

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، در حال حاضر در کشور ما بیش از 2000 دانشگاه وجود دارد که تعداد قابلتوجهی است. بخش عمدهای از این دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل میکنند. درحقیقت بیش از یکسوم دانشجویانی که در ایران درس میخوانند، در دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند. ضرورت و اهمیت طرح پایش از همینجا آغاز میشود؛ از اینکه ما بهعنوان مسئولان و سکانداران امر آموزش و پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی درحال خدمت هستیم و قشر جوان در این دانشگاه درس میخوانند و اینها نیازمند این هستند که در مسیر صحیح و درست کار خود را ادامه دهند. ضمن اینکه ما میگوییم دانشگاه آزاد اسلامی یکی از بزرگترین دستاوردهای 40 ساله انقلاب اسلامی است، بنابراین باید از خودمان «پایش» را شروع کنیم و درنهایت به این امر برسیم که ادعا کنیم بهعنوان یک دانشگاه نسل سوم یا چهارم توانمندی این امر را داریم که حداقل در خانواده و مجموعه خودمان در مسیر صحیح آموزشی و پژوهشی حرکت کنیم.
بخشنامههای کارگشا
بنده با توجه به اینکه سالها در حوزه پژوهشی فعالیت داشتهام، این نگرانی را دارم که با توجه به شرایطی که برای پایاننامههای تحصیلی در کشور ما ایجاد شده است، این حوزه آسیبهای بیشتری نسبت به گذشته پیدا کند؛ بنابراین طرح «پایش» برای من اهمیت ویژهای در بحث «پژوهش» دارد. البته باتوجه به بخشنامههایی که در دانشگاه آزاد اسلامی در همین راستا درحال صادر شدن است، این امر بهخوبی درحال مدیریت و راهبری است، ضمن اینکه آخرین بخشنامهای که داریم این است که رسالههای دوره دکتری، برای انتخاب موضوعاتشان از طریق یک سامانه خاص با مشورت و راهنمایی ویژهای باید انجام شوند. لذا من احساس میکنم دانشگاه آزاد اسلامی گامهایی فراتر از آنچه در این موضوع باید بردارد، برداشته است و خوشبین هستم جناب آقای دکتر طهرانچی برای افق چشمانداز 1404 برای دانشگاه آزاد اسلامی ترسیم کردهاند. اگر طرح «پایش» با این شتابی که به خود گرفته است ادامه پیدا کند، قطعا دغدغهای که هیاتموسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی درمورد این مرکز بزرگ آموزش عالی کشور دارند، پیش از فرارسیدن سال 1404 انجام خواهد شد. طرح پایش، یک طرح مدیریتی است و اگر ما بخواهیم این کار ادامه پیدا کند، باید مدیرانی در رأس کار قرار بگیرند که پویا و چابک باشند. اگر چنین شرایطی وجود داشته باشد و اعتقاد و عزم و ایمان در مدیران ما به وجود بیاید، این طرح با جدیت بیشتری ادامه پیدا کرده و به سرمنزل مقصود میرسد. اگر در یک جمله بخواهم بیان کنم طرح پایش چگونه میتواند پایدار و مستمر باشد، باید بگویم با انتخاب مدیران کارآمد.
سرمایهگذاری در رشته پرستاری
معاون علمی واحد گلپایگان، یکی از جوانان پویا در حوزه علمی هستند و توانمندیهای زیادی هم دارند. همچنین شوراهای آموزشی و پژوهشی ما هم فعالیتهای گستردهای دارند که طی یک تقویم مشخص درحال انجام کار هستند. تمام مدیران گروههای دانشگاه هم در قالب این معاونت توجیه شدهاند که در چارچوبهای مشخصشده باید اقدامات خود را پیگیری کنند. از سوی دیگر ما به صورت مشخص درحال سرمایهگذاری در رشتههای علوم پزشکی هستیم. در همین راستا رشته پرستاری را تقویت کردهایم و جالب است که بدانید دانشجویان این رشته در واحد ما استعداد بالایی دارند و درتلاشند تا در این حوزه به حل مسائل کشور هم بپردازند.
امکانات دانشگاه در خدمت طرح «پایش»
درحال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی گلپایگان با توجه به امکاناتی چون ۲۶ مجموعه آزمایشگاهی و کارگاهی شامل رشته تغذیه و صنایع غذایی، مکانیک، عمران و برق با تجهیزات پیشرفته و بهروز شامل دستگاه ماشینتراش، ماشین فرز، جک بتنشکن، حمام آسفالت، بلین، اون، اتاق رطوبت کیورینگ، ترازوی دیجیتال، برش مستقیم، نفوذپذیری خاک، سهمحوری دیجیتالی، فرز CNC سهمحوری، کوره ریختهگری ذوب، خراطی، بالانسینگ، پمپ گریز از مرکز، یک درجه آزادی، ارتعاشات یونیورسال، تست خمش، پیچش ضربه، خستگی، سختیسنجی، تست آزمایشگاه AC ماشین سنکرون و آسنکرون، تست آزمایشگاه DC، تست ترانس تکفاز، تابلو مدارفرمان، سرریز، ارزیابی برخورد جتآب، ماکتهای برشخورده موتور، سیستم سوخت و برق پژو۴۰۵، دستگاه کجلدال، الایزا ریدر، میکروسکوپ نوری و لوپ، بنماری، اتوکلاو، کوره الکتریکی، انکوباتور، کتابخانه مرکزی با بیش از ۹۰۰۰ جلد کتاب تخصصی بههمراه نرمافزار تحت شبکه و اینترنت، اتاق سرور مجهز طبق آخرین استانداردها، امکان استفاده از اینترنت وایرلس با پهنای باند 5 M برای عموم دانشجویان، سه سایت اینترنتی با بیش از ۴۵ دستگاه کامپیوتر و سایت اینترنتی بهروز و ثبتنام اینترنتی با نرمافزار آموزشی سیدا تاثیر قابلتوجهی در منطقه و استان دارد و به مدد این امکانات و سایر فعالیتهایی که در گروههای علمی این مرکز آموزش عالی صورت میگیرد؛ امیدواریم حضور موثری در طرح «پایش» داشته باشیم.
