درباره شکنجه‌های اسفناک احمد مناصره
مقامات صهیونیست احمد مناصره را روز پنجشنبه دور از دروازه اصلی زندان نفحه که خانواده‌اش در آنجا منتظر استقبال از او بودند، آزاد کردند.
  • ۱۴۰۴-۰۱-۲۲ - ۱۴:۲۷
  • 00
درباره شکنجه‌های اسفناک احمد مناصره
سال‌های بی‌عدالتی
سال‌های بی‌عدالتی
مائده زمان فشمیخبرنگار

مقامات صهیونیست احمد مناصره را روز پنجشنبه، دور از دروازه اصلی زندان نفحه که خانواده‌اش در آنجا منتظر استقبال از او بودند، آزاد کردند. احمد مناصره، که در سن ۱۳ سالگی بازداشت شده بود، پس از یک دهه زندانی بودن، از جمله دوران انفرادی، آزاد شد.

اکنون که ۲۳ سال دارد، شبکه‌های زندانیان فلسطینی اعلام کرده‌اند که او تمامی اشکال شکنجه جسمی و روانی را تحمل کرده است.

طبق گزارش المیادین، مقامات صهیونیست او را نه در محل اصلی زندان بلکه در شهر بئر السبع آزاد کردند، جایی که با یکی از ساکنان محلی مواجه شد که به او کمک کرد تا با خانواده‌اش تماس بگیرد.

اتهام در نوجوانی و مجازات سنگین
در سال ۲۰۱۵، مناصره و پسرعموی ۱۵ ساله‌اش، حسن، به اتهام حمله با چاقو به دو شهرک نشین صهیونیست در شهرک غیرقانونی پسگات زئیو در کرانه باختری اشغالی بازداشت شدند. حسن در همان صحنه به ضرب گلوله کشته شد، در حالی که احمد مناصره توسط یک خودرو زیر گرفته شد و از ناحیه سر به شدت آسیب دید. در آن زمان، ویدئوهایی منتشر شد که احمد مناصره نوجوان را در حالی که روی زمین افتاده و خونریزی دارد، در شرایطی مضطرب و هراسان نشان می‌داد.

وضعیت روانی شکننده
وکیل مناصره، خالد زبارقه به المیادین گفت که موکلش در وضعیت روانی بسیار شکننده‌ای آزاد شده، زیرا از سال ۲۰۲۱ تا آغاز حمله اخیر رژیم به غزه، در سلول انفرادی نگهداری می‌شد.
او همچنین گفت که احمد مناصره در طول این مدت، همانند سایر زندانیان، تحت شدیدترین تدابیر تنبیهی و بدرفتاری‌ها قرار گرفته است.
وکیلش افزود: «ماه‌هاست که تلاش‌هایی برای تحریک و حمله به او وجود داشته است. ما حرف‌های زیادی برای گفتن داریم، به ویژه درباره وضعیت سلامتی و روانی او. اولویت فعلی اما ارائه درمان مناسب به اوست.»

کارزارهای جهانی برای آزادی احمد
در سال‌های گذشته، کمپین‌های بین‌ المللی متعددی خواستار آزادی احمد مناصره شدند. یک ماه پس از بازداشت او در نوامبر ۲۰۱۵، فیلمی از بازجویی‌اش منتشر شد که سازمان عفو بین‌ الملل آن را بررسی کرد.
عفو بین‌الملل اعلام کرد که این فیلم ۱۰ دقیقه‌ای نشان می‌دهد که سه مرد او را بازجویی می‌کنند، بدون حضور وکیل یا والدینش، که این امر نقض استانداردهای بین‌ المللی محسوب می‌شود. این سازمان حقوق بشری اضافه کرد که احمد مناصره در این ویدئو به وضوح مضطرب و پریشان به نظر می‌رسد، در حالی که بازجویانش بر سر او فریاد می‌زنند، به او توهین کرده و تهدیدش می‌کنند.
عفو بین‌الملل تاکید کرد که این ویدئو، شاهدی بر چندین مورد نقض حقوق احمد مناصره به عنوان یک کودک و یک بازداشتی است.

شکنجه، انزوای طولانی و وضعیت اسفناک
روز پنجشنبه، عفو بین‌ الملل در بیانیه‌ای، آزادی مناصره را بسیار دیرهنگام خواند و آن را مایه تسکین بزرگی برای او و خانواده‌اش دانست. با این حال، هیبا مورایف، مدیر منطقه‌ای عفو بین‌ الملل در غرب آسیا و شمال آفریقا، اظهار داشت: «اما هیچ چیز نمی‌تواند سال‌ها بی‌عدالتی، سوءاستفاده، تروما و بدرفتاری‌ای را که او پشت میله‌های زندان متحمل شده، جبران کند.»
او همچنین افزود: «به جای آزادی او براساس شرایط پزشکی، زمانی که وضعیت سلامت روانی‌اش به شدت وخیم شده بود، مقامات صهیونیست از مفاد قانون ضدتروریسم برای جلوگیری از آزادی زودهنگام او استفاده کردند.»
مورایف تاکید کرد که علی‌رغم درخواست‌های فزاینده برای آزادی او، مقامات صهیونیست، احمد مناصره را تقریبا دو سال در سلول انفرادی قرار دادند که همین مسئله وضعیتش را به شدت وخیم‌تر کرد. حبس انفرادی بیش از ۱۵ روز، نقض ممنوعیت شکنجه محسوب می‌شود.

نیاز به درمان و حمایت برای بهبودی
عفو بین‌ الملل پیش‌تر اعلام کرده بود که احمد مناصره به اسکیزوفرنی مبتلا شده، دچار هذیان‌های روان‌پریشانه است و از افسردگی شدید همراه با افکار خودکشی رنج می‌برد.
مورایف در پایان اظهار داشت: ما عمیق‌ترین امید خود را برای بهبودی احمد مناصره از تروماهای عمیقی که متحمل شده، ابراز می‌کنیم. او باید بدون هیچگونه تبعیضی، دسترسی کامل به مراقبت‌های بهداشتی مورد نیاز خود را در زادگاهش، قدس شرقی، داشته باشد. همچنین، او و خانواده‌اش باید از هرگونه تهدید و آزار و اذیت محافظت شوند.

محاکمه ناعادلانه و مجازات سنگین
در سال ۲۰۱۶، احمد مناصره به اتهام اقدام به قتل محکوم شد، در حالی که سازمان‌های حقوق بشری نسبت به روند محاکمه و نقض حقوق او به عنوان یک کودک، ابراز نگرانی کردند. در ابتدا، او به ۱۲ سال زندان محکوم شد، اما این حکم بعدا به ۹ سال و نیم کاهش یافت.
در سال ۲۰۲۲، درخواست آزادی زودهنگام او به دلیل شرایط پزشکی، توسط کمیته عفو رژیم رد شد و دادگاه‌های رژیم هم این تصمیم را تایید کردند.

نظرات کاربران