوشیج، پدر شعر نو در دستور کار شهرداری قرار گرفت که طی مذاکرات انجام شده مراحل تملک این خانه در حال انجام است تا این مکان بهعنوان یک پاتوق فرهنگی در اختیار شهروندان قرار گیرد.»
و بالاخره ۳ روز پیش در 22 بهمن، برزین ضرغامی، رئیس سازمان زیباسازی شهرداری تهران خبر از دستور خرید خانه نیما یوشیج داد و گفت: «پیروز حناچی، شهردار تهران دستور داده که هرچه سریعتر نسبت به خرید این ملک اقدام شود و در حال حاضر شهردار منطقه یک مامور شده که اقدامات کارشناسی و مذاکره با مالکان را انجام دهد تا شهرداری آن را خریداری کند. مقرر شده است تا قبل از عید نوروز ۹۸ این خانه خریداری شود و مورد استفاده علاقهمندان به شعر و ادبیات و فرهنگ قرار گیرد. در گذشته اراده جدی برای خریداری خانه نیما یوشیج وجود نداشت، اما اکنون شهردار تهران دستور داده که این خانه خریداری شود. البته هنوز در مورد قیمت ملک بحثی نشده و قرار است قیمت کارشناسی مبنای خرید قرار گیرد.»
اینکه این اتفاق بیفتد یا نه، مشخص نیست، اما شهرداری منطقه یک اعلام کرده است که حیاط و خانه نیما توسط شهرداری پاکسازی شده است و دیگر کسی نمیتواند وارد خانه شود. حالا باید دید چقدر حرفهای زده شده درست از آب در میآید و آیا دوباره بعد از چند وقت دعوای جدیدی راه نمیافتد و بودجه لازم فراهم میشود یا نه؟ تا بالاخره خانه نیما هم سروسامانی بگیرد و به گفته یکی از دوستان که میگفت مسئولان خیالشان راحت است دیگر خانه نیما در یوش سرپاست و موزه شده است و حالا اگر این خانه در تهران هم به جایی نرسد و تخریب شود، به هیچ کسی بر نمیخورد! و مهم نیست که روزگاری جمعی از شاعران و نویسندگان این سرزمین در همین حیاط دور هم جمع میشدند که حالا فقط از آنها همین خانه و حیاط باقی مانده است.
