سلطنت‌طلبان و منافقین، علیه دیپلماسی فعال ایران شدند
هم‌زمان با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، گروه‌های اپوزیسیون با انتشار اخبار جعلی و روایت‌های تحریف‌شده تلاش دارند روند دیپلماتیک را مختل کنند. این اقدامات با هدف تضعیف موقعیت ایران در مذاکرات و احیای منابع مالی اپوزیسیون انجام می‌شود.
  • ۱۴۰۴-۰۱-۲۷ - ۱۰:۰۱
  • 00
سلطنت‌طلبان و منافقین، علیه دیپلماسی فعال ایران شدند
بی‌پولی و بازی تکراری اپوزیسیون
بی‌پولی و بازی تکراری اپوزیسیون

فرهیختگان: هم‌زمان با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان تحرکات هماهنگ گروه‌های اپوزیسیون، به‌ویژه سلطنت‌طلبان و منافقین برای اخلال در این روند دیپلماتیک شدت گرفته است. این گروه‌ها که در سال‌های اخیر از ضعف‌های داخلی و فشار‌های خارجی به‌عنوان فرصتی برای پیشبرد اهداف خود استفاده کرده‌اند، با انتشار اخبار جعلی و روایت‌سازی‌های تحریف‌شده سعی در به حاشیه بردن مذاکرات و تحت‌فشار قراردادن تیم مذاکره‌کننده ایرانی دارند.
رضا پهلوی، در گفت‌وگویی با روزنامه ساندی‌تایمز ادعا کرده که جمهوری اسلامی در ضعیف‌ترین موقعیت خود طی ۴۶ سال گذشته قرار دارد و زمان سرنگونی آن فرا رسیده است. او با تکرار ادعا‌های پیشین خود مبنی بر نقش‌آفرینی به‌عنوان واسطه‌ای برای دموکراسی، بار دیگر رؤیای احیای سلطنت را در پوشش شعار‌های دموکراتیک مطرح کرده است.
در سوی دیگر، منافقین با انتشار شایعاتی مانند داستان جعلی خودکار طلاکاری‌شده‌ای که کاظم غریب‌آبادی، عضو تیم مذاکره‌کننده به گفته آن‌ها از خانه سفیر عمان برداشته تلاش کردند اعتبار تیم مذاکره‌کننده ایرانی را خدشه‌دار کنند؛ ادعایی که از سوی سفیر ایران در عمان به‌کل تکذیب شد.
هم‌زمان رسانه‌هایی مانند بی‌بی‌سی فارسی با انتشار فایل صوتی منتسب به آیت‌الله منتظری و تحریف روند دادگاه‌های دهه ۶۰، در راستای پروژه منافقین برای پرونده‌سازی علیه ایران گام برداشتند. این اقدامات نه‌تنها با هدف تضعیف موقعیت ایران در مذاکرات بلکه برای احیای منابع مالی اپوزیسیون تحت‌فشار انجام می‌شود. گروه‌هایی که پس از کاهش حمایت‌های مالی آمریکا، اکنون به تکاپو افتاده‌اند تا با ایجاد تنش جایگاه خود را در معادلات سیاسی احیا کنند.

   دموکراسی سلطنتی علیه ملت فعال شد
فرزند شاه فراری ایران در گفت‌وگویی با روزنامه «ساندی‌تایمز» مدعی شد که جمهوری اسلامی در ضعیف‌ترین موقعیت خود طی ۴۶ سال گذشته قرار دارد و زمان سرنگونی آن فرا رسیده است. او با تکرار ادعای نخ‌نماشده خود، اظهار کرد می‌خواهد به‌عنوان واسطه‌ای برای استقرار دموکراسی در ایران عمل کند، نه احیای سلطنت.
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که پهلوی در سال ۱۴۰۱ نیز با توهم به پیروزی رسیدن براندازی، چنین ادعا‌هایی را مطرح کرده بود، اما نه‌تنها به نتیجه‌ای نرسید، بلکه با حمله به دیگر اعضای «منشور همبستگی» نشان داد که هدفش انحصاری کردن جریان براندازی برای کسب منافع شخصی است. رفتار او در آن زمان که به تخریب دیگر گروه‌های اپوزیسیون منجر شد، گواهی بر این مدعاست که ادعای دموکراسی‌خواهی‌اش صرفاً پوششی برای جاه‌طلبی‌های سلطنتی است.
پهلوی پیش‌تر نیز با اظهاراتی مانند «خواب سان دیدن از ارتش ایران» به‌وضوح نشان داده که رؤیای بازگشت به نظام موروثی پدرش را در سر می‌پروراند. این در حالی است که تجربه منشور همبستگی در سال ۱۴۰۱ که حتی برای چند ماه نتوانست وحدتی نمایشی را حفظ کند، ناکارآمدی او در ایجاد ائتلاف را به‌خوبی نشان داد. اظهارات اخیر پهلوی دقیقاً در زمانی مطرح می‌شود که مذاکرات ایران و آمریکا با هدف کاهش اثر تحریم‌ها بر مردم ایران آغاز شده است. این هم‌زمانی، شائبه هماهنگی سلطنت‌طلبان با جریان‌هایی را که به دنبال تشدید تنش‌ها هستند، تقویت می‌کند.
پهلوی با این ادعا‌ها نه‌تنها به دنبال جلب‌توجه رسانه‌ای است، بلکه می‌کوشد با ایجاد حاشیه، تمرکز تیم مذاکره‌کننده ایرانی را برهم زند. این رویکرد او که در پوشش دموکراسی‌خواهی مطرح می‌شود در عمل به نفع سیاست‌های فشار حداکثری آمریکا علیه ملت ایران عمل می‌کند تا به این طریق ادعای خیرخواهی آن‌ها برای مردم ایران عیارش مشخص شود. سلطنت‌طلبان که پس از کاهش حمایت‌های مالی دولت آمریکا در تنگنای مالی قرار گرفته‌اند، با این تحرکات به دنبال احیای جایگاه خود در معادلات سیاسی و جلب منابع مالی جدید هستند.

بی‌پولی منافقین را به بازی تکراری وادار کرد
گروهک منافقین سال‌هاست با جعل روایت درمورد دادگاه‌های دهه 60 سعی در مخدوش کردن چهره جمهوری اسلامی و ایجاد فشار سیاسی و دیپلماتیک بر ایران دارند. این گروه با بازسازی روایت‌های غیرواقعی از روند رسیدگی به پرونده‌های اعضای خود در آن دوره، تلاش کرده‌اند تا با استفاده از ابزار‌های رسانه‌ای و لابی‌گری در کشور‌های غربی، ایران را در عرصه بین‌المللی منزوی کنند.
اوج این تلاش‌ها در جریان آشوب‌های سال 1401 نمایان شد، زمانی که اپوزیسیون با همراهی برخی رسانه‌های غربی و با تمرکز بر گنجاندن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی اروپا، فشار مضاعفی را بر ایران وارد کردند. آن‌ها با استفاده از فضاسازی‌های رسانه‌ای و جلسات متعدد با مقامات غربی، سعی کردند این ایده را به یک تصمیم قانونی تبدیل کنند. با این حال، علی‌رغم تصویب این پیشنهاد در پارلمان اروپا، شورای وزیران خارجه اروپا پس از واکنش قاطع ایران مبنی بر اینکه ایران نیز نیرو‌های اروپایی حاضر در منطقه را تروریستی تلقی خواهد کرد از قانونی کردن آن خودداری کرد. این شکست نشان‌دهنده محدودیت‌های اپوزیسیون در تبدیل تبلیغات به نتایج ملموس است.
منافقین با بازنشر روایت‌های تحریف‌شده از دهه 60، مانند آنچه بی‌بی‌سی فارسی با عنوان ادعایی «هیئت مرگ» مطرح کرد، به دنبال ایجاد بهانه‌هایی برای دخالت خارجی در امور ایران هستند. این تحریفات نه‌تنها با هدف فشار بر ایران بلکه برای جلب حمایت مالی و سیاسی از دولت‌های غربی انجام می‌شود. منافقین با این اقدامات به دنبال حفظ جایگاه خود در میان حامیان خارجی و ادامه حیات سیاسی و اقتصادی خود هستند.

   سلطنت‌طلبان و تروریست‌ها سر یک سفره نشستند
با ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، گروه‌های اپوزیسیون، از جمله منافقین و سلطنت‌طلبان، بار دیگر در یک جبهه مشترک فعال شده‌اند تا با ایجاد حاشیه، مسیر گفت‌وگو‌ها را مختل کنند. این تحرکات با دو هدف اصلی دنبال می‌شوند؛ نخست، به حاشیه بردن تیم مذاکره‌کننده ایرانی و تضعیف موقعیت ایران در مذاکرات و دوم، احیای جریان مالی و سیاسی اپوزیسیون که پس از بازنگری دولت ترامپ در فاند‌های مالی آن‌ها تحت‌فشار قرار گرفته است. به گفته مارک روبیو، اپوزیسیون ایرانی از هر دلار حمایت مالی، 88 سنت را برای خود برمی‌داشت که نشان‌دهنده سوءاستفاده گسترده آن‌ها از منابع مالی بود.
با آغاز مذاکرات، این گروه‌ها که حیات سیاسی و مالی‌شان به ایجاد تنش و بحران وابسته است وضعیت خود را در خطر می‌بینند. آن‌ها با انتشار اخبار جعلی مانند ادعای سرقت خودکار توسط عضو تیم مذاکره‌کننده ایرانی یا تحریف رویداد‌های تاریخی سعی دارند افکار عمومی را علیه ایران تحریک کنند و به‌عنوان بازوی کمکی آمریکا در میز مذاکرات با ایران فشار بیشتری بر مردم ایران وارد کنند.
این اقدامات به دنبال بازگرداندن جریان مالی به جیب اپوزیسیون است که با کاهش حمایت‌های خارجی به‌شدت تضعیف شده‌اند. سلطنت‌طلبان و منافقین با وجود اختلافات ظاهری در این مقطع منافع مشترکی در ایجاد آشوب و حاشیه‌سازی دارند. آن‌ها با فضاسازی‌های رسانه‌ای و همکاری با رسانه‌هایی مانند بی‌بی‌سی فارسی به دنبال بازتولید روایت‌های نادرست و جلب‌توجه حامیان غربی خود هستند.

گزارش کامل را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.

نظرات کاربران