ما در اینجا برای شما مثال‌هایی از آخرین و شگفت‌انگیز‌ترین فناوری‌هایی که می‌توانند کره‌زمین را نجات دهند، آورده‌ایم. اگر شما هم اطلاعی از هرگونه تکنولوژی جدید زیست‌محیطی دارید می‌توانید آن را با دیگران و البته ما به اشتراک بگذارید.
  • ۱۳۹۷-۰۷-۱۰ - ۱۸:۴۴
  • 00
شگفت‌انگیزترین فناوری‌های دوستدار محیط‌زیست
شگفت‌انگیزترین فناوری‌های دوستدار محیط‌زیست

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، تکنولوژی‌های جدید هر روز باعث ساده‌تر و بهترشدن زندگی ما می‌شوند. اما گاهی این فناوری‌ها با اهداف ‌محیط‌زیست، طراحی و ساخته می‌شوند که البته برای ما انسان‌هایی که روی کره زمین زندگی می‌کنیم و اندکی دل در گرو حفاظت از سیاره‌مان داریم، هیجان‌انگیز است که از آخرین تحولات و اتفاقات این حوزه باخبر شویم، چراکه این فناوری‌ها نه‌تنها زندگی روزمره ما را آسان‌تر می‌کنند بلکه مراقب محیط‌زیست هم هستند. این فناوری‌های جدید می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی در کاهش ضایعات و استفاده از انرژی سبز کمک کنند تا ما کمتر به سیاره‌ای که روی آن زندگی می‌کنیم، آسیب برسانیم. ما در اینجا برای شما مثال‌هایی از آخرین و شگفت‌انگیز‌ترین فناوری‌هایی که می‌توانند کره‌زمین را نجات دهند، آورده‌ایم. اگر شما هم اطلاعی از هرگونه تکنولوژی جدید زیست‌محیطی دارید می‌توانید آن را با دیگران و البته ما به اشتراک بگذارید.

 

کیسه‌های خوراکی و قابل‌آشامیدن

کیسه‌های پلاستیکی سهم بزرگی در آلودگی کره‌زمین دارند، البته این روزها شرکت‌های بزرگ تلاش می‌کنند تا کیسه‌های قابل‌بازیافت بسازند. اما شاید تا به‌حال نشنیده باشید که بتوان از یک کیسه کمپوست ساخت تا بتوان آن را نوشید. شاید هم اگر ویدئویی راجع به این فناوری شگفت‌انگیز ببینید باور نکنید، من هم ابتدا نمی‌توانستم باور کنم که کیسه پلاستیکی قابل خوردن یا آشامیدن باشد و برایم جای سوال بود که چنین فناوری‌ای چطور می‌تواند کار کند؟ سازندگان این کیسه می‌گویند این کیسه پلاستیکی از نشاسته ساخته شده و هیچ ماده نفتی و شیمیایی‌ در آن به کار نرفته است. این کیسه توسط شرکت Avani واقع در بالی اندونزی ساخته شده است. جزیره بالی یکی از جاذبه‌های گردشگری اندونزی است که مدت‌ها بود مشکل زباله و به‌طور عمده پلاستیک تاثیر منفی بر آن گذاشته بود. اندونزی یک کشور درحال توسعه است و اغلب آنها از محصولات یک‌بار مصرف و کمتر سبز استفاده می‌کنند، چراکه به مراتب ارزان‌تر هستند. شما در این کشور تعداد زیادی از جعبه‌های پلاستیکی فوم، کیسه‌های پلاستیکی و پلاستیکی را پیدا خواهید کرد. این منجر به اتلاف و آلودگی بیشتر می‌شود. همین امر باعث شد شرکت Avani به فکر ساخت یک فناوری سبز جایگزین برای ظروف یکبار مصرف باشد که نوآورانه‌ترین آن کیسه خوراکی است. در نگاه اول متوجه می‌شوید کیسه از پلاستیک ساخته نشده است. این کیسه‌ها  صددرصد از مواد زیستی ساخته شده و 90 روز زمان برای اینکه به‌طور کامل تجزیه شوند، نیاز دارند. موضوع دیگر درباره این کیسه شگفت‌انگیز این است که حیوانات با خیال راحت می‌توانند آن را بخورند. بنابراین حتی زمانی که به‌طور مثال لاک‌پشت‌ها این کیسه‌ها را به‌عنوان عروس دریایی اشتباه می‌گیرند و می‌خورند، آسیبی به آنها نمی‌رسد.
 

هواپیمای بدون‌سرنشین بیولوژیک

هواپیماهای کاغذی فقط برای انتقال یادداشت‌های مخفی در کلاس نیستند و آنها درحال حاضر می‌توانند جان آدم‌ها را نجات دهند. با پیشرفت تکنولوژی یک مشکل عمده به وجود می‌آید و آن زباله‌های الکترونیکی یا E-waste است که خطرات زیست‌محیطی و بهداشتی برای کره‌زمین دارد. با این حال، ما نمی‌توانیم انکار کنیم که به تکنولوژی نیاز داریم. در بعضی موارد، فناوری برای نجات جان انسان‌ها مانند هواپیماهای بدون‌سرنشین استفاده می‌شود که برای تحویل خون در دست‌نیافتنی‌ترین نقطه جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما شاید اگر به‌جای استفاده از هواپیماهای بدون‌سرنشین معمولی، کسی محصولات زیست‌تخریب‌پذیر را توسعه دهد، بهتر باشد. این همان چیزی است که باعث شد آزمایشگاه تحقیقاتی Otherlab در سانفرانسیسکو پیشرفته‌ترین هواپیمای کاغذی صنعتی جهان را طراحی کند و بسازد. هواپیماهای کاغذی تقریبا مانند جنگجویان پنهانی قادر به حمل بیش از دو پوند لوازم مانند خون و واکسن به افرادی هستند که نیاز دارند و آنها می‌توانند به‌طور کامل کمک‌های بشردوستانه را برای مردم در مناطق دورافتاده تبدیل کنند. این هواپیمای کاغذی از مواد ارزان‌قیمتی به نام میسلیوم یک ماده انعطاف‌پذیر و مبتنی‌بر سلولز طراحی و ساخته شده است و طی چند روز می‌تواند به‌طور کامل تجزیه شود.

 

تبدیل مواد زائد غذایی به کود در 24 ساعت

رویای هر شهرنشین مسئول و طرفدار محیط‌زیستی است که بتواند از مواد غذایی و باقی‌مانده میوه‌ها و سبزیجات به‌نفع طبیعت استفاده کند، چه بهتر که بتواند از آنها برای گلدان‌ها و شاید باغچه خودش کمپوست درست کند. شاید باورش سخت باشد ولی چنین رویایی به حقیقت پیوسته و فناوری‌ای ایجاد شده است که می‌تواند ته‌مانده غذاها و سبزیجات را ظرف 24 ساعت به کمپوست تبدیل کند. Zara food recycle شاید در نگاه اول یک سطل زباله جذاب هشت‌لیتری به نظر بیاید اما حقیقت این است که تکنولوژی‌ای در ساخت آن به کار رفته که به‌طور چشمگیری سرعت فرآیند تولید کمپوست را افزایش می‌دهد. او می‌تواند از زباله هفت‌روز یک خانواده چهار نفری، نزدیک به چهار کیلوگرم کمپوست برای گیاهان بسازد. فرآیندی که در این سطل به کار رفته همزمان شیمیایی، مکانیکی و الکترونیکی است و با فشار دادن یک دکمه عملیات ترکیبی از هوا، رطوبت، گرما و تیغه‌های تکان‌دهنده ابتدا حجم ضایعات را به میزان دوسوم کاهش می‌دهد و سپس فرآیند کمپوست‌سازی با سرعت بالا شروع می‌شود.

 

پنل خورشیدی متحرک

بله، درست است! درحال حاضر یک فناوری خورشیدی به نام Capture4 وجود دارد که به اندازه یک صفحه نازک است و آنقدر منعطف که می‌تواند تقریبا در هر سطحی با استفاده از نوار چسبیده شود.  به گفته سازندگان آن، این تکنولوژی را می‌توان در هر نقطه‌ای مثلا در منحنی‌ها، در طرف مختلف ساختمان‌ها یا به صورت یکپارچه همراه با مصالح ساختمانی استفاده کرد. چشم‌انداز آنها این است که هر چیزی که برای بودن در زیر آفتاب ساخته می‌شود باید از انرژی خورشیدی استفاده کنند. پانل‌های Sunflare انعطاف‌پذیر هستند، زیرا از یک بستر شیشه‌ای استفاده نمی‌کنند. در عوض، بستر آنها نازک و فولاد ضد‌زنگ با کیفیت بالاست. پانل‌های 65 درصد سبک‌تر از سیلیکون‌های کریستالی معمولی هستند، چراکه از لایه‌های نازک مواد شیمیایی، همراه با بستر ساخته شده‌اند. آنها همچنین نیازی به نصب قفسه ندارند و به علت کارایی بالاتر آنها در هر دو شرایط کم‌نور و گرما، 10 درصد بیشتر از پنل‌های معمولی انرژی تولید می‌کنند. با همه‌گیر شدن استفاده از این پنل‌ها می‌توان کم‌کم با انرژی فسیلی خداحافظی کرد.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰