


ساعت یک ظهر به وقت واشنگتن، قرار است دیداری میان نتانیاهو و ترامپ برگزار شود، مثل دیدار زلنسکی و ترامپ این جلسه هم با حضور خبرنگاران برگزار خواهد شد و البته این بار به جای ونس، ویتکاف، معاون ترامپ در امور خاورمیانه هم در این نشست حاضر خواهد شد. دیدار ترامپ و نتانیاهو در شرایطی برگزار میشود که رژیم به عنوان نیروی نیابتی آمریکا، در حال رقم زدن گستردهترین نسلکشی تاریخ است، همزمان تظاهرات علیه این نسلکشی اسرائیل در جهان بالا گرفته است و از آن طرف آمریکا گرفتار اعتراضات و تنشهای اقتصادی و اجتماعی بعد از اعمال تعرفههای ترامپ است که یک محور از سفر نتانیاهو هم به وضع تعرفههای 17 درصدی برای رژیم اختصاص خواهد داشت.
با این وجود، ایران و نحوه مواجهه با آن بخش جداییناپذیر دیدارهای ترامپ و نتانیاهو خواهد بود. در حال حاضر هم گمانهزنیهای متفاوتی در مورد رفتار ترامپ در مورد ایران وجود دارد. این گزاره محل سؤال است که گزینه نظامی فرای تهدیدات، چقدر برای آمریکا جدی است. با توجه به چالشهایی که آمریکا در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم میکند، بهنظر میرسد پیش کشیدن یک درگیری تازه، کار را برای آمریکا سختتر خواهد کرد.
همزمان پنتاگون، دستور استقرار هواپیماهای جنگی بیشتری را برای تقویت تجهیزات پنتاگون در خاورمیانه صادر کرد. رونمایی ترامپ از جنگندههای جدید آمریکایی و انتقال سامانههای موشکی پاتریوت برای اولینبار از کرهجنوبی به خاورمیانه گزاره احتمال حمله نظامی را تقویت میکرد، از طرفی رژیمصهیونیستی که درگیری نظامی با ایران را گزینه مطلوب برای پایان دادن به دردسرهایش میدانست، خبرسازی و شیطنت را در مورد احتمال حمله آمریکا به ایران ادامه داد.
اما همزمان با اوج گرفتن حملات رژیم به رفح و اعتراضات در آمریکا، فشار سیاسی و اجتماعی زیادی علیه آمریکا آغاز شده و از طرفی هم اعتراضاتی در کابینه و از طرف دموکراتها به ادامه حمایت از رژیم به راه افتاده است.
ترامپ به باتلاق جنگ هم میافتد؟
درگیریهای تعرفهای با جهان، اوج گرفتن حملات صهیونیستی در غزه، مجموعهای از فشارهای اقتصادی و رسانهای را برای آمریکا ایجاد کرده است. همزمان کشمکشها و درگیریهای سیاسی درون کابینه ترامپ و انتقادات صریح دموکراتها به ترامپ، آمریکا را با مجموعهای از چالشهای سخت مواجه کرده است. در این موقعیت، آغاز یک درگیری جدید نظامی آن هم با ایران، علاوه بر آنکه هزینههای اقتصادی زیادی را برای آمریکا به همراه خواهد داشت، به فشارهای سیاسی نیز سیر صعودی خواهد داد.
بر این اساس بهنظر نمیرسد ترامپ گزینه حمله نظامی به ایران را گزینهای مطلوب و ممکن بداند و اظهارات او از یک لفاظی رسانهای و ادعاهای تهدید محور فراتر رود. اگرچه تا لحظه تنظیم این گزارش، مشخص نیست در نشست میان نتانیاهو و ترامپ در مورد موضوع ایران چه مواردی مطرح خواهد شد، اما بهنظر نمیرسد، آمریکا تحت تأثیر رژیم به سمت حمله نظامی حرکت کند؛ چراکه دنبال کردن مسیر سیاسی برای او هزینه کمتری به همراه خواهد داشت.