به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، بررسی برخی زوایای پنهان راهپیمایی اربعین جدای از ماهیت کمی و وسیع جمعیت حاضر در آن که به اجتماع 20 میلیون نفری مشهور شده و البته در جای خود مهم است؛ حضور تفکرات مختلف و مناسب و آیینهای مختلف ازجمله اهل سنت، زرتشتی، مسیحی و یهودی در این مراسم است که در طول مسیر، ارتباطی دوستانه و عاطفی میانشان به نوعی برقرار میشود که گویی سالهاست با یکدیگر خویشاوند هستند و همدیگر را میشناسند. این ارتباط و رفتار دوستانه ملتها در اربعین که میتواند پیامآور یک صلح جهانی میان ملتهای مختلف باشد و حامل یک پیام انسانی است، عموما از سوی رسانههای جهانی سانسور میشود و این درحالی است که جهان امروز بهشدت نیازمند چنین اجتماعی میان ملتها برای برقراری ثبات و صلح در فضای ناکارآمد سیستمهای بین دولتهاست.
البته سانسور رسانههای جهانی در جهت عدم شناخت ملتها از واقعه اربعین، تنها یکی از ابزارهایی است که در راستای مقابله نرم با این حرکت انسانی صورت میگیرد.
یکی دیگر از اتفاقاتی که در طول مسیر، خصوصا در موکبهای کربلا به چشم میخورد، پوششی است که خادمان در موکبهای متعلق به برخی کشورها از جمله عربستان روی صورتهایشان قرار دادهاند. این روش در نوع خود جالب توجه بود. با کمی گفتوگو متوجه نوعی واهمه و احساس ناامنی پیرامون شناسایی از سوی ماموران و جاسوسان رژیم سعودی و احتمال برخورد با آنها میشوید.
به نظر میرسد بهرغم برداشت افکار عمومی پیرامون اینکه سفر اربعین در گذشته دارای هزینههای بزرگی برای زائران بوده و امروز این حرکت در یک امنیت قابل قبولی در حال انجام است اما همچنان برخی خادمان و زائران کشورها حداقل چنین احساسی برای حضور در این مراسم ندارند اما با همه این اتفاقات، حضور بینظیری را در مراسم با نام و نشان کشورشان تجربه میکنند.