با اینکه دانشگاه ها مرداد ماه در تعطیلات تابستانی به سر می بردند اما برخی از واحدهای دانشگاه آزاد فعالیت های قابل توجهی داشتند.
  • ۱۳۹۷-۰۶-۰۳ - ۱۹:۴۴
  • 00
دانشگاهی که تعطیلی ندارد!
دانشگاهی که تعطیلی ندارد!

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، بالاخره تعطیلات تابستانی دانشگاه آزاد اسلامی هم به پایان رسید؛ تعطیلاتی که اگرچه قرار بود از سی‌ام تیر تا سی‌ام مرداد باشد اما واحدهای این دانشگاه تصمیم گرفتند کرکره فعالیت‌های خود را پایین نیاورده و بیشترین بهره را از آن ببرند. به‌زعم مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی، این تعطیلات هرساله فرصت مناسبی است برای ابداع، اختراع، تولید و راه‌اندازی طرح‌های اقتصادی که نه‌تنها به کاهش اتکا به شهریه کمک خواهد کرد بلکه منبع درآمدزایی برای دانشگاه نیز خواهد بود. کمتر روزی در این تعطیلات بود که خبری از تولید یا ثبت یک اختراع از یکی از واحدهای این دانشگاه روی خروجی رسانه‌ها قرار نگیرد. برخی از این تولیدات و طرح‌ها را مرور می‌کنیم.

 تولید چراغ‌های روشنایی با قابلیت هوشمندسازی سیستم کنترل

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل یکی از واحدهایی بود که از تعطیلات تابستانی بیشترین بهره را برد. این واحد چراغ‌های روشنایی مبتنی‌بر تکنولوژی با قابلیت هوشمندسازی سیستم کنترل را تولید کرد؛ اقدامی که به‌نوعی تولید ثروت از علم و دانش خواهد بود. اسحق رسولی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل معتقد است توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی و تجاری‌سازی و نتایج تحقیق و توسعه در دستورکار واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان اردبیل است.

 اجرای طرح «تثبیت ریزگردها» با استفاده از مالچ رسی

دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان هم در تعطیلات یک‌ماهه تابستان طرح تثبیت ریزگردها با استفاده از مالچ رسی را اجرا کرد؛ طرحی که نشان می‌دهد این واحد دانشگاهی در زمینه تبدیل علم به ثروت و حمایت از فعالیت‌های دانش‌بینان و کارآفرینی از مرحله آموزش‌محور عبور و به مرحله پژوهش‌محور ورود کرده است.

 احمد آذین، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و واحد اصفهان (خوراسگان) درباره این طرح گفته است: «مرکز تحقیقات بیابان‌زدایی و مبارزه با ریزگردها در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان) به ارائه طرحی مبنی‌بر «طرح تثبیت ریزگردها با استفاده از مالچ رسی» پرداخت که در این طرح 50 هکتار مالچ‌پاشی در اراضی بحرانی سجزی واقع در 25 کیلومتری اصفهان که از بزرگ‌ترین کانون‌های فرسایش بادی استان اصفهان است، انجام شد.» به گفته او، مالچ رسی به‌صورت یک سوپرجاذب عمل کرده و توانسته رطوبت هوا را گرفته و آن را در خاک ذخیره کند که با این کار به استقرار پوشش گیاهی بومی کمک شده است.

 ساخت دستگاه هوشمند انتخاب تشک

ساخت دستگاه هوشمند انتخاب تشک یکی دیگر از طرح‌های اقتصادی بود که در این تعطیلات توسط واحد خمینی‌شهر انجام شد. مازیار حسین‌زاده، دانشجوی کارشناسی‌ارشد مکاترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر مبتکر دستگاه هوشمند انتخاب تشک است که در عرض دو تا سه دقیقه تشک مناسب ساختار بدنی هر فرد را تعیین و معرفی می‌کند.

برای ساخت نمونه اولیه این دستگاه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر تنها 40 میلیون ریال هزینه شده در حالی که نمونه خارجی آن در بازار بیش از 800 میلیون ریال است که به‌دلیل تحریم‌ها در اختیار کشورمان قرار نمی‌گیرد. بنابراین لازم است صنایع مختلف از این فناوری به‌منظور تولید انبوه استفاده کنند.

 ساخت کیت بومی تشخیص سرطان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان هم در این مدت موفق شد کیت بومی تشخیص سرطان را تولید کند؛ طرحی که به‌عنوان طرح برتر دانش‌بنیان معرفی شد. طرح دانش‌بنیان «کیت بومی تشخیص سریع پاپیلومای ویروس انسانی» توسط یک هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان موفق به دریافت گواهی ثبت اختراع شده است که حاوی مستر میکس، کنترل داخلی و استاندارد از پیش آماده‌شده و جهت کمیت‌سنجی DNA ویروس پاپیلومای انسانی در نمونه‌های بافتی، براساس روش PCR-Endpoint عمل می‌کند. مطالعات میدانی این طرح در بیمارستان خاتم‌الانبیای تهران نتایج کاملا منطبق با نمونه‌های خارجی را گزارش می‌کند؛ این در حالی است که قیمت تمام‌شده داخلی این محصول کمتر از یک‌بیستم نمونه مشابه خارجی است.

 ایجاد شهرک فناوری آزاد

اواسط تعطیلات تابستانی امسال بود که رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق از ایجاد شهرک فناوری آزاد (شفا) در این واحد دانشگاهی خبر داد. آن‌طور که حسین‌علی لازمی گفته بود، طرح شفا جزء برنامه‌هایی است که با توجه به زمین موجود، ظرفیت‌های منطقه و بحث‌های مالی و سرمایه‌گذاری‌های اولیه می‌تواند مورد مناسبی در راستای درآمدزایی واحد بافق باشد. به گفته او، با توجه به ظرفیت‌های در حال توسعه معدنی و صنایع منطقه و به‌منظور توسعه مراکز تحقیقاتی از سال گذشته مرکز تحقیقاتی بافق راه‌اندازی شد. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق با بیان اینکه یکی از برنامه‌ها، توسعه فعالیت ارتباط با صنعت است، تاکید کرد: «مرکز تحقیقات معدن و صنایع همجوار معدنی که فعالیت یک‌ساله دارد، جزء مراکز برتر دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.»

 ابداع دستگاه آبیاری زیرسطحی با خطایابی اتوماتیک

واحد بوئین‌زهرا هم در این تعطیلات خبر از ابداع دستگاهی داد که نخستین سیستم هوشمند خطایابی شبکه آبیاری در سراسر دنیاست که بیش از 70 درصد نسبت به روش‌های غرقابی و بیش از 35 درصد نسبت به روش‌های قطره‌ای موجود، مصرف آب را کاهش می‌دهد. این محصول با نام واترسوآب که تلفیقی از کلمه آب و معادل‌های ترکی و انگلیسی آن است و سایت آن نیز به آدرس  www.watersuab.ir در دسترس قرار دارد، از سوی شرکت دانش‌بنیان آرتاخه تولید و 35 درصد سرمایه‌گذاری این محصول با دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین‌زهرا و 65 درصد سرمایه‌گذاری آن با این شرکت است. اکنون دو شرکت آمریکایی هانتر (Hunter) و رین‌برد(Rain Bird) در حال تولید این محصول هستند، اما محصول تولیدشده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوئین‌زهرا دارای قیمت پایین‌تر و قابلیت‌های بیشتر است.

 افتتاح آزمایشگاه همکار استاندارد ژئوتکنیک و مکانیک خاک

آزمایشگاه همکار استاندارد ژئوتکنیک و مکانیک خاک دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج هم بالاخره در این تعطیلات راه‌اندازی شد؛ آزمایشگاهی که یک گام بلند و ارزشمند در رسیدن به اهداف دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پژوهش و فناوری خواهد بود. به گفته کرم جانی‌پور، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه‌وبویراحمد و واحد یاسوج با راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان و آزمایشگاه‌های همکار استاندارد و عقد قرارداد همکاری با سازمان‌ها، ادارات و ارگان‌ها می‌توان منابع مالی جدید ایجاد کرد.

مطالب پیشنهادی
نظرات کاربران
تعداد نظرات کاربران : ۰