


چند سالی میشود که رویدادی با عنوان «عصرامید» در دانشگاه آزاد برگزار میشود؛ رویدادی که مهمترین هدفش ایجاد پلهای همکاری بین صنعت و دانشگاه است. اگر بخواهیم نیمنگاهی به آغاز برگزاری این رویداد داشته باشیم باید به سال 1400 برگردیم. همان زمان که مسئولان دانشگاهها تصمیم گرفتند همزمان با چهلمین سالگرد دانشگاه، تمام پتانسیلهای پژوهشی و فناورانه دانشگاه را به مصلای تهران بیاورند تا این پتانسیلها از تاریکخانههای دانشگاه بیرون آمده و در معرض دید عموم مردم قرار بگیرد. شاید آن زمان کمتر کسی فکر میکرد که برگزاری این رویداد سرآغازی برای برگزاری رویدادهای مشابه در سالهای آینده باشد. اما برگزاری موفق این رویداد مسئولان دانشگاه را بر آن داشت رویدادهای عصر امید را بهصورت تخصصی و براساس ظرفیتهای تخصصی هر استان برگزار کنند.
طی سالهای گذشته شاهد برگزاری رویدادهای تخصصی از این دست در دانشگاه آزاد بودهایم. مثل رویدادی که آبانماه سال گذشته در استان آذربایجان غربی در حوزه غذا و فراسودمندها در واحد ارومیه برگزار شد یا رویدادی که در حوزه اقتصاد دیجیتال در واحد اصفهان شاهد آن بودیم. در تمام این سالها رویداد عصر امید فرصتی بینظیر برای ایجاد پلهای همکاری بین صنعت و دانشگاه فراهم کرده است؛ تحولی که نهتنها آینده دانشجویان برتر را تضمین میکند، بلکه موج تازهای از نوآوری و توسعه پایدار را در عرصه فناوری و همکاری بینالمللی ایجاد میکند. حالا خبر رسیده است که مسئولان دانشگاه آزاد تصمیم گرفتهاند این رویداد را بهصورت بینالمللی برگزار کنند. کشور عراق اولین مقصد دانشگاه برای برگزاری این رویداد به شکل بینالمللی است و آنطور که رئیس دانشگاه آزاد واحد عراق به «فرهیختگان» گفته است، بعد از آن برگزاری سایر رویدادهای بینالمللی نیز آغاز میشود و احتمالاً بغداد نیز مقصد دیگری برای برگزاری رویداد عصر امید خواهد بود.
آنطور که در خبرها آمده است هشتمین دوره رویداد عصر امید برای نخستینبار بهصورت بینالمللی تحت عنوان رویداد «عصر امید ایران-عراق» با محوریت هوش مصنوعی و کاربرد آن در صنایع، از روزهای ششم تا هشتم اردیبهشت ۱۴۰۴ در شهر نجف عراق با همکاری دانشگاه آزاد و دانشگاه اسلامی نجف برگزار میشود. در این رویداد حضور بیش از ۴۰ شرکت فناور دانشگاه آزاد در حوزه هوش مصنوعی را در دانشگاه اسلامی نجف شاهد خواهیم بود که میتواند در ایجاد ظرفیتهای بینالمللی نقش برجستهای داشته باشد. در کنار 45 شرکت ایرانی، حدود 10 تا 15 شرکت عراقی نیز قرار است به این جمع اضافه شوند. بنابراین به احتمال زیاد شاهد حضور تقریباً 60 شرکت در شهر نجف هستیم که هر کدام محصولات و خدمات خاص خود را در معرض دید دانشگاهیان و البته عموم مردم قرار خواهند داد. رئیس نخستین دوره رویداد بینالمللی عصر امید ایران - عراق گفته که در حاشیه این رویداد نخستین همایش مشترک دانشگاه آزاد نجفآباد با دانشگاه اسلامی نجف در زمینه هوش مصنوعی نیز با حضور پژوهشگران و فناوران این حوزه برگزار خواهد شد.
متن کامل گزارش سارا طاهری، خبرنگار گروه دانشگاه را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.
