
رئیس سازمان نوسازی مدارس استان تهران با اشاره به تحصیل ۲۰۰ هزار دانشآموز اتباع در مدارس استان تهران گفت: این دانشآموزان ۶ هزار کلاس درس را اشغال کردهاند.
۶هزار کلاس درس تهران در اشغال ۲۰۰هزار دانشآموز اتباع

عباس زارع؛ مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران در نشست خبری با رسانهها گفت: استان تهران یک میلیون و 202 هزار دانشآموز در مدارس دولتی دارد و 5725 مدرسه دولتی با 59573 کلاس درس داریم. نظام مسائلی برای استان تهران طراحی کردیم و به دنبال ارتقای سرانه فضای آموزشی در مدارس دولتی و رساندن آن به 6.1 متر مربع هستیم. سرانه فعلی 5.41 متر مربع در استان است که متوسط سرانه کشور 5.43 مترمربع است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران بیان کرد: استان تهران هم اکنون رتبه 21 کشور را به لحاظ وضعیت سرانه آموزشی استاندارد دارد و پیش از این در ردیف سه استان انتهایی کشور به لحاظ کمبود فضای آموزشی بودیم.
زارع درباره اقدامات دولت افزود: اکنون تمام دولت برای مدرسهسازی پای کار است و 32 جلسه کارشناسی برگزار شده است.
وی با اشاره به کمبودها گفت: 13 هزار کلاس درس در استان تهران نیاز داریم. در شهرستانهای شهریار، قدس، قرچک و ناحیه 2 بهارستان، سرانه کمتر از 3 متر است و در تهران، مناطق 9، 15، 17، 18 و 19 وضعیت نامناسبی ندارند.
زارع درباره وضعیت تخریب و بازسازی افزود: 8533 کلاس تخریب و بازسازی در استان داریم. 14.2 درصد کلاسهای درس نیازمند تخریب است و 85 درصد کلاسهای تخریبی در شهر تهران قرار دارد.
وی درباره مقاوم سازی بیان کرد: 15 هزار و 82 کلاس درس (25 درصد) نیازمند مقاومسازی است که 57 درصد آنها در شهر تهران واقع شدهاند.
زارع با تشریح وضعیت تهران افزود: سرانه شهر تهران 6.93 متر مربع است و در کل سرانه قابل قبولی دارد، اما منطقه 22 وضعیت مناسبی ندارد. به لحاظ کلاسهای تخریبی، شهر تهران وضعیت نامناسبی دارد و بیشترین کلاسهای تخریبی استان مربوط به آن است.
وی گفت: در مجموع امسال ساخت 563 مدرسه با 8187 کلاس درس در برنامه است که 97 مدرسه تحویل داده میشود و بقیه در دست ساخت است.
زارع در پایان درباره دانشآموزان اتباع افزود: 200 هزار دانشآموز اتباع در استان داریم (50 هزار نفر در تهران) که 6 هزار کلاس را اشغال کردهاند. برای آنها به 388 مدرسه نیاز داریم. بیشترین تمرکز در فشافویه، شهریار، پیشوا و کهریزک است که اغلب دانشآموزان اتباع هستند. ما موظف به جبران این کمبود و ساخت مدارس هستیم.
در همین رابطه فرهیختگان در گزارشی که مهرماه سال گذشته منتشر کرد نوشت: تقریبا 20 شهریور ماه بود که دستورالعمل ثبتنام اتباع غیرایرانی به مدارس کشور ابلاغ شد. با وجود اینکه دستورالعمل ثبتنام اتباع غیرایرانی روی میز وزیر قبلی بود اما درنهایت چند روز مانده به شروع سال تحصیلی توسط وزیر دولت چهاردهم ابلاغ شد. وزیر آموزشوپرورش علاوهبر بدیهی بودن حق تحصیل اتباع مجاز، حتی به تلاش آموزشوپرورش برای تحصیل اتباع غیرمجاز نیز اشاره کرده بود: «به دنبال این هستیم که مشکلات و دغدغههایی عدهای که به صورت غیرقانونی و غیرمجاز مهمان ما هستند را به نحو مناسب برطرف کنیم و در حال تمهید مقدماتیم و جای نگرانی وجود ندارد.»
حق تحصیل اتباع برای مسئولان تصمیمگیرنده به حدی اهمیت دارد که دادستان کشور نیز بر لزوم تحصیل اتباع غیرمجاز تأکید کرده است. دقیقا در همان روزها، محمد موحدی، دادستان کل کشور با صدور بخشنامهای خطاب به دادستانهای عمومی و انقلاب مراکز استانها بر پایش و نظارت بر فرایند آموزش کودکان و نوجوانان بازمانده از تحصیل تأکید کرده بود. در متن این بخشنامه آمده است: «با توجه به قانون حمایت از اطفال و نوجوانان و ماده ۲ آییننامه اجرایی آموزش اتباع مجاز خارجی مبنیبر پوشش تحصیلی کامل همه اطفال و نوجوانان مقیم کشور صرف نظر از ملیت آنان، تمامی افراد زیر ۱۸ سال باید در مدارس ثبتنام شوند و عذری برای امتناع از پذیرش آنان وجود ندارد.»
علیرغم وجود دستورالعمل آموزشوپرورش برای تحصیل اتباع غیرایرانی و بخشنامه صادرشده از سوی دادستان کشور اما براساس شنیدههای «فرهیختگان»، دستورالعمل موجود و بخشنامه دادستان کشور در رابطه با تحصیل اتباع غیرایرانی نادیده گرفته شده است.
