

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، راستهای افراطی در اروپا، مساله پناهجویان را تبدیل به یکی از جدیترین موضوعات اتحادیه اروپا کردهاند. آنان در هر کدام از کشورهای قاره سبز به قدرت رسیدهاند، اجرای سیاستهای ضد مهاجرتی را در دستور کار خود قرار دادهاند و محکم هم پای آن ایستادهاند. حتی درخواستها و تهدیدات نهادهای قانونی اتحادیه اروپا هم نتوانسته آنان را از اجرای این سیاست منصرف کند. در تازهترین اجرای همین سیاستها، متئو سالوینی وزیر کشور ایتالیا که رهبر حزب ضد مهاجرت «لیگ» نیز هست، باوجود توافق چند جانبه برای خروج مهاجران از کشتی مهاجران که نزدیک به دو هفته در بندر سیسیل متوقف شده بود، مانع این اتفاق شد تا درنهایت دستگاه قضایی ایتالیا اعلام کند وزیر کشور را به دلیل ممانعت از ورود مهاجران نجات یافته از دریا، تحت بازجویی قرار میدهد. اما نه اعلام این بازجویی و نه محکومیت نگهداری پناهجویان در کشتی نجات از سوی سازمان ملل و «غیراخلاقی» و «خطرناک» خواندن آن، توانسته در تغییر رویکرد راستهای افراطی در اروپا تغییری ایجاد کند. علاوهبر ایتالیا، در آلمان، اتریش و مجارستان هم سیاستهای ضد مهاجرتی طرفداران بسیار زیادی دارد. اتریش کشوری که در آخرین انتخاباتش، احزاب راستافراطی بیش از سایر کشورهای اروپایی مورد اقبال عمومی قرار گرفتند، به دنبال تقویت تدابیر نظامی در مرزها برای جلوگیری از مهاجرت به اتحادیه اروپا هستند. برای اروپا مساله مهاجرت به قدری جدی است که آنان حاضرند در بحران و جنگ اقتصادی آمریکا و ترکیه، از ترکیه حمایت کنند تا مانع از بیثباتی این کشور و سیل پناهجویان به اروپا شوند. در حال حاضر 3.5 میلیون آواره سوری در ترکیه زندگی میکنند؛ آوارگانی که در صورت بر هم خوردن ثبات اقتصادی ترکیه، راهی جز مهاجرت به اروپا نخواهند داشت و این سیل جمعیت به سمت اروپا یعنی بزرگترین بحران در قاره سبز.
اکنون اروپا برای جلوگیری از این اتفاق و ورود پناهجویان به اروپا، به دنبال اعمال سیاستهای شدید ضد مهاجرتی است. در همین راستا، روز گذشته، وزیر دفاع اتریش بهعنوان ریاست دورهای اتحادیه اروپا خواستار بررسی پیشنویس اروپا درخصوص کنترل ورود مهاجران غیرقانونی شد.
به گزارش «مهر» به نقل از روزنامه «دیپرسه»، ماریو کوناسک، وزیر دفاع اتریش در سخنانی اظهار داشت: «وزرای دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست غیررسمی خود در هفته جاری باید پیشنویس آمادهشده درخصوص کنترل ورود غیرقانونی مهاجران را مورد بررسی قرار دهند.» وی در ادامه افزود: «مدل تدافعی برنامهریزیشده از سوی وزارتخانههای دفاع اروپایی باید پس از بررسیهای جمعی در صورت لزوم رفع اشکال شده و برای اجراییشدن به دستگاههای امنیتی کشورها ابلاغ شود.»
کوناسک با اشاره به اهمیت موضوع مهاجرت برای کشورهای اروپایی خاطرنشان کرد: «اتریش بهعنوان ریاست دورهای اتحادیه اروپا در نظر دارد نخستین جلسه در ماه سپتامبر را به موضوع مهاجرت بهخصوص مهاجرتهای غیر قانونی اختصاص دهد.» وزیر دفاع اتریش درخصوص پیشنویس اروپایی گفت که استقرار نیروهای نظامی در مرزهای اروپایی از اولویتهای دفاعی کشورهای اروپایی قلمداد شده و ضرورت تحقق آن عنوان شده است.
قاچاقچیان انسان، ناجی سرنشینان دیکوتی
هفته گذشته مقامات ایتالیا به بهانه برگزاری اجلاس سران جی 7 مانع پهلو گرفتن کشتی پناهجویان در بندر سیسیل شدند. این موضوع با توجه به توافقات از پیش صورت گرفته، باعث انتقاد از مقامات ایتالیا شد. یکی از دلایل مخالفت ایتالیا با پهلو گرفتن این کشتی، عدم اجرای تعهدات سایر کشورهای اروپایی از جمله آلمان در پذیرش پناهجویانی بود که از دریای مدیترانه وارد اروپا میشوند. مقامات ایتالیا بر همین اساس کشورهای اروپایی را تهدید کردند که اگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا در پذیرش پناهجویانی که از طریق دریای مدیترانه وارد این اتحادیه میشوند اقدام نکنند، پرداخت سهمیه مالی خود را به اتحادیه اروپا به حالت تعلیق در میآورد. لوئیجی دیمایو، معاون حکومت ایتالیا گفته بود: «روش نرم کار نکرد، برخوردی جدی میکنیم و آن اینکه اگر به حرف ما گوش نکردند، بودجه مالی را متوقف میکنیم.»
ایتالیا بر همین اساس نیز در مسیر پذیرش این پناهجویان مانعتراشی میکرد تا اینکه یکشنبه شب پس از اینکه سرنشینان کشتی دیکوتی در سواحل سیسیل از سوی چهار مظنون به قاچاق انسان مورد تهدید قرار گرفتند، حدود ۱۳۰ سرنشین دیکوتی از آن خارج شده و با نظارت کلیسای کاتولیک بهطور موقت در کلیسا ساکن شدند. این در حالی است که پیشتر کودکان و تعدادی از سرنشینان دیکوتی که نیاز به اقدامات پزشکی و درمانی داشتند از کشتی خارج شده بودند.
کمیسر اروپا: ایتالیا مسائل را با هم قاطی نکند
اما هشدار ایتالیا سومین کشور اروپایی که بیشترین میزان پرداختی به اتحادیه اروپا را دارد، بلافاصله با واکنش کمیسر بودجه اتحادیه اروپا مواجه شد.
به گزارش «مهر» به نقل از روزنامه «دیپرسه»، «گونتر اوتینگر»، کمیسر بودجه اتحادیه اروپا درباره مواضع اخیر ایتالیا در قبال موضوع مهاجرت اظهار داشت: «اتحادیه اروپا در نظر دارد همچنان از ایتالیا حمایت کند، اما مقامات رم هم باید به این نکته واقف باشند که نباید مسائل مختلف را با هم قاطی کنند.»
وی در ادامه افزود: «تهدید ایتالیا درخصوص قطع پرداختیهای مرسوم و متداول به اروپا شیوهای اشتباه و غیردیپلماتیک به شمار میآید. کمیسیون اروپا آماده است تا نقش میانجی را میان ایتالیا و اتحادیه اروپا ایفا کند تا هر چه سریعتر اختلافات دو جانبه آنها در زمینه مهاجرت حل و فصل شود.»
اوتینگر همچنین تاکید کرد: «ایتالیا سالیانه حدود ۱۴ تا ۱۶ میلیارد یورو کمک بودجهای به اروپا میکند، در حالی که در موضعگیریهای مختلف این رقم را ۲۰ میلیارد یورو اعلام کردهاند.»
مقابله با مهاجرت با حمایت از ترکیه
ترکیه یکی از اصلیترین گذرگاههای پناهجویان برای رسیدن به اروپاست. اروپا به خوبی میداند به همان میزانی که ترکیه دارای ثبات و حکومت مقتدر مرکزی باشد، از بحران مهاجرت در امان است. بر همین اساس نیز آنان در جنگ اقتصادی اخیری که دونالد ترامپ علیه آنکارا آغاز کرده است، ترجیح میدهند بیطرف نباشند و برای جلوگیری از سیل مهاجرت به قاره سبز، از ترکیه حمایت کنند. بر همین اساس و در حالی که بازارهای ترکیه همچنان تحت تاثیر تعرفههای تجاری و تحریمهای دولت ترامپ قرار دارد، آلمان حمایت خود را از ثبات ترکیه اعلام کرده است.
به گزارش «تسنیم»، به نقل از خبرگزاری «آناتولی»، پیتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان ضمن تاکید بر اهمیت ترکیه برای آلمان و اتحادیه اروپا گفت: «ما هیچنفعی از بیثباتی کشوری مثل ترکیه با 80 میلیون نفر جمعیت نمیبریم، کشوری که میزبان چهار میلیون آواره است.»
آلتمایر گفت: «اگر آنکارا درخواست کند، این احتمال وجود دارد که شرکای اروپاییاش از این کشور حمایت کنند ولی شرایط هنوز به آن نقطه نرسیده است. تصور نمیکنم شرایط به جایی رسیده باشد که بخواهیم درباره کمکهای مالی و اقتصادی به ترکیه تصمیمگیری کنیم.»
