


تصویب و ابلاغ بخش دوم قانون بودجه 1404، وضعیت دستگاههای مختلف و نحوه دخلوخرجشان را در سال جاری روشن کرد؛ بودجهای که سال گذشته مسیری طولانی را برای رسیدن به تصویب نهایی طی کرد. لایحه بودجه امسال اول آبان ماه به مجلس رسید اما بخش اول قانون در 8 بهمن ماه سال گذشته تصویب و در 15 بهمن ماه از سوی رئیسجمهور ابلاغ شد.
بخش دوم بودجه نیز اواخر بهمن به مجلس رفت، 22 اسفند ماه از سوی مجلس به تصویب رسید و در هفتم فروردین ماه هم برای اجرا از سوی رئیسجمهور ابلاغ شد. تغییر ارقام لایحه با قانون که نشان از اعمال نظر نمایندگان مجلس بر امور و برنامههای مختلف دستگاهها دارد، ممکن است همیشه خوشایند نباشد، با این حال با نگاهی بین جداول لایحه با ارقام قید شده در قانون، نشان میدهد امسال شانس با نظام آموزش عالی یار بوده و با افزایش حدود 4 همتی اعتبار این وزارتخانه حالا به 110 میلیارد و 284 میلیارد تومان رسیده است که از رشد 3 درصدی نسبت به عدد پیشنهادی دولت حکایت دارد.
البته تمام این رقم افزایش هم به دوش منابع عمومی گذاشته شد تا از این طریق عملاً هیچ تغییری در اختصاصی این وزارتخانه ایجاد نشود، به طوری که درآمد اختصاصی این وزارتخانه همان 20 همتی که در لایحه بوده، باقی ماند اما منابع عمومی وزارت علوم به90 همت رسیده است، درحالیکه این رقم در لایحه بودجه 86 همت بود که نشان میدهد 82 درصد از بودجه مربوط به منابع عمومی است.
1500 میلیارد در اختیار دانشگاه ملی مهارت برای تأمین تجهیزات
در این میان دانشگاههای ملی مهارت و فرهنگیان هرکدام قرار است یک هزار و 560 میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی و مقاومسازی تأمین تجهیزات آموزشی مدارس و دانشگاهها دریافت کنند. دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی نیز در همین راستا 428 میلیارد تومان اعتبار میگیرد که مربوط به جزء بند یک ماده 92 قانون برنامه هفتم میشود. همچنین دانشگاه علوم پزشکی تهران هم از اعتبار 11 میلیارد تومانی برای راهاندازی مرکز تحقیقات سرطانهای دستگاه ادراری برخوردار شده و در ساحت کلانتر وزارت بهداشت بودجه 37 میلیارد تومانی دریافت میکند تا از آن برای ارائه آموزشهای مهارتی و حرفهای علوم پزشکی بهره بگیرد.
چانهزنی دانشگاهها نتیجه داد
نگاهی به وضعیت 10 دانشگاهی که بیشترین رشد بودجه را در لایحه 1404 داشتند هم نشان میدهد که بیشترین میزان رشد بودجه برای دانشگاه علامه طباطبایی رقم خورده و این دانشگاه با رشد 9 درصدی بودجه، قرار است 156 میلیارد تومان بیشتر از لایحه اعتبار داشته باشد. بعد از آن، دانشگاه تربیت مدرس رشد 4 درصدی دارد که معنایش افزایش اعتبار 97 میلیارد تومانی آن نسبت به لایحه بودجه است. رتبه سوم هم به دانشگاه تهران میرسد که اعتبار آن با رشد 2 درصدی، 154 میلیارد تومان بیشتر شده است. این میزان برای دانشگاه شهید بهشتی با رشد یک درصدی، 21 میلیارد تومان افزایش یافته است.
گزارش کامل را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.
