اسماعیل نجار ، درباره کاهش سطح آبهای زیرزمینی و فرونشست زمین در بخشهایی از شهر تهران اظهار کرد:در سالهای اخیر تغییر اقلیم و کاهش بارندگیها در سطح کلان و جهانی و از سوی دیگر نیاز به آب و منابع آبی در داخل شهر باعث شد تا میزان برداشت از سفرههای زیرزمینی بیشاز حد مجاز شود.
وی با بیان اینکه این عوامل سبب کاهش سطح آبهای زیرزمینی و بروز پدیده فرونشست در تهران شد، گفت: البته این فرونشست پدیدهای است که در برخی دیگر از نقاط کشور هم رخ داده است، اما عمده این مناطق در بخشهای بیابانی و دشتی واقع شده و با توجه به اینکه خالی از سکنه است، سوای بحث تاثیرات دراز مدتی، تاثیر چندانی روی افراد نخواهد داشت، اما در تهران با توجه به تمرکز جمعیت، بافت شهری و ... آثار و پیامدهای آن بیشتر مورد توجه است و باید اقداماتی نیز برای حل آن انجام شود.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با تاکید بر اینکه فرونشست زمین هنگام زلزله خطرات ناشی از زمینلرزه را تشدید میکند، به ایسنا گفت: این پدیده در تهران رخ داده است، تهران شهری بسیار بزرگ است و با بیش از 10 میلیون نفر جمعیت ساکن مستعد خطرات طبیعی زیادی از جمله زمینلرزه است، وضعیت ساختوسازها، راهها و مکانگزینی ساختوسازها چندان مناسب نیست و از این روز پدیدهای مانند فرونشست تمامی این خطرات را میتواند تشدید کند.
نجار با بیان اینکه در مجموع ممکن است حادثهای که پیش میآید برای تهران بسیار پرمخاطره باشد، درباره اینکه فرونشست زمین در کدام محلها نمود بیشتری داشته است نیز گفت: میتوان گفت در اکثر نقاط تهران این پدیده رخ داده و هرچه به سمت مناطق همواره شهر میرویم میزان آن بیشتر میشود. برابر اظهارات کارشناسان، این پدیده جنوبغربی تهران بیشتر مشاهده شده است.
وی درباره اقدامات انجام شده برای مقابله با این پدیده و حل آن نیز خاطرنشان کرد: از دانشگاهها خواستهایم که درباره این موضوع تحقیقات خود را انجام داده و نتایج آن را به ما بدهند. در بخش اجرایی نیز وزیر کشور و دیگر دستگاههای اجرایی جلساتی در این زمینه داشتهاند و موضوع پیگیری میشود که امیدواریم با کمک همه افراد صاحب نظر و دستگاههای اجرایی بتوانیم این فرونشست را کم کنیم.
منبع: ایسنا