پاسخ به ۶ سؤال دربارهٔ ثبت‌نام بیمهٔ دانشجویی لوازم الکترونیکی
زورگیری و سرقت وسایل الکترونیکی به یکی از چالش‌های جدی دانشجویان خوابگاهی در شهرهای بزرگ تبدیل شده است. در پی افزایش این موارد، وزارت علوم با همکاری بیمه پارسیان طرحی را برای بیمه کردن موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان اجرا کرده است تا خسارات مالی ناشی از این سرقت‌ها جبران شود.
  • ۱۴۰۴-۰۱-۲۷ - ۰۹:۵۳
  • 00
پاسخ به ۶ سؤال دربارهٔ ثبت‌نام بیمهٔ دانشجویی لوازم الکترونیکی
دانشجویان گوشی و لپ‌تاپ‌شان را چطور بیمه کنند؟
دانشجویان گوشی و لپ‌تاپ‌شان را چطور بیمه کنند؟

فرهیختگان: زورگیری و سرقت وسایل الکترونیکی یکی از چالش‌های دانشجویان خوابگاهی به‌ویژه در شهر‌های بزرگ است. خبر‌های مختلفی در خصوص زورگیری و سرقت موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان در حاشیه برخی از دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود که در یکی از آخرین این موارد یکی از دانشجویان واحد پردیس بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی گلستان توسط افرادی است که قصد سرقت گوشی تلفن همراه او را داشتند، مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
یکی از دردناک‌ترین این خبر‌ها هم مربوط به سرقت لپ‌تاپ و گوشی یکی از دانشجویان دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران است که در همان حادثه از شدت جراحات وارده جان به جان‌آفرین تسلیم کرد. حادثه‌ای که 24 بهمن سال گذشته برای امیرمحمد خالقی، دانشجوی فقید مقطع کارشناسی رشته کسب‌وکار دانشگاه تهران در کوچه جنت رخ داد، اهمیت تأمین امنیت جانی و مالی دانشجویان به‌ویژه در نزدیکی مراکز پرتردد آنان را به مسئولان گوشزد کرد.
بعد از این هشدار تلخ تصمیمات مختلفی برای بهبود وضعیت امنیتی خوابگاه‌های دانشگاه‌های بزرگ پایتخت صورت گرفت تا نگرانی و دغدغه‌های دانشجویان در این حوزه کمی کمتر شود. یکی از وعده‌های آن روز‌های وزیر علوم برنامه‌ریزی برای تدارک امکانی جهت جبران خسارت دانشجویان مال‌باخته در سرقت لوازم الکترونیکی بود.
سیمایی‌صراف در جلسه ستاد پیگیری قتل امیرمحمد خالقی، اعلام کرده بود: «صندوق رفاه دانشجویان، برنامه‌ای برای بیمه کردن لپ‌تاپ و تلفن همراه دانشجویان در دست اجرا دارد تا در صورت بروز هرگونه حادثه، خسارات مالی وارده جبران شود.»
در این راستا وزارت علوم و بیمه در روز‌های پایانی اسفند تفاهم‌نامه‌ای را امضا کردند که مطابق آن، بیمه پارسیان متعهد به ارائه خدمات بیمه‌ای ویژه برای موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان سراسر کشور شد. اتفاقی که با اعلام صندوق رفاه از روز گذشته اجرایی شده است. «فرهیختگان» در ادامه به مهم‌ترین سؤالات دانشجویان در خصوص بیمه سرقت گوشی و لپ‌تاپ پاسخ داده است.

1. هزینه بیمه چقدر است؟
دانشجویان برای بیمه تلفن همراه 12 هزارتومان و برای بیمه لپ‌تاپ 24 هزارتومان باید پرداخت کنند.

2. سقف پوشش بیمه چقدر است؟
طبق این بیمه تلفن همراه تا سقف 24 میلیون‌تومان و لپ‌تاپ تا سقف 50 میلیون تومان بیمه می‌شود.

3. بیمه چه حوادثی را پوشش می‌دهد؟
در صورت بروز حوادث سرقت، ضربه، آبدیدگی، نوسانات برق، آتش‌سوزی و سایر آسیب‌های احتمالی را برای موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان پوشش می‌دهد.

4. چه مدارکی مورد نیاز است؟
برای بیمه‌کردن تلفن همراه خود کافی است اطلاعات برند موبایل، مدل موبایل، سال خرید موبایل، شماره همراه و IMEL 1 (کد شناسه بین‌المللی تجهیزات موبایل) و IMEL 2 موبایل خود را داشته باشید.
اطلاعات مورد نیاز برای لپ‌تاپ هم برند لپ‌تاپ، مدل لپ‌تاپ، سال خرید لپ‌تاپ و شماره سریال لپ‌تاپ است.

5. چگونه وسایل الکترونیکی خود را بیمه کنیم؟
برای بیمه‌کردن وسایل خود کافی است مراحل زیر را طی کنید. البته باید توجه داشته باشید که پس از تأیید به‌هیچ‌وجه امکان ویرایش اطلاعات شما وجود ندارد؛ بنابراین هنگام واردکردن اطلاعات دقت کنید.
وارد سایت refah. swf.ir شوید و با واردکردن نام کاربری، رمز عبور و کد امنیتی و یا انتخاب گزینه ورود از پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی، وارد صفحه کاربری خود شوید. اگر صفحه کاربری ندارید، می‌توانید با انتخاب ثبت‌نام کاربر جدید یک حساب بسازید. پس از ورود از منوی سمت چپ بیمه را انتخاب کنید و روی بیمه جدید کلیک کنید. پس از اینکه روند ثبت اطلاعات، واردکردن شماره دانشجویی و پرداخت را انجام دادید، پیامکی دریافت می‌کنید که کد تأییدیه بیمه گوشی و لپ‌تاپ شما است و این تجهیزات به مدت یک سال بیمه می‌شوند.

6. بیمه کنیم یا نه؟
علی‌رغم اینکه قیمت گوشی و لپ‌تاپ روزبه‌روز در حال افزایش است، مبلغی که این بیمه برای جبران خسارت تعیین کرده است، مبلغ زیادی نیست؛ و باتوجه‌به مبلغ پرداختی کمی که در قبال آن از دانشجویان دریافت می‌کند، در صورت بروز اتفاقاتی همچون زورگیری و تهدید و دزدی، این مبلغ می‌تواند قسمتی از خسارت وارده را برای دانشجویان جبران کند. البته امیدواریم این دست اتفاقات تلخ برای هیچ دانشجویی رخ ندهد. 

نظرات کاربران